Annonce
Horsens

Se billederne: Nyt streetfood-marked har otte ud af ti madboder på plads

Horsens' ny streetfoodmarked vil bære præg af bygningens fortid som posthus, fortæller projektchef Birgitte Nygaard, der her står sammen med Jeppe Hald, der er praktikant med ansvar for sociale medier. Foto: Morten Pape
25. september åbner Posthuset Horsens, byens nye streetfoodmarked, der får plads til 900 gæster.
Annonce

Horsens: Konceptet er på plads, det samme er otte ud af ti madboder. Håndværkere er i fuld gang med at vælte mure og rejse stande, og indstillingen af det gastronomiske kompas er i fuld gang.

Inden længe åbner Horsens' ny streetfood-marked i det gamle posthus på Lichtenbergsgade. Et mangfoldigt spisested, der har fået det indlysende navn Posthuset Horsens.

Her vil horsensianerne, på sigt, blive budt på en tre etagers pakke af gastronomi, events og bar-miljø.

Det fortalte Birgitte Nygaard, projektchef for Posthuset Streetfood, da hun for nyligt viste Folkebladet rundt i den renoveringsaktuelle bygning, der indtil juni 2019 blev benyttet som brevdistributionscenter af Postnord.

Håndværkere er lige nu ved at gøre det nye streetfoodmarked klar til åbning 25. september. Foto: Morten Pape

- Coronaen har gjort, at vi har rykket åbningsdatoen fra august til september. Det betyder, at vores åbningsdag bliver fredag 25. september, siger Birgitte Nygaard.

Foreløbig har håndværkerne fjernet loftet og væltet en mængde vægge i stueplan, så etagen er blevet gjort til ét stort rum, ligesom de er i fuld gang med at etablere 10 madboder.

- Når vi kommer lidt længere i processen, inddeler vi fællesområderne i mindre hyggeområder, så det bliver et rart sted at spise og hygge sig, siger Birgitte Nygaard.

Annonce

Etablerede kokke og iværksættere

Foruden at få styr på de fysiske rammer er en af Birgitte Nygaards store opgaver i øjeblikket at få styr på, hvilke madboder der skal have til huse i Posthuset Horsens.

- Det allervigtigste på Posthuset er at sikre et højt gastronomisk niveau, siger Birgitte Nygaard.

I den forbindelse har Posthuset ansat en gastronomisk chef, Bryan Francisco, der er med til at udvælge bodholderne og skal agere sparringspartner for dem, hvis de ønsker det.

Forud for valget af de otte madboder, Posthuset foreløbig har på plads, er foregået en udvælgningsproces, hvor aspiranter har præsenteret deres koncept og givet prøver på deres mad.


Folk forbinder bygningen med at være et posthus, og når jeg har skullet beskrive over for folk, hvor det nye streetfoodmarked kommer til at ligge, har jeg sagt "den bygning med buerne", og så har folk sagt "nåå, det gamle posthus".

Birgitte Nygaard


- Vi har fået mange henvendelser fra personer, der har været interesseret i at få en bod hos os. For os er det vigtigt. at udbuddet af maden bliver både autentisk og mangfoldigt, så der er noget for enhver smag. Det betyder, at vi har været selektive og sagt nej til nogle, siger Birgitte Nygaard.

De otte boder, der indtil videre er sluppet gennem nåleøjet, består i en bod med vietnamesisk mad, en bod med indisk mad, en bod med indonesisk mad, en bod med latinamerikansk mad, en fiskebod, en bod som sælger gastronomiske hotdogs, en italiensk bod med gourmetpizzaer og pastaretter samt en burgerbod.

- Foruden kvalitet og mangfoldighed søger vi en balance mellem etablerede kokke og iværksættere, der har passion frem for erfaring. Der skal være en halv-halv-fordeling, siger Birgitte Nygaard.

Annonce

Bevarer posthus-udseende

Foruden boderne bliver der i stueplan indrettet en bar, som Posthuset Horsens selv kommer til at drive.

Mellem madboderne vil der blive indrettet langborde og siddepladser, hvor folk kan spise deres mad, ligesom der bliver indrettet spisepladser på udearealerne, der vender mod Lichtenbergsgade og Levysgade. Der bliver i alt plads til 350 spisende gæster inde i Posthuset.

Derudover vil der blive indrettet et børneområde i det ene hjørne af bygningen.

Ligesom navnet bliver også indretning i det nye streetfoodmarked præget af bygningens fortid som posthus.

Posthuset Horsens har gemt mange af remedierne fra det gamle posthus, som vil indgå i indretningen af det nye streetfoodmarked. Foto: Morten Pape

- Horsensianerne forbinder bygningen med at være et posthus, og når jeg har skullet beskrive, hvor det nye streetfoodmarked kommer til at ligge, har jeg sagt "den bygning med buerne", og så har folk sagt "nåå, det gamle posthus", siger Birgitte Nygaard, der ser god mening i drage fordel af bygningens historik.

- Vi vil bevare meget af det gamle posthus-udseende, eksempelvis portene ud mod gården og buegangen mod vest. Vi har gemt mange af remedierne fra det gamle posthus, som vi vil bruge til indretningen, eksempelvis postbokse, skilte og en budcykel, siger Birgitte Nygaard.

Annonce

Events og bar-miljø

På første etage, hvor Postnords medarbejdere indtil juni 2019 sorterede breve, er der plads til 550 mennesker.

Her vil Posthuset holde forskellige events, eksempelvis koncerter, julearrangementer og korsang, ligesom privatpersoner og virksomheder kan leje rummet til arrangementer.

- Samtidig vil en del af førstesalen blive brugt til spisepladser til streetfood-gæsterne, siger Birgitte Nygaard.

Posthuset Horsens kommer til at kunne rumme 350 spisende gæster. Foto: Morten Pape

På taget af posthuset skal der i 2021 indrettes bar, siddepladser og urban garden.

- Vi påtænker at montere et trappe, så man kan komme op på taget fra gården, men det bliver nok først klar til foråret, siger Birgitte Nygaard.

Med åbningsdatoen 25. september har Posthuset Horsens lagt pres på sig selv for at kunne nå at blive klar, erkender Birgitte Nygaard, der glæder sig til at byde horsensianerne indenfor i byens nye madmekka.

- Vi håber, at Posthuset Horsens kan bidrage til at gøre Horsens til en endnu mere spændende by at færdes i. Ambitionen er, at Posthuset bliver et folkeligt og rummeligt hus, hvor alle har lyst til at komme, siger hun.

På taget af det gamle posthus skal der indrettes bar-miljø. Foto: Morten Pape
På førstesal skal der holdes events, eksempelvis julearrangementer, koncerter og korsang, og private arrangementer. Foto: Morten Pape
Foreløbig har folkene bag Posthuset Horsens ikke kunnet skaffe sig adgang til posthusets gamle postboks. Ingen ved, hvor nøglen er, og væggen er ikke sådan at bryde igennem. Det er dog planen, at folkene bag Posthuset Horsens vil skaffe sig adgang til rummet i løbet af renoveringsprocessen. Foto: Morten Pape
Birgitte Nygaard glæder sig til at byde horsensianerne ind i Posthuset Horsens, der skal være et folkeligt og rummeligt hus. Foto: Morten Pape
Remedierne fra det gamle posthus er stadig at finde i bygningen, og mange af dem vil blive brugt i indretningen af det nye streetfoodmarked. Foto: Morten Pape
Folkene bag Posthuset Horsens har valgt at beholde bygningens eksisterende lamper i stueplan, der er koblet på udsugningsanlægget. Pånær den nederste del var lamperne for nyligt gemt væk over troldtektloft. Foto: Morten Pape
Bygningen husede Postnords lokale brevdistributionscenter indtil juni 2019. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Her er tallene, du ikke må se: 48 smittede med minkvariant i Region Midtjylland

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Horsens

Horsens-pige indkaldt til landsholdet

Annonce