x
Annonce
Horsens

Se billederne: Meget af Bygholm Park står under vand

Stien ender i et vinterbad. De store regnmængder har gjort livet for gående og cyklende i Bygholm Park mere end besværligt. Ved siden af ses området for hunde. Det er totalt oversvømmet. Foto: Børge Müller
Torsdag og fredag bliver de mest tørre dage i vinterferien - solen har tilsyneladende taget fri.

Horsens: Bygholm Park er ikke sig selv i disse dage. Storm og de gigantiske regnmængder har nærmest skabt en fusion af de to store søer. Peblingestien ender i vand, og hundetræningspladsen - ja, den kan kun bruges af vandhunde.

Bænke og skraldespande står omgivet af så meget vand, at det vil kræve waders at nå derhen, og husene i Enghaves haveselskab har fået sølandskab helt til døren. Man kan heller ikke komme tørskoet fra banegården til Scandic Bygholm Park. Her er stien også forvandlet til et vandløg.

Over alt minder landskabet om de 1000 søers land.

Onsdag byder på endnu en dag med massiv regn, mens torsdagen skulle blive forholdsvis tør. Det samme gælder fredag, men lørdag og søndag vender regnvejret igen tilbage - dog med aftagende blæst. Solen bliver en sjælden gæst i resten af skolernes vinterferie.

Kolonihaverne er mere til vandplanter end til løgplanter i disse dage. Her fra Enghave-området. Foto: Børge Müller
Træer synes at vokse direkte op fra søen. Foto: Børge Müller
To søer er blevet til en, og det vil kræver et særligt udstyr at nå frem til bænk og skraldespand. Foto: Børge Müller
Peblingestien forsvinder i vandmængden. Foto: Børge Müller
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tak til efterskolen

Det er dyrt at have sit barn på efterskole. Det ved jeg kun alt for godt. Derfor blev jeg selvfølgelig også glad på min privatøkonomis vegne, da jeg fik en mail fra efterskolens forstander om, at jeg kan få noget af egenbetalingen tilbage. Det er et resultat af den aftale, der er indgået med undervisningsministeriet. Tak for det. Og måske især for den del af tilbagebetalingen, der handler om kostpenge. For alt det, jeg sparer på benzin frem og tilbage til arbejde i disse coronatider, ja, dem bruger jeg på at brødføde en stor, sulten teenager. Hvad angår den øvrige del af tilbagebetalingen, siger jeg selvfølgelig ikke nej til pengene. I hvert fald ikke så længe jeg er sikker på, at efterskolens medarbejdere stadig kan få løn, og efterskolen også kan eksistere efter corona. Hver dag siden efterskolen lukkede, har min søn siddet foran sin computer og modtaget undervisning. Idrætslærerne har på skift tvunget ham ud af huset for at tage billeder af blade i skoven, kramme træer eller bare løbe en tur. Lærerne lægger videoer ud og hjælper de unge mennesker med stadig at have en fornemmelse af at gå på efterskole. Nuvel, der er dage, hvor cybersamværet gør savnet større i stedet for mindre, men for det meste kommer sønnen ud af værelset med mere lys i øjnene, end inden timen begyndte. Jeg synes faktisk stadig, jeg får noget for pengene, selvom skolen er lukket. Så for mig er det vigtigste ved hjælpepakken ikke, hvad jeg kan få retur, men at lærerne kan få deres løn og beholde deres job på efterskoler, der stadig står klar til at tage imod vores børn og endda have råd til at gøre lidt ekstra for dem, når de forhåbentlig når tilbage til efterskolen og kammeraterne, inden skoleåret er omme. For hjælpepakke eller ej, så kan min søn og alle de andre efterskoleelever ikke få den tabte tid tilbage. Der er ikke nogen ny chance, uanset hvor mange penge jeg får retur.

Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Annonce