Annonce
Debat

Se billederne: Luksushytte i otte meters højde hitter som hotel

Otte meter oppe er Løvtags foreløbigt enlige hytte placeret. Udlejningen af hytten er foreløbig gået strygende, så kvarteten af idemagere bag projektet er ved at skaffe financiering til yderligere otte hytter. Foto: Løvtag
En eksklusiv træhytte med Hay-indretning er det første trætop hotel i Danmark. Idéen er, at det krævende midtbymenneske trækkes ud i naturen med arkitekttegnet luksus - i nye højder.

AARHUS/MARIAGER FJORD: Løvtag hedder Danmarks nye hotel oppe blandt løv-trætoppene i otte meters højde, hvor 25 kvadratmeter luksus i hver hytte venter de krævende gæster.

- Der er masser af muligheder for at overnatte i naturen i sheltere eller på camping. Nogle kræver mere komfort, og dem giver vi nu muligheden for at komme tæt på naturen. Vi lokker med en eksklusiv oplevelse for folk, som kræver lidt mere. Det er vi fuldt bevidste om, siger Rasmus Lybæk.

Højbjergenseren er idémand og grundlægger af den første af ni eksklusive træhytter i toppen af hans fars skov i Als Odde ved Mariager Fjord - nord for Randers. Sammen med tre andre har Rasmus Lybæk fundet alle spareskillingerne frem og lagt dem oven i de 400.000 kroner, som EU støtter projektet med, samt lån, firkløveret har optaget.

Løvtag er det første af sin art, og udspringer som så mange andre gode idéer af en god snak.

- For otte år siden gik jeg en tur med min far på hans jord, hvor jeg har leget som barn. Vi talte om, hvor svært det er at få en bedrift med nytteskov til at løbe rundt i Danmark. Det er et superfedt, flot og naturskønt sted - og så var idéen der, siger Rasmus Lybæk, der til daglig arbejder med sin app Useeum, der giver museumsgæster en ekstra oplevelse landet over.

Annonce

Fakta

  • Hotellet ligger i en lille skov ved Als Odde. Skoven er en blanding af løv- og nåleskov, og i store dele af den er skovbunden dækket af et lag mos. Hvis man er heldig – og stille – kan man fra tid til anden opleve rådyr i skoven
  • Hytten er bygget i et stort fyrretræ på en lille høj i skoven, der lokalt er kendt som Dværghøj. Foran den er et lavereliggende område med spredt bevoksning, som giver en skøn udsigt fra hytten og lader solen skinne ind om eftermiddagen
  • Fjorden tilbyder fiskemuligheder i international klasse og er særligt kendt for sine store og velsmagende fjordørreder

Kilde: Løvtag

Rift om den dyre luksushytte

Løvtag, der åbnede med den første hytte for et par dage siden, skiller sig ud fra de få andre lignende koncepter med et stort fokus på komfort og luksus. Hytten er arkitekttegnet, indretning består af Hay-møbler, og så er der fuldt funktionelt toilet, bad og køkken samt en tagterrasse i otte meters højde. Idémændene betegner hytten som en "fuldblods-getaway" i naturskønne omgivelser blot 75 minutters kørsel fra Aarhus. Prisen for hytten til fire personer er 2.750 kroner for en overnatning.

Hytten har fire sovepladser - en dobbeltseng og en sovesofa. Prisen er for 1-2 gæster, og den inkluderer en let morgenmad med hjemmebagt knækbrød, smør, økologisk marmelade, kaffe, te og juice.

- Vi er kommet rigtig godt i gang. Vi har kun 20 ledige dage resten af 2019, så jeg tror, vi må i sving med at rejse noget mere kapital, så vi kan begynde at bygge de næste hytter, siger Rasmus Lybæk.

Løvtags hytte er tegnet af arkitekt Sigurd Larsen og består af et åbent stueplan. Den er bygget omkring et stort, gammelt fyrretræ, som går igennem både stue og tagterrasse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Hovedgård skal vælge mellem turbo eller første gear

Det var lidt af en bombe, borgmester Peter Sørensen lod springe i begyndelsen af januar under en ellers fredelig nytårskur på ældrecentret i Hovedgård. Efter flere år i en mølpose løftede han ønsket om et togstop i den gamle stationsby mellem Horsens og Aarhus ud i det fri. Som bekendt er det hans socialdemokratiske partifæller, der danner regering, og det er formentlig ingen tilfældighed, at emnet lige netop i år var et vigtigt element i talen på Skovly. En af regeringens store uløste opgaver er at indgå et bredt forlig om den fremtidige infrastruktur, både hvad angår vej- og togtrafik. Dansk Folkeparti har for længst meldt sig ud af den gamle togfond-aftale, og det smalle infrastrukturforlig fra foråret 2019, som den daværende borgerlige regering indgik netop med DF, er lagt på is. I stedet har transportminister Benny Engelbrecht meddelt, at han vil gå efter et nyt bredt forlig om infrastrukturen og puste nyt liv i aftalen om togfonden. Ingen af delene står øverst i regeringens arbejdsprogram, men mon ikke Horsens-borgmesteren har vurderet, at det er god timing at starte nu, hvis de lokale kræfter skal mobiliseres og være med til at overbevise folketingspolitikerne om, at Hovedgård skal have et togstop. Derfor er det en vigtig beslutning, de lokale borgere og i første omgang lokalrådet skal træffe: Vil vi helst fortsætte i det nuværende tempo, hvor der stille og roligt bliver bygget nye lejligheder og solgt nogle få byggegrunde - eller vil vi have sat turbo på udviklingen? Der er ingen tvivl om, at Hovedgård vil blive yderst attraktiv som pendlerby i forhold til Horsens og i endnu højere grad Aarhus, hvis der kommer et togstop. I dag begrænser tilbuddet om offentlig trafik sig til busrute 202, og det tager ca. en time at komme til Aarhus og 25 minutter til Horsens. Hovedgård har før vist, at den rummer masser af initiativ og sammenhold. Ellers var der aldrig blevet sat gang i så stort et halbyggeri, som tilfældet er. Nu skal byen bare finde ud af, om den endnu engang er klar til at sætte alt ind for at få et togstop.

Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];