Annonce
Østjylland

Se billederne: Her er Risskovs nye runde restaurant

De runde former er inspireret af "Café Jorden Rundt" i Charlottenlund. Foto: Jens Thaysen
Centralt placeret i Risskov ligger Grappa Piccolo og frister med sine italienske noter.
Annonce

RISSKOV: Grappa Dali og Piccolo har forvandlet et halvkedeligt, provinsielt udsende gadekryds mellem et idrætscenter og et busstoppested til noget, der på en solskinsdag sender tankerne på flugt til varmere italienske himmelstrøg.

- Vi er i den italienske verden både med restauranten og med delien, fortæller restauratør Uffe Jakobsen.

Det er arkitekterne Gandrup, Krabbe og Vang, der har tegnet bygningen med inspiration i "café Jorden Rundt", der ligger i Charlottenlund. Placeringen i krydset Nordre Strandvej - Vestre Strandallé er perfekt, for solen rammer den overdækkede terrasse foran restauranten stort set hele dagen.

Bygningens runde former spejles indendørs fra parmesan-ostene på væggen til baren, hvor man kan indtage sin espresso, en omgang cicchetti (venitianske tapas,red) eller hvad der nu ellers frister fra delien.

- Cicchetti er i princippet lige som tapas - bare italiensk præget. I små bidder kan man komme langt omkring på menukortet. Man kan køre et helt måltid med dem, eller gå over i pasta, pizza eller hovedretterne, siger han.

Både lysinfaldet og akustikken er perfekt i Grappa Piccolo. Foto: Jens Thaysen.
Annonce

Bydelens nye samlingssted

Smag kan diskuteres, men Grappa Piccolo ligner byens flotteste restaurant og er i hvert fald lige præcis sådan et sted, Risskov har sukket efter, hvis man skal dømme efter, hvor mange gæster der sidder ved bordene lang tid inden køkkenet åbner klokken 17.

- Det har overrasket os positivt, at der er også er så stort behov til frokost. Det er vi ved at tilpasse os. Vi tænker at udvide frokostkortet, så man inden længe får et lidt større udvalg fra køkkenet. Vi er stadigvæk i vores spæde start, og vi lytter til gæsternes ønsker, siger Uffe Jakobsen.

Der er kun 50 siddepladser.

- Det er en god idé at bestille bord, for folk har taget godt imod os herude, siger Uffe Jakobsen.

Torsdag kan du læse, om maden lever op til omgivelserne, når vores madanmeldelse af stedet kommer.

Man skal hverken være nervøs for, at det lugter af ost, eller om man får en velvoksen parmesan-ost i hovedet. Der er tale om attrapper, den rigtige ost gemmer sig i køkkenet. Foto: Jens Thaysen.
Italienske kager med tilhørende cappuccino. Foto: Jens Thaysen.
Indtil køkkenet åbner klokken 17. må man "nøjes" med panini og andet godt fra delien. Foto: Jens Thaysen.
En duft af Italien. Foto: Jens Thaysen.
Foto: Jens Thaysen.
Grappa Piccolo leverer også mad ud af huset. Foto: Jens Thaysen.
Foto: Jens Thaysen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce