Annonce
Østjylland

Se billederne fra kapsejlads i Uni-parken: Øl og regnslag var det vigtigste udstyr

De kæmpede hårdt om placeringerne i Kapsejladsen 2019. Foto: Flemming Krogh
Den årlige kapsejlads ved Aarhus Universitet tiltrak tusindvis af studerende, selv om haglbyger og regn udfordrede festen.

AARHUS: Voldsomme vindstød og kraftige haglbyger gjorde deres til at dæmpe gemytterne til den årlige fest i Uniparken: Kapsejladsen.

Men selv om vejudsigten lød på blandet og køligt forårsvejr, fornemmede man ikke, at de opstemte studerende mistede lysten til at holde fest og indimellem følge med i selve kapsejladsen på søen.

Adskillige studerende stod tidligt - altså alvorligt tidligt - op for at få de bedste udsigtspladser til selve sejladsen, som foregår i heat med fire hold ad gangen.

I lette kajakker skulle de studerende sejle stafet over søen. Når de ramte den modsatte bred løb de i land og bundede en øl - hvorefter de drejede rundt om sig selv adskillige gange.

På den måde handlede løbet både om stærke overarme og solid erfaring med alkohol.

Annonce
Regn- og haglbyger gav udfordringer i løbet af dagen, men det tog ikke glæden fra festen. Foto: Flemming Krogh

Kunsten at time branderten

Langt fra alle af de omkring 25.000 studerende fulgte voldsomt meget med i selve kampen på vandet. De nød dagen med hygge rundt om i parken.

- Det er en festdag for os, som vi ser frem til, lød det fra Hanna Hedegaard, 22 år, fra Kemi, med en smule grøde i stemmen.

Hun nød stemningen i parken på toppen af bakken tæt ved Naturhistorisk Museum. Hendes veninde havde fundet den fine plads allerede klokken 02.30 om natten.

- Man må være i god tid for at få den rette plads. Sidste år sad vi tættere på vandet, men det var ikke så rart med skråningen. Det er bedre her hvor vi nemt kan sidde og hygge eller spille ølbowling, fortalte Kirstine Kolding.

De to veninder og læsekammerater måtte sende en af deres venner hjem allerede ved 8-tiden om morgenen.

- Kunsten er at ramme det rette niveau gennem dagen. Man må ikke blive alt for fuld, så holder man ikke hele dagen, forklarede de to veninder.

Et sejlivet rygte om at faget kemi giver adgang til finsprit og andre sager, afviste de pure.

- Vi har ikke adgang til noget alkoholisk på studiet. Derfor køber vi selv øl og spiritus, forklarede pigerne, som slap for undervisning denne eftermiddag, da deres underviser havde indvilliget i af udsætte timerne til næste uge.

Kemi havde ikke et hold med i sejladsen denne gang. Det er Medicin som arrangerer sejladsen, og det kan være svært at slippe gennem nåleøjet og blive udpeget til ét af de 12 deltagende hold.

- Vi havde en båd med sidste år. Men på kemi er vi nok ikke i så god form til at drikke øl, lød den logiske forklaring fra de to veninder, som ellers gjorde ihærdige øvelser, imens pladsen vibrerede af den konstante dunken af bassen fra højttalertårnene i nærheden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Coronakrisen sender knap 18.000 unge ud i ledighed - og Sverige har 43 nye dødsfald

Danmark

Hendes corona-syge mand ligger i respirator: Lisbeth får sympati fra hele Danmark

Annonce