Annonce
Horsens

Se billederne: Fodboldbanerne er gule og visne - undtagen på Casa Arena

Casa Arena Horsens lige nu. To af de fire fire græsbaner vandes ikke og ligger gule hen. De mørkegrønne kunststofbaner er upåvirkede af situationen. Og opvisningsbanen på selve stadion er en historie lidt for sig selv. Foto: Morten Pape

Langt de fleste af fodboldbanerne i Horsens Kommune ligger gule og visne hen. Kun på Casa Arena Horsens holdes et par stykker grønne. Og så er der jo kunstgræs-banerne.

Horsens: Fodbold og grønt græs - jo, sådan er det da.

Men ikke lige nu. Langt hovedparten af de ca. 60 fodboldbaner i Horsens Kommune ligger i øjeblikket gule og visne hen.

For én ting er at vande potterne hjemme på terrassen. Noget andet er 7000 kvm fodboldbane. Gang det med 60. Det kan tømme indtil flere vandværker.

- Lige nu er det kunstgræs-banerne, der redder os, siger Lars Lundgaard, halinspektør med ansvar for de fleste af kommunens fodboldbaner.

Så det er ham, der åbner for vandet - og det gør han kun på Casa Arena Horsens. Her holdes et par græsbaner grønne. Plus selvfølgelig opvisningsbanen, hvor AC Horsens spiller sine hjemmekampe.

Vi skal nok få liv i banerne, når det igen regner. Og det kommer til at gå hurtigere, end man umiddelbart tror.

Lars Lundgaard
Ingen tvivl om, hvor på Casa Arenas træningsområder der bliver vandet... Foto: Morten Pape

Kommer til live igen

Selvfølgelig var Lars Lundgaard og hans medarbejdere helst fri for tørke og gule baner, og de holder løbende øje med vejrudsigten.

Men sådan grundlæggende bekymret - nej.

- Vi skal nok få liv i banerne, når det igen regner. Og det kommer til at gå hurtigere, end man umiddelbart tror, siger hans erfaring.

Han og hans hold står derfor klar, når sorte skyer bringer vand. Bl.a. skal de ud og efterså græs.

- Det gør vi traditionelt ved starten af sommerferien. Nu er det udskudt. Til gengæld bliver der ekstra behov, for de gule baner bruges, og tørken betyder mere slitage end vanligt, forklarer Lars Lundgaard.

Egebjerg IF's fodboldbaner ligner banerne alle andre steder i Horsens Kommune. Græsbanerne ligger visne og gule hen, kunststofbanerne trodser tørken. Foto: Morten Pape

Spor i regnskabet

De år, hvor den danske sommer ligner sig selv, bliver fodboldbanerne klippet én til to gange ugentligt. Det er det billigste, for så er det ikke nødvendigt at samle det afklippede græs op.

- Lige nu sparer vi nogle timer, fordi der ikke er noget græs at slå. De timer bruger vi på andre opgaver, forklarer Lars Lundgaard.

Så det er ikke her, tørken vil sætte sig spor i regnskabet.

Det vil regningen for vand på Casa Arena Horsens til gengæld gøre.

- Det plejer ikke at være nødvendigt med vanding. Nu gør vi det på to af træningsbanerne - med vand fra vandværket. Og selv om vi ikke skal betale vandafledningsafgift, vil det da kunne mærkes.

Også banerne ved Egebjergskolen fortæller om tørken. Foto: Morten Pape

Rullegræs skal gro fast

Lidt for sig selv står opvisningsbanen.

Den blev for tre uger siden brugt til speedway. Bagefter blev banen retableret med rullegræs, og det skal have vand, ikke mindst fordi det hurtigt skal gro fast.

Banen har indlagt sprinkleranlæg, som lige skal suppleres lidt i hjørnerne. Det sker under omhyggelig overvågning. For det duer ikke med for meget vand - det får græssets rødder til at rådne.

- Det er lidt en kunst at styre, men vi har folk med forstand på den slags, fastslår Lars Lundgaard.

Opvisningsbanen på Casa Arena Horsens skal i brug denne weekend - og den meldes klar, selv om der for kun tre uger siden blev kørt speedway på banen. Foto: Morten Pape

Guld værd

Og så glæder han sig ellers over, at Horsens er en af de kommuner i landet, som råder over flest kunstgræsbaner. De er guld værd i øjeblikket.

11-mands-banerne ligger der syv af: Stensballe, Bankager, Vestergade, Egebjerg, Brædstrup plus to på Casa Arena Horsens. Dertil kommer flere steder mindre baner.

Argumentet for at anlægge banerne har primært været, at så kan der spilles fodbold i årets kolde måneder, når græsbanerne behøver lidt ro.

- Men kunstgræsbanerne er også tænkt til situationer som den, vi oplever nu. Uden dem var vi ilde stillet, konstaterer Lars Lundgaard.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Leder: Tirsdag morgen går alting lidt hurtigere på hsfo.dk

Nye briller, ny frisure eller et slips, der matcher efterårets farver - de fleste af os trænger til at få vores "look", som det hedder på nydansk, forfrisket en gang imellem. Og det gælder såmænd også Horsens Folkeblads hjemmeside, www.hsfo.dk, som tusindvis af horsensianere - flere og flere - klikker ind på hver dag. Den tekniske stab, der designer hjemmesiden, har arbejdet længe og målrettet med en opdatering, og i morgen tidlig, tirsdag klokken 4, går det nye hsfo.dk så i luften. Helt synligt vil det være, at hjemmesiden har fået nyt design og nye skrifter - men opdateringen indeholder også en række tekniske forbedringer, som vil komme læserne til gavn. Først og fremmest er den nye hjemmeside endnu hurtigere med nyhederne end den nuværende. Nyhederne kommer hurtigere ud i verden, når vi på redaktionen trykker "offentliggør" - og hjemmesiden reagerer mere tjept, når du som læser klikker på artikler og/eller billeder. Det nye design gør det samtidig muligt for os at præsentere flere nyheder ad gangen, især for dem, der følger med på en pc. Den nye hjemmeside er naturligvis også tilpasset iPads og mobiltelefoner, men her sætter skærmstørrelsen en begrænsning for antallet af overskrifter. Det bliver nemmere at finde frem til dagens e-avis, hvor man kan bladre gennem siderne ligesom i den trykte avis. E-avisen får simpelthen en fast kasse på forsiden. Som noget nyt er det muligt at få en digital assistent - "hun" hedder Athena - til at læse nyhederne op. Det kan både være en fordel for dem, der måtte have svært ved at læse, og for dem, der for eksempel vil høre nyt, mens de kører bil. Endelig bliver det nemmere for læserne at udnytte og tilpasse vores nyhedsbreve, hvor man hver dag får en e-mail med de vigtigste overskrifter. Vi ved, at mange af jer, der læser den trykte avis, også følger med på nettet. Og vi håber og tror, at I vil synes godt om det nye hsfo.dk. Skulle der vise sig børnesygdomme - så tøv ikke med at kontakte redaktionen eller avisens Kundeservice. God fornøjelse i morgen klokken 4.

Odder

Digt, drama og dokumentar på Egmont Højskolen: Kunst kan lære unge at blive hørt

Annonce