Annonce
Odder

Se billederne: Cykelløb før byfesten - klar til fælles aftentour

Så er der afgang lige om lidt. 577 cyklister deltog i det årlige Hads Herred Rundt. Foto: Søren E. Alwan
577 deltagere ved det traditionsrige motionscykelløb Hads Herred Rundt.

Odder: Så er Odder Byfest for alvor i gang.

Trods ikke alt for lovende vejrudsigter og også regn under løbet blev onsdagens motionscykelløb Hads Herred Rundt en lige så stor succes som alle de foregående år.

Løbet, der blev afviklet for 38. gang, har i en del år været det arrangement, som slår fast, at nu er byfestugen i Odder for alvor i gang, og traditionen tro summede Torvet kort før start af glade mennesker, som ventede på at komme ud på en aftentur på enten 10, 20 30 eller 50 km - på to hjul.

- 577 personer er med, og det er vi godt tilfredse med, selv om der andre år har været mere end 800 deltagere. Husk på, at der har været løfter om regn hele dagen, sagde Torben Kodrup fra Odder Cykel Klubs Støtteforening Det 3. Hjul, før de første cyklister blev sendt afsted med god musik og tale af borgmester Uffe Jensen (V).

Annonce

Saddel dukkede op i sidste øjeblik

Det skyldes intensiv eftersøgning og spørgen frem og tilbage, at en lille dreng alligevel kom med på Hads Herred Rundt onsdag. En halv time før starten opdagede drengen nemlig, at saddelen på hans cykel var pist forsvundet fra hans cykel, der havde stået parkeret uden opsyn.

Hvordan saddelen blev fundet, står hen i det uvisse, men sikkert er det, at den dukkede op, og at drengen kom på tur sammen med sin far.

Nyt samarbejde

Som altid endte løbet med en forfriskning samt pølser og frugt til deltagerne, da de kom tilbage til Torvet efter turen, og som noget nyt blev traktementet i år serveret i det telt, som Eine Kleine Bierbar normalt stiller op og bruger under byfesten.

Det skyldes, at Det 3. hjul i år havde indgået en aftale med ejeren Nicolaj Gyldenberg om, at han sørger for "indendørs" forkælelse til de tilbagevendte cyklister. Andre år har de måttet stå udenfor uanset vejret.

- Vi er glade for aftalen med Nicolaj Gyldenberg, som nu har mulighed for at holde åbent i teltet, når alle cyklisterne er taget hjem. Det giver ham en aften mere med byfest, fortæller Torben Kodrup og suppleres af Nicolai Gyldenberg, der kalder aftalen for god.

- Vi vil jo det samme nemlig skabe fest i byen, siger han.

Det med "telt" over hovedet var en fordel, da de mange cyklister returnerede til Torvet. I hvert fald de drivvåde - men glade - efter en aftentur på landevejene omkring Odder.

Byfesten fortsætter torsdag med Musik Under Bøgen med Julie Bertelsen og På Slaget 12.

Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Budget i Odder: Partier er glade for fuldt låne-stop og vil afdrage på kommunens gæld

Annonce