Annonce
Horsens

Se billederne: Aften-shoppere og dansemus trodsede gråt aprilvejr

BGI Akademiet var solidt repræsenteret. Foto: Morten Pape

Årets første Late Night undgik regnvejret og slog et slag for dansen.

Horsens: Årets første Late Night blev en svingende affære. Eller skal man sige en "sving-ommende" affære.

Vejret var omskifteligt med regn ved middagstid, opklaring og sol sidst på eftermiddagen og gråt og skyet hen under aften. Med en jævn og kølig vind på langs af Søndergade fra vest.

Det er ikke optimalt, hvis man drømte om en tilbagelænet kølig drink fra cafebordet med udkig over gågaden, og vejret gjorde det let at finde en plads ved cafebordene i gågaderne, hvor den ansvarlige for udeserveringen må have haft årets loppetjans.

Annonce
City Horsens' Late Night stod i dansens tegn. Komediehuset bidrog med skuespillere, der spontant lød rytmerne få overtaget. Foto: Morten Pape

Feeling good

Men den kølige aprilvind tæmmede ikke de danselystne unge, for cityforeningens lange indkøbsdag stod i dansens tegn, og det havde flere danseklubber for børn og unge takket ja til.

BGI Akademiet, Juliussens Danseinstitut, VM Dans, Dansefabrikken, Horsens Balletskole, Komediehusets spontan-dansere m.fl. slog sig løs til ørehængere lige fra pop og hiphop til funk.

Broadway-nummeret "Feeling Good" var f.eks. et af de numre, der bragede ud af højttalerne og satte kulør på dagen for dem, der var kommet for at se deres barn eller veninde eller bare for at hygge sig i midtbyen:

- It's a new dawn, it's a new day, it's a new life, for me, and I'm feeling good, lød det fra højttalerne.

Og med april snart overstået og foråret så småt i gang kunne man ikke være mere enig.

Er I klar...? Komediehusets skuespillere var. Foto: Morten Pape

Tape og dans

Det var ikke overvældende, hvad der var af mennesker i gaden, men de, der var kommet, fik en herlig dag med masser af gode indslag fra danserne på byens tre store scener foran Det gamle Rådhus, Kuben og på Bytorv Horsens' centertorv.

Oven i hatten - eller huen - kunne de endda glæde sig over gode tilbud og specielle Late Night-rabatter rundt omkring i butikkerne.

Også indenfor i varmen i Bytorv Horsens var der kreationer at undre sig over, hvor den lokale kunstner Phuc van Dang havde købt et større arsenal af taperuller, som man kunne føle frit for at lave tape-kunst med.

Fantasien satte ingen grænser, men folk var ifølge kunstneren en smule generte eller usikre over for det nye koncept. Så da avisen var forbi, var det endnu ikke løbet helt løbsk.

Men nu var det jo også dans, det handlede om. Og danseglæden smittede, kunne man se.

Foto: Morten Pape
Første hold optrædende var Komediehuset - midt i det hele. Foto: Morten Pape
City Horsens' Late Night stod i dansens tegn. Foto: Morten Pape
Uden pandekager duer helten ikke... Foto: Morten Pape
Juliussens Danseinstitut gav den til bl.a. fræk funk. Foto: Morten Pape
Familie og venner skulle også have noget med hjem... Foto: Morten Pape
City Horsens' Late Night stod i dansens tegn. Foto: Morten Pape
VM Dans gav den gas på centertorvet i Bytorv Horsens. Foto: Jørgen Hasseriis
Kunstneren Phuc van Dang lod tapen tale sit eget sprog i Bytorv Horsens. Foto: Jørgen Hasseriis
Man kunne lave alt muligt med tape i Bytorv Horsens. Her har én forsøgt at lave et hus. Foto: Jørgen Hasseriis
En Late Night er en god anledning til lige at ose lidt med veninderne... Foto: Jørgen Hasseriis
Der var god plads ved bordene, hvis man følte sig fristet til at sidde ned og studere livet en passant. Foto: Jørgen Hasseriis
God tid til at kigge butiksvinduer var der masser af. Mange butikker havde åbent til kl. 22. Foto: Jørgen Hasseriis
Parasollerne kunne være foldet ud, men det havde nok ikke hjulpet mod den kølige vind, der holdt mange væk fra at nyde dagen siddende. Foto: Jørgen Hasseriis
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce