Annonce
Horsens

Se billederne: 41 lokale har sat sig i sadlen - cykler til Paris for at hjælpe børn og unge

Rytterne har trænet siden november, og nu kulminerer projektet med en tur, der går fra Horsens til Paris. Foto: Morten Pape

For 10. år i træk cykler et hold af lokale amatørryttere de godt 1200 km fra Horsens til Paris. Det er gennem årene blevet til mere end en mio. kr. til velgørende formål.

Horsens: 41 lokale amatør-cykelryttere satte sig lørdag formiddag i sadlen for at køre fra Horsens til Paris.

De blev kl. 10 sendt godt af sted af famile, venner og sponsorer fra pladsen foran Middelfart Sparekasse på Høegh Guldbergs Gade.

Herfra er kursen sat mod Champs Elysees i Paris, og det betyder, at der venter rytterne en tur på 1230 km, som bliver tilbagelagt over syv dage.

Det lokale initiativ, der har til formål at samle penge ind til velgørende formål, kan i år fejre 10 års jubilæum. Det begyndte med navnet Team Vestjysk Bank og har gennem årene skiftet navn til både Team Giro Horsens, Team Best of Horsens og senest Team Fit & Sund Cycling.

Det er andet år, at fitness-kæden Fit & Sund står bag, og i år har kædens Skanderborg-afdeling også sendt et hold med en snes ryttere af sted. De to hold kører ikke sammen, men ruten er den samme, og de overnatter samme steder, så de mødes sidst på lørdagen i Flensborg, som er første stop.

Annonce
Rytterne blev sendt af sted fra Middelfart Sparekasse, efter at både hold og sponsorer var præsenteret for de mange, der var mødt op for at ønske god tur. Foto: Morten Pape

Over en mio. kr. til børn og unge

Gennem årene har det lokale cykel-projekt samlet mere end en mio. kr. ind, som ubeskåret er gået til velgørende formål med fokus på børn og unge.

Sidste års overskud tilfaldt børneafdelingen på Skejby Sygehus, og det er brugt til alt fra lænestol i opholdsstuen til malebøger, løbehjul, spil og gavekort til måltidskasser til de familier, der har børn indlagt på afdelingen.

I år sendes halvdelen af overskuddet sammen vej, men holdet har valgt at dele overskuddet i to for at kunne hjælpe endnu flere. Den anden halvdel bliver mulig at søge af lokale institutioner og bosteder for børn og unge med særlige udfordringer.

Mange familiemedlemmer og venner var mødt op for at ønske rytterne god tur til Paris. Foto: Morten Pape

Som i en rigtig familie

Cykelturen til Paris er for de 41 ryttere kulminationen på måneders træning. Det begyndte med indendøres træning i november, og i foråret er der tilbagelagt 2500 km på landevejene.

For rytterene er det vigtigt, at støtten går til et godt formål, men for de enkelte er der også mange andre grunde til at deltage, fortæller Fit & Sunds Mette Paludan, der er tovholder for en stor del af planlægningen.

- For de fleste er den mest iøjnefaldende udfordring måske den fysiske præstation, men den psykiske udfordring skal man ikke underkende, siger hun.

Det kan være i forhold til at få det sociale fællesskab på holdet til at fungere, og det kan være præstationsangst eller udfordringer i forhold til motivationen, når det handler om at komme af sted til træning eller stoppe dårlige vaner, forklarer hun.

- På baggrund af alle disse udfordringer opstår der igennem forløbet nære relationer deltagerne imellem, hvor rollerne automatisk fordeles som i en rigtig familie, hvilket gør fællesskabet utrolig stærkt, siger hun.

Både ryttere og servicetem har fået ens cykeltøj i Fit & Sunds farver, og alle har sort cykelhjelm. Det er med til at styrke sammenholdet, mener Mette Paludan fra Fit & Sund. Foto: Morten Pape

Familie tager turen i bus

Både familie og venner til rytterne mødte talstærkt op lørdag formiddag for at sende holdet af sted.

Ca. 100 af dem, primært familie, sætter sig torsdag i en bus for at drage til Paris og være klar fredag eftermiddag til at tage imod deres kære på målstregen midt i Paris.

Jens Kristensen siger farvel til sin familie, da 41 lokale amatørryttere drog ud på 1230 km cykeltur mod Paris. Foto: Morten Pape
41 lokale amatørryttere drog ud på 1230 km cykeltur mod Paris. Foto: Morten Pape
41 lokale amatørryttere drog ud på 1230 km cykeltur mod Paris. Foto: Morten Pape
41 lokale amatørryttere drog ud på 1230 km cykeltur mod Paris. Foto: Morten Pape
41 lokale amatørryttere drog ud på 1230 km cykeltur mod Paris. Foto: Morten Pape
41 lokale amatørryttere drog ud på 1230 km cykeltur mod Paris. Foto: Morten Pape
Teamchef Jesper Laursen ledte an i en af følgebilerne, da 41 lokale amatørryttere drog ud på 1230 km cykeltur mod Paris. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Ny tennis-dille på vej: Sådan har kommunen fordelt 900.000 kroner til nye faciliteter

Annonce