Annonce
Horsens

Se besparelsen: Så meget sparer studerende ved at bo i Horsens

45.120 kr. kan man som studerende spare om året ved at bo i Horsens frem for i København, viser en ny undersøgelse fra Akutbolig. Pressefoto

Mens hele SU'en ofte kommer til at gå til husleje i eksempelvis Aarhus og København, er der masser af penge at spare ved at bosætte sig i Horsens som studerende.

Horsens: Torsdag 5. juli er sidste chance for at søge ind på en videregående uddannelse, og tænker man økonomisk i den beslutning, kan man spare mange penge ved at bosætte sig i Horsens.

Bolighjemmesiden Akutbolig har for nylig lavet en undersøgelse, der viser, at man eksempelvis kan spare 45.120 kr. om året ved at bosætte sig i Horsens frem for i København, mens man studerer.

I Horsens kan man for eksempel læse til pædagog, sygeplejerske eller ingeniør på VIA University College, mens man på Erhvervsakademi Dania kan blive administrationsøkonom og handelsøkonom.

Mange horsensianere drager dog mod Aarhus for at få en bacheloruddannelse, og her er der igen kroner og ører at spare, hvis man bliver boende i Horsens.

I Aarhus er den månedlige pris for 40 kvm 5680 kr., mens den i Horsens er 3160 kr.

Med en SU på 6000 kr. før skat betyder det, at man med bolig i Horsens stadig har råd til at betale for mad og forsikringer, når huslejen er afregnet.

Annonce
Bolighjemmesiden har lavet en undersøgelse, der viser, hvor meget man kan spare ved at bo i forskellige byer som studerende. Grafik: Mette Højmark Mikkelsen

Se de fulde besparelser her:

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

En hyldest til den gode idé - lad os få mere af den slags

Gode ideer kan vi aldrig få for mange af. Og når de så oven i købet bliver omsat i handling og er en gevinst, er der ekstra grund til at anerkende et godt initiativ. Sådan er det med Mai-Britt Therkelsen, der som leder af tøjafdelingen hos Blå Kors kunne se genbrugsguld gå tabt på grund af manglende hænder. Mange ville trække på skuldrene og ærgre sig, men heldigvis ville Mai-Britt Therkelsen det anderledes. Hun fik en god idé om at lave en sorteringscentral som et beskæftigelsesprojekt, og nu er det blevet til virkelighed med opbakning fra Horsens Kommune. Et initiativ, der har alle muligheder for at blive en gevinst for alle parter. Den slags kan vi ikke få nok af, og det er vigtigt at anerkende, når en idé på den måde bliver til virkelighed. Mai-Britt Therkelsens initiativ minder os alle om, at der i princippet ikke skal så meget til. Der må være masser af lignende ideer, der rumler og rumsterer derude i Horsens og opland. Lad os få dem på bordet. Alle kan måske ikke lade sig realisere, men hvorfor ikke hjælpe hinanden med at gøre hverdagen lettere og udnytte de ressourcer, vi har, bedst muligt. I dette tilfælde havde Mai-Britt Therkelsen en chef, der var på ideen, ligesom Horsens Kommune også bakkede op. Sådan er det med alle ideer. De kræver opbakning og støtte. Vi er alt for gode til at tale ting ned og skyde forslag ned med en halvdårlig, kvik bemærkning. Den slags er dræbende for folk med gode ideer og lyse indfald, og fremfor alt risikerer vi at smide guld på gaden. Husk det næste gang, du får en god idé eller bliver præsenteret for én af slagsen. Giv det en chance. Ikke noget med at sige: Hvorfor dog det? Støt og bak op og spørg i stedet dig selv og dine omgivelser: Hvorfor ikke? Det vil være til gavn for os alle på den lange bane, så hyld den gode idé og lad os får mere af den slags.

Annonce