Annonce
Horsens

Se alle billederne: Middelalderfestivalen åbnet med pomp og pragt

Styltegang, ulvehunde og trommespil. Der var fest og farver, da Horsens Middelalderfestival blev åbnet. Foto: Michael Svenningsen
Fredag eftermiddag blev Horsens Middelalderfestival åbnet i flot figur. Hundredevis så på, da det traditionsrige optog snoede sig ind i middelalderuniverset.

Horsens: - Fej, tøs! Fej! Og gør plads for den ærede borgmester, råbte den meget alvorlige Herold Harald, idet det traditionsrige åbningsoptog begyndte at røre på sig på Fussingsvej.

Allerede på lang afstand var luften tyk af bålrøg, mens de raske toner fra harper, trompeter og trommer gjaldede i det fjerne.

Middelalderen var fredag aften igen kommet til Horsens, og hundredevis af publikummer var stimlet sammen for at få et glimt af styltegængere, ulvehunde, dansende kvinder og ikke mindst de tilbagevendte, italienske flagkastere, der sidst på eftermiddagen gjorde deres indtog bag fængselsmurene.

- Det er altid sjovt at se kommunalbestyrelsen i fuld udklædning, så det var vi nødt til at få et glimt af. Festivalen er blevet endnu bedre, efter den er rykket ind på Fængslet, og det er et event, man bare må bakke op om, sagde Jonna og Arne Kobæk, kort før optoget startede.

Annonce
Et par af de stærke riddere syntes allerede klar til kamp, da de gik med i optoget. Foto: Michael Svenningsen

Handlende og gøglere er velkommen i Horsens

I takt med at optoget snoede sig afsted mellem boderne og ind på pladsen, var især de yngste publikummer stærkt optaget af de stærke riddere, der senere fredag aften og lørdag går i clinch for folkets gunst.

- I tror nok ikke jeres egne øjne. Borgmesteren og hans følge er nedsteget fra højborgen. Om lidt begunstiger de jer fattigfolk, lød det fra spidsen af optoget, alt imens folkemængden langsomt banede sig vej mod Ridderarenaen.

Her bød borgmesteren både handlende, riddere, skønmøer og gøglere velkommen i Horsens på ny, inden mjøden blev givet fri, og middelalderfestivalen erklæret åben.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
HIC

HIC klar til pokalfinalen

Leder For abonnenter

Leder: Hovedgård skal vælge mellem turbo eller første gear

Det var lidt af en bombe, borgmester Peter Sørensen lod springe i begyndelsen af januar under en ellers fredelig nytårskur på ældrecentret i Hovedgård. Efter flere år i en mølpose løftede han ønsket om et togstop i den gamle stationsby mellem Horsens og Aarhus ud i det fri. Som bekendt er det hans socialdemokratiske partifæller, der danner regering, og det er formentlig ingen tilfældighed, at emnet lige netop i år var et vigtigt element i talen på Skovly. En af regeringens store uløste opgaver er at indgå et bredt forlig om den fremtidige infrastruktur, både hvad angår vej- og togtrafik. Dansk Folkeparti har for længst meldt sig ud af den gamle togfond-aftale, og det smalle infrastrukturforlig fra foråret 2019, som den daværende borgerlige regering indgik netop med DF, er lagt på is. I stedet har transportminister Benny Engelbrecht meddelt, at han vil gå efter et nyt bredt forlig om infrastrukturen og puste nyt liv i aftalen om togfonden. Ingen af delene står øverst i regeringens arbejdsprogram, men mon ikke Horsens-borgmesteren har vurderet, at det er god timing at starte nu, hvis de lokale kræfter skal mobiliseres og være med til at overbevise folketingspolitikerne om, at Hovedgård skal have et togstop. Derfor er det en vigtig beslutning, de lokale borgere og i første omgang lokalrådet skal træffe: Vil vi helst fortsætte i det nuværende tempo, hvor der stille og roligt bliver bygget nye lejligheder og solgt nogle få byggegrunde - eller vil vi have sat turbo på udviklingen? Der er ingen tvivl om, at Hovedgård vil blive yderst attraktiv som pendlerby i forhold til Horsens og i endnu højere grad Aarhus, hvis der kommer et togstop. I dag begrænser tilbuddet om offentlig trafik sig til busrute 202, og det tager ca. en time at komme til Aarhus og 25 minutter til Horsens. Hovedgård har før vist, at den rummer masser af initiativ og sammenhold. Ellers var der aldrig blevet sat gang i så stort et halbyggeri, som tilfældet er. Nu skal byen bare finde ud af, om den endnu engang er klar til at sætte alt ind for at få et togstop.

Horsens

Borgmester vil diskutere togstop i Hovedgård: Det ligger lige til højrebenet

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];