Annonce
Horsens

Se alle billederne: Middelalderfestivalen åbnet med pomp og pragt

Styltegang, ulvehunde og trommespil. Der var fest og farver, da Horsens Middelalderfestival blev åbnet. Foto: Michael Svenningsen
Fredag eftermiddag blev Horsens Middelalderfestival åbnet i flot figur. Hundredevis så på, da det traditionsrige optog snoede sig ind i middelalderuniverset.
Annonce

Horsens: - Fej, tøs! Fej! Og gør plads for den ærede borgmester, råbte den meget alvorlige Herold Harald, idet det traditionsrige åbningsoptog begyndte at røre på sig på Fussingsvej.

Allerede på lang afstand var luften tyk af bålrøg, mens de raske toner fra harper, trompeter og trommer gjaldede i det fjerne.

Middelalderen var fredag aften igen kommet til Horsens, og hundredevis af publikummer var stimlet sammen for at få et glimt af styltegængere, ulvehunde, dansende kvinder og ikke mindst de tilbagevendte, italienske flagkastere, der sidst på eftermiddagen gjorde deres indtog bag fængselsmurene.

- Det er altid sjovt at se kommunalbestyrelsen i fuld udklædning, så det var vi nødt til at få et glimt af. Festivalen er blevet endnu bedre, efter den er rykket ind på Fængslet, og det er et event, man bare må bakke op om, sagde Jonna og Arne Kobæk, kort før optoget startede.

Et par af de stærke riddere syntes allerede klar til kamp, da de gik med i optoget. Foto: Michael Svenningsen
Annonce

Handlende og gøglere er velkommen i Horsens

I takt med at optoget snoede sig afsted mellem boderne og ind på pladsen, var især de yngste publikummer stærkt optaget af de stærke riddere, der senere fredag aften og lørdag går i clinch for folkets gunst.

- I tror nok ikke jeres egne øjne. Borgmesteren og hans følge er nedsteget fra højborgen. Om lidt begunstiger de jer fattigfolk, lød det fra spidsen af optoget, alt imens folkemængden langsomt banede sig vej mod Ridderarenaen.

Her bød borgmesteren både handlende, riddere, skønmøer og gøglere velkommen i Horsens på ny, inden mjøden blev givet fri, og middelalderfestivalen erklæret åben.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder

Skolernes underskud bliver mindre

Horsens For abonnenter

Restauratør med opråb: Hjælpepakke går ikke til restauranter, men til revisorerne

Annonce