Annonce
Horsens

Scoop for Vinylbiksen: "Den satans familie" spiller gratis koncert i butikken

Aarhusianske Baest tager på en mini-tur rundt i landet for at promovere bandets kommende album, der lander i butikkerne fredag den 13. Første stop bliver Vinylbiksen i Horsens. Foto: Nikolaj Bransholm

Horsens: Pladebutikken Vinylbiksen i Horsens har gjort et koncert-scoop, som flere af byens etablerede spillesteder formentlig gerne ville have landet.

Butikken får af og til besøg af musikere, der vil promovere deres musik med såkaldte in store-koncerter, og indehaver Jesper Bowman har netop fået bekræftet en aftale med et af de senere års mest omtalte bands på den danske metalscene.

Aarhusianske Baest, der er godt i gang med at skabe sig et internationalt navn, og som man blandt andet har kunnet følge i tv-dokumentaren "Den satans familie", kommer til Horsens 12. september kl. 16 for at spille en mini-koncert i butikken, fortæller han.

- Det er ret vildt. Det kom ud af det blå, men jeg tror, de har hørt om mig, fordi jeg har ret meget metal på hylderne i butikken, siger Jesper Bowman, som kalder Baest det største danske metalnavn p.t.

Annonce

Håber på gade-koncert

Der er gratis adgang til koncerten, som skal bakke Baests kommende album op. Hvor mange publikummer, der kigger forbi, tør Jesper Bowman ikke spå om, men han tvivler på, at der er plads i den lille butik i Borgergade.

- Der kommer måske 100-150 mennesker, gætter han.

Pladepusheren overvejer derfor enten at rykke begivenheden ud i butikkens baggård eller søge tilladelse hos Horsens Kommune til at omdanne en del af Borgergade til koncertplads for det varme metalnavn i den halve time, han forventer, koncerten cirka varer.

- Det kunne være fedt, hvis det kunne foregå ude på gaden, siger Jesper Bowman, som tidligere blandt andet har huset optrædender med Aske Jacoby og Folkeklubben. Baest-koncerten er dog det foreløbige højdepunkt for ham.

- Klart, de er meget hypede for tiden, og det er også den genre, jeg selv går meget op i, så jeg glæder mig, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Mand med foldekniv spyttede kvinde i ansigtet

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce