Annonce
Horsens

Scoop for Vinylbiksen: "Den satans familie" spiller gratis koncert i butikken

Aarhusianske Baest tager på en mini-tur rundt i landet for at promovere bandets kommende album, der lander i butikkerne fredag den 13. Første stop bliver Vinylbiksen i Horsens. Foto: Nikolaj Bransholm

Horsens: Pladebutikken Vinylbiksen i Horsens har gjort et koncert-scoop, som flere af byens etablerede spillesteder formentlig gerne ville have landet.

Butikken får af og til besøg af musikere, der vil promovere deres musik med såkaldte in store-koncerter, og indehaver Jesper Bowman har netop fået bekræftet en aftale med et af de senere års mest omtalte bands på den danske metalscene.

Aarhusianske Baest, der er godt i gang med at skabe sig et internationalt navn, og som man blandt andet har kunnet følge i tv-dokumentaren "Den satans familie", kommer til Horsens 12. september kl. 16 for at spille en mini-koncert i butikken, fortæller han.

- Det er ret vildt. Det kom ud af det blå, men jeg tror, de har hørt om mig, fordi jeg har ret meget metal på hylderne i butikken, siger Jesper Bowman, som kalder Baest det største danske metalnavn p.t.

Annonce

Håber på gade-koncert

Der er gratis adgang til koncerten, som skal bakke Baests kommende album op. Hvor mange publikummer, der kigger forbi, tør Jesper Bowman ikke spå om, men han tvivler på, at der er plads i den lille butik i Borgergade.

- Der kommer måske 100-150 mennesker, gætter han.

Pladepusheren overvejer derfor enten at rykke begivenheden ud i butikkens baggård eller søge tilladelse hos Horsens Kommune til at omdanne en del af Borgergade til koncertplads for det varme metalnavn i den halve time, han forventer, koncerten cirka varer.

- Det kunne være fedt, hvis det kunne foregå ude på gaden, siger Jesper Bowman, som tidligere blandt andet har huset optrædender med Aske Jacoby og Folkeklubben. Baest-koncerten er dog det foreløbige højdepunkt for ham.

- Klart, de er meget hypede for tiden, og det er også den genre, jeg selv går meget op i, så jeg glæder mig, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Stillads-ballade er kørt helt af sporet

Det er noget af en sag, Horsens-firmaet Dansk Boligbyg A/S er blevet en del af på Nørrebro i København. Et stort stillads blev væltet af arrige stilladsarbejdere i forbindelse med et byggeri på Lundtoftegade for et par dage siden, og ved samme lejlighed blev biler tippet på hovedet. Noget nær chokerende scener på dansk grund. Stilladsarbejderne påstår, at DS Byggeri, som er underentreprenør, ikke lever op til danske overenskomster. Dansk Boligbyg A/S har hovedentreprisen og valgte tirsdag at sende DS Byggeri-arbejderne hjem - med besked om, at de ikke vender tilbage. Det lyder som en klog beslutning, uanset hvad der er op og ned i en sag, der mest ligner aktioner fra "de gule veste" i Frankrig. De kommende dage må afgøre, om der rent faktisk er begået brud på overenskomsten, og om sikkerheden på arbejdspladsen har været utilstrækkelig, som 3F og de danske stilladsarbejdere anfører. Hvis målet for stilladsarbejderne var at skabe opmærksomhed, er de lykkedes til et 12-tal. Men metoderne er helt ude i hampen, også selv om der ligger mere principielle spørgsmål til grund. Konflikten har kørt i uger. Kønt var det heller ikke - på TV 2 tirsdag aften - at se en delvist anonym mand, som angiveligt var den ene af de to, der søndag aften blev overfaldet ved byggeriet. De ville med en videooptagelse dokumentere arbejdsforholdene på byggepladsen på Nørrebro. Hvis det er sandt, at de har fået bank for det, er det - også - helt utilstedeligt. Bliver voldsepisoderne så en sag for politiet? Næh, de overfaldne tør ikke anmelde sagen af frygt for repressalier - og fik på tv fagforenings-opbakning til at droppe en anmeldelse. Man må respektere beslutningen, men trist er den, for sammenkoblet med, at vrede stilladsarbejdere råber: "Når I angriber én af os, angriber I os alle", er vi ude i noget, vi hører fra rockere og andre, der har sat sig ud over det danske retssystem og selv handler konflikter af. Balladen skal hurtigst muligt nedtrappes - på dansk manér.

Annonce