Annonce
Kultur

Science Museerne nomineret til international pris: Har verdens måske eneste hjerteakvarium

I udstillingen 'Videnskab er lidenskab' kan man blandt andet opleve et hjerteakvarium. Foto:Ida Marie Jensen, AU
Udstilling med spektakulært hjerteakvarium og Nobelpristagers kontor er kommet i fornemt selskab. Sammen med museer fra Tel Aviv og Harvard er udstillingen ”Videnskab er lidenskab”, som står på Steno Museet i Aarhus, indstillet til den internationale museumspris UMAC-AWARD 2021.

AARHUS: Den århusianske udstilling "Videnskab er lidenskab" er kommet i fornemt selskab, da den sammen med Harvard Art Museum og Screiber Art Gallery ved Tel Aviv University er nomineret til UMAC-AWARD 2021.

UMAC er den internationale komité for universitetsmuseer og et internationalt forum for alle dem, der arbejder i eller er tilknyttet akademiske museer, gallerier og samlinger.

- I de seneste femten år har vi arbejdet hårdt for at forny vores udstillinger på Steno Museet. Nomineringen er med til at vise os, at vi er gået i den rigtige retning, og vi er meget stolte over at være i fornemt selskab med Tel Aviv og Harvard. ”Videnskab er lidenskab” er skabt i tæt samarbejde med Aarhus Universitet, og vi vil gerne være blandt de bedste universitetsmuseer i verden, når det det drejer sig om at formidle videnskab til det brede publikum med opsigtvækkende, engagerende og flot designede udstillinger, siger Morten Arnika Skydsgaard, museumsinspektør ved Science Museerne, Aarhus Universitetet, i en pressemeddelelse.

Annonce

Kogte 20.000 krabber

Det første man ser, når man træder ind i det mørke udstillingsrum, er verdens sandsynligvis eneste hjerteakvarium.


I de seneste femten år har vi arbejdet hårdt for at forny vores udstillinger på Steno Museet. Nomineringen er med til at vise os, at vi er gået i den rigtige retning, og vi er meget stolte over at være i fornemt selskab med Tel Aviv og Harvard.


Derefter lander øjet på et kæmpe molekyle i 3D og vandrer videre til Nobelprismodtager Jens Christian Skous fysiske kontor, forskeren, der kogte og dissekerede 20.000 krabber for at finde svar på sin undren.

Udstillingen ”Videnskab er lidenskab - om forskerliv og kogte krabber” handler om livet som forsker, og hvorfor nogle mennesker vælger at fordybe sig i et snævert emne, for eksempel hvordan celler regulerer deres saltbalance, eller at forstå bestemte dyrs hjertefunktion.

Bent Lorenzen, museumsdirektør ved Science Museerne, Aarhus Universitet, siger:

- I en tid, hvor det internationale samarbejde og ikke mindst turismen har været udfordret på grund af corona, er det et ekstra skulderklap at blive indstillet til en pris som UMAC-AWARD. Vi håber, at det vil få endnu flere til at få øjnene op for vores udstillinger, også i internationalt regi.

Se mere:

Vinderne offentliggøres september 2021.

Se film om "Videnskab er lidenskab" fra nomineringen: https://youtu.be/cazrJPaMyBw

Annonce
Horsens For abonnenter

Planer om daginstitution ved Nørrestrand sendt i høring: Placeringen er så langt som muligt fra det første - meget omdiskuterede - bud

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Rock i Lunden vender hjem med rap, rock og strygere: Se næsten hele plakaten

Sport For abonnenter

En vild rejse og forvandling: I 15 år levede han under de drabelige borgerkrige i Sydsudan – han tog til USA og kunne ikke tælle til ti på engelsk – nu er han profil i Horsens IC

Byens Bedste

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Hedensted

Så mange elever vil blive berørt af nyt klasseloft: Kun få skoler har store klasser i indskolingen

Medie: Anbefaling om at aflyse julefrokoster på vej

HH Elite For abonnenter

HH Elite bløder med millionunderskud - men der er ingen krav om overskud: Derfor er der fuld kontrol, og ingen alarmklokker, der ringer hos ledelsen

Erhverv For abonnenter

Stor virksomhed med rødder i Hornsyld har forladt byen helt: - Det var tid for barnet til at flytte hjemmefra

Horsens

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Odder

Mariehønen Evigglads far boede i Hou

Erhverv For abonnenter

Her vil Hybel bygge og bo: Se planerne for Hybels ny domicil, der ikke blev som først planlagt

Hedensted

Juelsminde Lægehus sikrer bemandingen: 35-årig læge er klar til at tage over efter Frandsen

Annonce