Annonce
Erhverv

Schur bygger endnu en fabrik i Horsens: Produktion og arbejdspladser flyttes hjem

Et par gamle lastbilramper ved Schur Technologys varemodtagelse er revet ned, så der bliver plads til udvidelsen, og entreprenørerne er nu gået i jorden som første skridt til byggeriet. Den ny fabrik forventes at være klar midt på sommeren, fortæller Johan Schur. Foto: Mette Mørk
Den familieejede emballage-virksomhed Schur bygger nu endnu en fabrik i Horsens, hvor det hele begyndte for 175 år siden. Det betyder, at Schur Labels og cirka 35 arbejdspladser flytter fra Vejle til Horsens, men på sigt ventes den ny fabrik at give arbejde til 50.
Annonce

Horsens: Endnu en Schur-fabrik skyder snart op i Horsens, og i den forbindelse rykker emballage-koncernen en produktion og cirka 35 arbejdspladser fra Vejle til Horsens.

Det oplyser Johan Schur, direktør i Schur Technology.

Den ny fabrik, som forventes at stå klar midt i juli, bygges på Fuglevangsvej bag Schurs eksisterende maskinfabrik, Schur Technology, der i årtier har ligget med både produktion og kontorer på grunden, der grænser op mod Ringvejen.

Nu gøres et stort parkeringsområde på Schurs grund - bag bygningerne i retning mod naboen på Fuglevangsvej, FH Automation - klar til byggeri af nye 3600 kvadratmeter. Her skal der fremover produceres labels og etiketter; en forretningsgren, som Schur tog til sig i 2019.

Annonce

Ny digital produktion

Det skete i forbindelse med opkøbet af Emballagegruppen i Vejle.

Emballagegruppen bestod af to forretningsområder, henholdsvis en produktion af karton-emballage og en produktion af labels og etiketter. Mens emballage-produktionen foregår på Englandsvej i Vejle i bygninger, som Schur overtog i forbindelse med opkøbet, har sidstnævnte produktion til huse i lejede bygninger på Industrivej i Bredballe, fortæller Johan Schur.


Vi skulle enten forlænge lejekontrakten eller bygge noget nyt

Johan Schur


- Nu skulle vi enten forlænge lejekontrakten eller bygge noget nyt. Men noget af produktionsudstyret i Vejle er af lidt ældre dato, og når vi nu har valgt at bygge ny fabrik, vil vi samtidig investere i nyt produktionsudstyr med et moderne digitalt setup, som kan gøre os endnu mere konkurrencedygtige på markedet.

- Vi tror meget på label-branchen, og den går godt i spænd med vores andre forretningsområder. Så når vi samtidig havde muligheden på grunden herhjemme, var vi ikke i tvivl om, at det var rigtigt at investere og at samle aktiviteterne her, siger Johan Schur.

Vejle-virksomheden, der er kendt som Dan Labels, blev omdøbt til Schur Labels, da Schur købte den af Emballagegruppen. Schur ejer ikke bygningerne, og frem for at forlænge lejekontrakten har Schur nu valgt at flytte ud. Foto: Mette Mørk

Schur har i dag godt 100 arbejdspladser i Vejle, heraf cirka 65, som bliver i byen i forbindelse med produktionen af karton-emballage på Englandsvej. Men når etiket- og labelproduktionen flytter til Horsens, må Vejle vinke farvel til cirka 35 arbejdspladser på Industrivej.

Johan Schur forventer, at den ny fabrik i Horsens på sigt, som følge af vækst, kommer til at beskæftige 50 ansatte.

Annonce

Fra vin til vinduesrens

Fabrikken producerer etiketter i papir, lige fra meget fine og eksklusive på vinflasker til dem på plasticdunke med for eksempel rengøringsmidler eller kemikalier. Det kan også være papir-etiketterne til eksempelvis dressingflasker, marmeladeglas og mejeriprodukter. Dertil kommer de selvklæbende klistermærker, som kan være til alskens formål i alle brancher.

Det digitale setup, som Schur nu investerer i som led i opførelsen af ny fabrik, vil gøre Schur skarp på hurtig omstilling og hurtig leveringstid, forklarer Johan Schur.

- Det vil gøre os til en meget agil spiller på markedet, fastslår han.

Schur har gennem årene positioneret sig som totalleverandør til mange brancher. Virksomheden producerer emballage i både karton og blød plastic, og Schur producerer også selv pakke-maskiner, så virksomheden er leveringsdygtig i komplette pakke-systemer i både små og store udgaver.

Annonce

Et multihus af emballage-kompetencer

Schur leverer også mærknings-udstyr til for eksempel at datomærke samt udstyr til påsætning af etiketter.

- Vi forsøger at skabe et multihus af kompetencer inden for hele emballageområdet, og når vi nu samler mere i Horsens og får al ekspertisen vedrørende etiket-produktion og etiketteringsudstyr under ét tag, tror vi på gode synergier for hele vores forretning, siger Johan Schur.

Han ønsker ikke at sætte tal på den samlede investering.

- Der er ingen tvivl om, at det er en stor investering for os. Men vi tror på branchen, og vi glæder os til at videreudvikle den ind i en ny æra, siger han.

Den ny Schur-fabrik bygges i forlængelse af Schurs eksisterende bygninger på Fuglevangsvej. Det bliver to selvstændige fabrikker, men de bygges sammen som legoklodser, så der bliver forbindelse imellem dem, forklarer Johan Schur. I dag bor AOF og Grafisk Forum til leje i en en del af Schur Technologys fløj langs Fuglevangsvej. I forbindelse med den store udvidelse flytter begge lejere, oplyser Johan Schur. Visualisering: Ginnerup Arkitekter
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce