Annonce
Horsens

Schur-ansatte arbejder over, mens kolleger venter længe på corona-test

Schur laver blandt andet emballage til fødevarer, og her er efterspørgslen ikke gået i stå i corona-tiden. Tillidsmanden fra Schur Pack i Horsens fortæller til 3F, at mange ansatte tager en ekstra tørn, mens andre venter hjemme på coronatest. Arkivfoto: Morten Pape
Virksomheder oplever at måtte undvære ansatte i op til en uge, når de har brug for corona-test. Hos emballage-fabrikken Schur Pack betyder det, at andre kolleger tager en ekstra tørn for at holde produktionen i højeste gear.
Annonce

Horsens: Virksomheder udfordres, når ansatte, der har behov for coronatest, først skal vente på tid til testen og dernæst på testens resultat.

Det mærkes blandt andet på emballagefabrikken Schur Pack i Horsens, hvor omkring 20 medarbejdere de seneste uger har været væk fra jobbet i den forbindelse i op til en hel uge, skriver Fagbladet 3F.

- Det har givet en masse overarbejde. Andre tager deres tørn med fem-ti timer ekstra om ugen, siger tillidsmand Jørn Lau Kristensen til mediet.

Det store fravær skyldes ikke, at fabrikken er overrendt af coronasmittede, understreger Fagbladet 3F. Faktisk har der kun været et enkelt tilfælde, men der er tale om ansatte, som typisk har været i nærheden af en smittet, og som bliver testet for at leve op til de officielle retningslinjer.

Schur Pack har ikke oplevet ordrenedgang i forbindelse med coronakrisen, så der er masser at lave på fabrikken, fortæller tillidsmanden.

Annonce

Betaler for pædagogens og lærerens løn

Horsens er et af flere områder af Danmark, hvor der har været lang ventetid på coronatest.

Senest har Danmarks Lærerforening og BUPL (Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund) slået på tromme for, at lærere og pædagoger skal forrest i test-køen.

Det forslag har formand for 3F Industri, Mads Andersen, ikke meget til overs for. Han mener ikke, at disse faggrupper skulle være mere vigtige for samfundet end andre.

- Vi er gensidigt afhængige af hinanden. Hvis industriarbejderne ikke kan komme på arbejde, stopper den danske eksport, og så er der ikke nogen til at skabe den vækst i økonomien, der i sidste ende betaler for pædagogens og lærerens løn, siger han til Fagbladet 3F.

Professor i eksperimentel virologi ved Københavns Universitet Allan Randrup Thomsen synes også, at det er en dårlig ide at give forrang til lærere og pædagoger.

- Vi skal passe på med ikke at starte en spiral, hvor flere og flere grupper synes, at de bør testes. De vigtigste er dem med symptomer og mange kontakter samt frontlinjepersonale som læger og sygeplejersker, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Smittetal sætter rekord i Danmark: Borgmesteren har klar opfordring til borgerne i Horsens Kommune

CORONAVIRUS

Live: Regeringen vil udvide hjælpepakker efter nye restriktioner

Annonce