Annonce
Østjylland

Scenelys med grønne aftryk på Teater Katapult

Teater Katapult har i flere år sat fokus på klima og menneskets forhold til naturen i deres forestillinger, som her i "Human Nature" med Nukâka Coster-Waldau. Med nyt LED-lys på scenen udvider teatret den klimavenlige dagsorden både på og bag scenen. Foto: Jens Peter Engedal
Teater Katapult sparer både miljøet og scenemesterens tid med nyt, klimavenligt LED-lys på scenen. Den store investering er blevet til med hjælp fra NRGi’s Værdipulje.
Annonce

AARHUS: Det har længe stået højt på Teater Katapults ønskeliste at få udskiftet de ældre teaterlamper med nye energibesparende LED-lamper.

- Det er noget man skal foretage i én proces, for det giver et for blandet udtryk i scenelyset at bruge nye og gamle lamper. Så det er en stor investering, forklarer teaterchef Torben Dahl.

Planerne om at udskifte lamperne var sat i værk i foråret, men så kom Covid-19.

- De penge, vi havde afsat til investeringen, røg under coronaen, siger Torben Dahl, der måtte sparke planerne til hjørne.

Men med støtte fra NRGi’s Værdipulje, som Katapult har søgt penge i, er planerne om at modernisere deres teaterbelysning realiseret.

Annonce

Sparer 70 procent strøm

Puljen har eksisteret siden 2016 og har siden uddelt 28 millioner kroner til 215 grønne projekter i det østjyske. Teater Katapult har fået tildelt 300.000 kroner, som er det fulde beløb, fra puljen.

- Så nu kan vi tage det første store skridt i retning af at være et mere bæredygtigt teater. Det har vi længe været i forhold til de emner, vi belyser fra scenen, men nu tager vi FN's verdensmål ind i hele vores agenda som teater. Vi vil blandt andet få produceret vores kulisser lokalt og bruge energivenlige materialer. Så det her er et startskud til en bæredygtig udvikling af teatret, forklarer Torben Dahl.


Så nu kan vi tage det første store skridt i retning af at være et mere bæredygtigt teater.

Torben Dahl, teaterchef Teater Katapult


Katapult kommer med de nye lamper til at spare 70 procent af deres strømforbrug.

- Samtidig er de nye lamper nemmere at arbejde med, så vores scenemester får meget mere tid til rådighed, siger teaterdirektøren, der senere på året vil løfte sløret for et nyt samarbejde, som også kommer til at gavne klimaet, og hvor publikum kan være med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce