Annonce
Kultur

Satser mere online: Musikskolen slår på tromme for sig selv

Musikeren Esben Kronborg og de andre lærere på Horsens Musikskole må nøjes med at undervise spilleglade bør og unge via nettet for tiden. Nu vil han også gøre skolen mere synlig på sociale medieplatforme for at vise, at den lever i bedste velgående trods corona-modgangen. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Mens Kulturstationen står stille hen, spiller musiker og underviser ud med flere videoer og billeder på nettet.
Annonce

Horsens: Hundredvis af børn i Horsens bliver hvert år bedre til at synge og spille på Horsens Musikskole. Skolen er dog også berørt af coronakrisen, så nu skruer den op for en større offensiv på internettet, der skal vise, at den holder takten trods virusplagen.

Underviser og musiker Esben Kronborg orkestrerer indsatsen, og han er i gang med at lægge både video, lyd og billeder ud på skolens sociale medieplatforme som YouTube og Facebook.

- Vi vil gerne ud med et budskab om, at vi har gang i en masse, selv om vi er i en helt særlig situation, forklarer han om skolen, der p.t. har lukket ned for alle aktiviteter i sine lokaler på Kulturstationen i Skolegade.

Corona-forløbet har bekræftet os i, at man ikke skal være bange for at bruge de her værktøjer, og at man godt kan følge lektioner online, men det bekræfter også, at det ikke modsvarer den kontakt, der opstår, når man står over for hinanden.

Esben Kronborg, underviser

Annonce

Lever i bedste velgående

Hidtil har den til ikke gjort stort væsen af sig på nettet, men det ændres nu, uddyber Esben Kronborg.

- Vi vil generelt være mere aktive på sociale medier, og lige nu er jeg ved at få You Tube-kanalen op at køre med flere klip - både fra nu og før i tiden. Det handler om at vise, at musikskolen lever i bedste velgående, forklarer han og pointerer, at skolen også fortsætter sin undervisning under corona-krisen. Det sker bare via lektioner og samspilsøvelser på nettet.

- Børnene har taget vildt godt imod det, siger Esben Kronborg, der også vil bruge nettet som reklamesøjle op til den nært forestående tiilmelding til næste skoleår.

- Vi plejer at komme ud på skolerne for at fortælle om os selv, men det er lidt svært for tiden, konstaterer han.

Annonce

Musik spilles bedst over for hinanden

Med online-offensiven føjer musikskolen sig til en voksende gruppe kultur-spillere, der går virtuelle veje for at vise sig frem under coronakrisen.

Flere gallerier er i gang, og Horsens Kommunes bylivsindsats Mærk Byen rykker for tiden også online blandt andet med musikindslag fra KulisseLageret, Tegnefestival TV, gækkebrevs-produktion med Horsens Museum og yoga-klasser.

Selvom Esben Kronborg gerne bruger mulighederne, pointerer han dog, at undervisning og videoer på sociale medier ikke kan erstatte den ansigt til ansigt-undervisning, musikskolen har stået på i sine 40 år i byen.

- Musik skal høres live, og den skal spilles live over for hinanden. Corona-forløbet har bekræftet os i, at man ikke skal være bange for at bruge de her værktøjer, og at man godt kan følge lektioner online, men det bekræfter også, at det ikke modsvarer den kontakt, der opstår, når man står over for hinanden. Musikskolen er i højeste grad er berettiget, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce