Annonce
Sport

Samuelsen: Vi skal gøre arbejdet færdigt i Syrien

Udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) mener ikke, at de vestlige lande vil gentage "fejl" fra tidligere operationer, hvis man vælger at optrappe den militære tilstedeværelse i Syrien.

Danmark har lært af "fejl" fra tidligere operationer. I Syrien skal der skærpet fokus på politisk løsning.

Danmarks deltagelse i Irak og Libyen bliver betegnet som militære succeser. Men da Saddam Hussein og Muammar Gaddafi var fjernet, stod de to lande tilbage med svag centralmagt og voldsomme interne konflikter.

Det kommer ikke til at ske, hvis de vestlige lande nu øger den militære indsats for at få afsluttet konflikten i Syrien, mener udenrigsminister Anders Samuelsen (LA).

- Vi skal lære af de fejl, vi har gjort tidligere. Vi har gået ind og fjernet en diktator, og så har vi efterladt et kæmpemæssigt magttomrum.

- Vi får ikke gjort arbejdet færdigt. Det tror jeg, er en af de vigtigste erfaringer, som alle er enige om, siger Anders Samuelsen og tilføjer:

- Det er derfor, at vi fremover er meget fokuserede på den politiske løsning og på stabiliseringsarbejdet.

Den danske udenrigsminister ser tegn på, at USA kan være på vej til at optrappe den militære indsats i Syrien.

Afsættet er et giftgasangreb i den syriske by Khan Sheikoun. Det har kostet mindst 86 personer livet og fået USA's præsident Donald Trump til at tale om et holdningsskift i sit syn på Assad og konflikten.

Det er dog endnu ikke endeligt fastslået, at det var Assad-styret, som står bag angrebet, men i centrale vestlige lande som USA og Storbritannien anses det for mest sandsynligt.

Hvis Donald Trump vælger at optrappe den militære tilstedeværelse, så er regeringen åben for at gå med og øge det danske militære bidrag, siger Anders Samuelsen:

- Hvis vi ikke få styr situationen i lande som Syrien, Libyen og Yemen, så kommer det til at influere på vores sikkerhed også. Derfor skal vi være med og være en del af løsningen, siger den danske udenrigsminister.

Han understreger, at Danmark nu må vente på, hvilke konklusioner Donald Trump træffer.

Udtalelserne falder i Kastrup Lufthavn, kort før Samuelsen rejser på besøg i flere EU-lande for at diskutere situationen efter brexit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet har anholdt to og jagter flere: Bankede 20-årig og smed ham i bagagerummet, inden de kørte galt

Annonce