Annonce
Horsens

Samuelsen fra Stensballe er nu helt færdig i dansk politik: Jeg er stolt over, hvad jeg har opnået

Kort efter kl. 14 sagde Anders Samuelsen (LA) fra Horsens helt farvel til dansk politik, da han overdrog Udenrigsministeriet til socialdemokraten Jeppe Kofoed. Samuelsen opnåede ikke valg til Folketinget ved valget for tre uger siden, og han skal nu finde noget at lave uden for Christiansborg. Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix
Anders Samuelsen (LA) overgav ved 14-tiden torsdag Udenrigsministeriet til Jeppe Kofoed (S). Dermed er han nu helt færdig i dansk politik.

Horsens: Klokken 14.19 var det slut.

Efter omkring 20 år som folkevalgt politiker gav Anders Samuelsen (LA) i Udenrigsministeriet stafetten videre til socialdemokraten Jeppe Kofoed, og dermed er Samuelsen definitivt ude af dansk politik for nu.

Ved valget for tre uger siden lykkedes det som bekendt ikke den tidligere partileder fra Stensballe at opnå valg til Folketinget. Dagen efter valget trak han sig som formand for Liberal Alliance, og opgaven med at overdrage Udenrigsministeriet, som han har bestyret i to et halvt år, var dermed hans sidste opgave som politiker i denne omgang.

Og det var en bevæget Anders Samuelsen, der talte ved overdragelsen. Her understregede han, at han er stolt af det, han har opnået.

- Da jeg var dreng, spurgte jeg min far, hvorfor politikerne ikke forfølger deres mål meget hårdere. Jeg har valgt at gå all in. Jeg har forsøgt at skubbe til rammerne og måske flytte dem. Jeg er blevet spurgt flere gange i de seneste uger, om det var værd at gå i regering. Det mener jeg, det var, siger Anders Samuelsen med henvisning til den afgående regerings resultater.

Han pointerede også, at han synes, Liberal Alliance har fået meget indflydelse ud af sine mandater.

- For et par uger siden forlod jeg dansk politik med en stolthed over, hvad jeg har opnået med et lille parti, jeg stod i spidsen for, lød det fra Anders Samuelsen.

Også Samuelsens søster, Mette Bock, sagde torsdag farvel til politik, da hun overdrog Kultur- og Kirkeministeriet til Joy Mogensen (S)

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Børnehavepladser stiger mest i 2020

Læserbrev

Beboer i Østerbo i Vejle: Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på

Læserbrev: Rygning er farligt, passiv rygning er farligt. Det er der ikke nogen tvivl om. Derfor er det helt uforståeligt, at Østerbo ikke har taget højde for, at tobaksrøg, mados og andre lugte uhindret stiger op gennem det nye ventilationsrør for til sidst at ende i de øverste lejligheder. Ifølge planen skulle opsætningen af det nye ventilationssystem tage 17 dage for en opgang. Fire en halv måned senere er ventilationssystemet stadig ikke taget i brug, og passiv rygning er blevet et stort og farligt problem. Desværre er det ikke kun ventilationssystemet, der tager alt for lang tid, det gør alle de andre arbejder også. Et andet eksempel er udskiftningen af fire indvendige døre, der ifølge planen skulle tage halvanden dag for en lejlighed. Fire måneder senere er dette arbejde heller ikke færdigt. "Hvorfor får de aldrig gjort noget færdig?", spørger alle. Direktørerne og projektlederne i Casa og Østerbo kan prøve at spørge deres egne familier, hvad de vil sige til, at de kan forvente, der kan komme fremmede og låse sig ind på alle tider af dagen de næste fire måneder, hvis de bestiller håndværkere til at lave et arbejde, der kan gøres på halvanden dag. Der må være noget helt galt med Casas måde at organisere arbejdet på. Håndværkerne bliver sendt rundt for at reparere ting, der er ordnet, og andre ting bliver ikke ordnet, fordi de glemmes, og sådan fortsætter det i månedsvis. Håndværkerne bliver frustrerede og stressede, og beboerne mistrives i en sådan grad, at det fører til trusler mod håndværkerne - noget, Casa og Østerbo let kan forebygge med lidt omtanke og respekt. Alle har ret til respekt for privatliv, familieliv og hjem ifølge FN's menneskerettigheder, Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og grundloven, og målet helliger ikke midlet. Når vi har rettigheder, har andre pligter, og selvom tilgængelighedsprincippet til vore hjem blev ændret, da vi stemte ja til renovering, har vi stadig krav på respekt for hjem og privatliv. Casa skal naturligvis ikke have adgang til vore hjem længere end højst nødvendigt. Østerbo bliver nødt til at tage beboerne alvorligt og også lære at informere på en konkret og fyldestgørende måde, så vi ikke gang på gang bliver taget med bukserne nede, også i vore egne badeværelser, når der pludselig står fremmede i hjemmet. Beboerhåndtering og fagtilsyn består i, at beboerne skal henvende sig til Østerbo, men der er intet proaktivt tilsyn i lejlighederne. Henvendelserne fører sjældent til andet end en sludder for en sladder, og fem måneder efter min henvendelse har jeg stadig ikke fået svar fra Østerbo. Alt for mange har den oplevelse. Vi håber, Casa og Østerbo lærer af deres fejl og ændrer strategien for de sidste boligblokke.

Annonce