Annonce
Horsens

Samuelsen fra Stensballe er nu helt færdig i dansk politik: Jeg er stolt over, hvad jeg har opnået

Kort efter kl. 14 sagde Anders Samuelsen (LA) fra Horsens helt farvel til dansk politik, da han overdrog Udenrigsministeriet til socialdemokraten Jeppe Kofoed. Samuelsen opnåede ikke valg til Folketinget ved valget for tre uger siden, og han skal nu finde noget at lave uden for Christiansborg. Foto: Liselotte Sabroe, Ritzau Scanpix
Anders Samuelsen (LA) overgav ved 14-tiden torsdag Udenrigsministeriet til Jeppe Kofoed (S). Dermed er han nu helt færdig i dansk politik.
Annonce

Horsens: Klokken 14.19 var det slut.

Efter omkring 20 år som folkevalgt politiker gav Anders Samuelsen (LA) i Udenrigsministeriet stafetten videre til socialdemokraten Jeppe Kofoed, og dermed er Samuelsen definitivt ude af dansk politik for nu.

Ved valget for tre uger siden lykkedes det som bekendt ikke den tidligere partileder fra Stensballe at opnå valg til Folketinget. Dagen efter valget trak han sig som formand for Liberal Alliance, og opgaven med at overdrage Udenrigsministeriet, som han har bestyret i to et halvt år, var dermed hans sidste opgave som politiker i denne omgang.

Og det var en bevæget Anders Samuelsen, der talte ved overdragelsen. Her understregede han, at han er stolt af det, han har opnået.

- Da jeg var dreng, spurgte jeg min far, hvorfor politikerne ikke forfølger deres mål meget hårdere. Jeg har valgt at gå all in. Jeg har forsøgt at skubbe til rammerne og måske flytte dem. Jeg er blevet spurgt flere gange i de seneste uger, om det var værd at gå i regering. Det mener jeg, det var, siger Anders Samuelsen med henvisning til den afgående regerings resultater.

Han pointerede også, at han synes, Liberal Alliance har fået meget indflydelse ud af sine mandater.

- For et par uger siden forlod jeg dansk politik med en stolthed over, hvad jeg har opnået med et lille parti, jeg stod i spidsen for, lød det fra Anders Samuelsen.

Også Samuelsens søster, Mette Bock, sagde torsdag farvel til politik, da hun overdrog Kultur- og Kirkeministeriet til Joy Mogensen (S)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce