Annonce
Ikast-Brande

Samtalebænke på vej til Klovborg

Røde Kors har doneret de nye samtalebænke, der stilels op i Klovborg. Foto: Røde Kors
Som et led i projekt Generations-stien bliver der sat nye bænke op på lørdag.

Klovborg: 10 nye bænke - kaldet samtalebænke - er landet i Klovborg takket være en donation fra Røde Kors, og lørdag 12. juni bliver bænkene sat op langs den såkaldte Generations-sti, der er på vej i Klovborg.

Lørdag formiddag mødes en flok frivillige for at sætte bænkene op i Klovborg. Der kommer blandt andet til at stå bænke i nærheden af Klovborg Kino, ved naturlegepladsen, børnehuset og Østervang og flere andre steder.

Generations-stien er et projekt, hvor folk får mulighed for at stoppe op og studere nye indslag i gadebilledet og ikke mindst mødes for at få en snak.

Annonce

Og her passer samtalebænkene ind som hånd i handske. De 10 samtalebænke til Klovborg er doneret af Røde Kors, som har delt bænke ud til mange andre danske byer - blandt andet Brande.

Filosofien bag samtalebænkene er, at de skal modvirke ensomhed, fordi de indbyder til samtaler, og det rimer godt med Generations-stien, hvor netop generationer kan mødes på tværs af aldersgrænser.

Bænkene skal males

Det var planen, at bænkene i Klovborg skulle være røde fra starten af, for sådan var det tænkt fra Røde Kors' side. Samtalebænkene skal nemlig helst være meget synlige, og de er derfor malet røde i de byer, hvor de er stillet op.

- Problemet er bare, at det vil tage lidt tid at male alle bænkene, der skal have tre lag maling, så her i starten nøjes vi med at male en bjælke rød - så må resten komme senere, siger Hanne Pedersen fra Klovborgs udviklings- og lokalråd, der er med i projektet sammen med flere andre foreninger og partnere, blandt andet plejecentret Østervang, friskolen, Klovborg Ungdoms Forening (KUF), FDF og flere andre.

Ud over bænkene kommer der også 10 nye skraldespande op, og heraf bliver fire "børnevenlige" skraldespande, der er udformet som figurer.

Annonce

Dyrepark

Generations-stien får mere bygget på efterhånden. Ikke mindst har plejecentret Østervang en plan om at skabe en lille dyrepark bestående af dyr i naturlig størrelse, men udført i glasfiber. "Dyreparken" skal være til glæde for beboere, pårørende og også børn fra lokalområdet, og glasfiber-dyrene skal placeres på græsplænen foran Østervang.

Til projektet er der søgt penge fra Realdanias fond "Underværker", og i slutningen af juni skulle der gerne komme svar, oplyser Hanne Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Restaurant med takeaway-succes klarede sig uden hjælpepakker, men andre spisesteder led hårdt under coronaen: Se 17 nye regnskaber

Annonce