Annonce
Debat

Samsø er en stor ø, når vi står stille og lytter: Vil vi have Kattegatbroens asfalt eller et luksusliv i ro?

"Området mellem Rådhuspladsen i København og den jyske østkyst ligger i vejen for borgmestre og økonomiske kræfter i den vestlige del af landet. De kender det ikke. De har kun set en smule af det fra vejbanen og ønsker ikke at se mere", skriver Vibeke Grønfeldt. Privatfoto

DEBAT: Området mellem Rådhuspladsen i København og den jyske østkyst ligger i vejen for borgmestre og økonomiske kræfter i den vestlige del af landet. De kender det ikke. De har kun set en smule af det fra vejbanen og ønsker ikke at se mere.

Da det ikke kan lade sig gøre at fjerne det, er der sendt en delegation på tyve, tredive personer på en daglang biltur fra udsigtspunkt til udsigtspunkt for at skyde en laserstråle i fugleflugt hen over land og hav. Over fjorde og næs, over strandenge og ø. Asfalt og beton skal besejre området og overvinde alle afstande.


Annonce

Netop her har årtier lange trusler om hensynsløs nedtromling skærpet opmærksomheden om et grundlæggende gode, som i den almindelige larm er blevet luksus. Stilheden.


Flora og fauna, befolkningen er ikke inde i de beregninger, der drejer sig om fartmålinger og ejendomspriser. Det uønskede landområde er allerede med mageløs arrogance slettet af ligningerne.

Men netop her har årtier lange trusler om hensynsløs nedtromling skærpet opmærksomheden om et grundlæggende gode, som i den almindelige larm er blevet luksus. Stilheden. Hovedroen.

Her kan mange stadig stå op og gå ud og lytte til blæsten og fuglene og mærke havluften. Ja, vi er blevet luksusmennesker, der stadigvæk hver dag kan følge årstidernes gang i fugle- og insektliv, spirer i jorden, i lysets farve og i mørket.

Samsø er en stor ø, når vi står stille og lytter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Politiet har anholdt to og jagter flere: Bankede 20-årig og smed ham i bagagerummet, inden de kørte galt

Annonce