Annonce
Horsens

Sammenlægningsfest er udskudt: Gymnasier må udsætte fusion

Horsens Statsskole skulle efter planen have været lagt juridisk sammen med Horsens Gymnasium 1. januar 2020, men fusionen er udsat, til Uddannelsesministeriet leverer den endelige godkendelse af sammenlægningen. Arkivfoto: Morten Pape
Horsens' to gymnasier bliver ikke slået sammen til nytår som planlagt. Den endelige godkendelse lader vente på sig.

Horsens: 6. januar 2020 skulle elever på byens to almene gymnasier have været til stor fest på Horsens Statsskole for at fejre, at de nu tilhørte det samme gymnasium. Men festen er aflyst - for nu.

Ledelsen for Horsens Gymnasium og HF, navnet på det fusionerede gymnasium, har nemlig endnu ikke fået den endelige godkendelse fra Uddannelsesministeriet til at lægge Horsens Statsskole og Horsens Gymnasium sammen.

- Vi havde forventet at få en godkendelse midt i oktober, men det er ikke sket. Jeg går ud fra, det skyldes helt enkle og tekniske grunde, men det er da frustrerende, siger Flemming Steen Jensen, rektor for det fusionerede gymnasium.

Den manglende godkendelse betyder, at den juridiske sammenlægning af byens to gymnasier, der var planlagt til at træde i kraft 1. januar 2020, må udskydes, indtil godkendelsen foreligger. Det er derfor, sammenlægningfesten 6. januar er taget af plakaten.

- Når vi ikke endnu ikke har fået et officielt stempel, har vi besluttet ud udskyde fejringen, der i stedet finder sted i uge 6, siger Flemming Steen Jensen.

Annonce

Vi havde forventet at få en godkendelse midt i oktober, men det er ikke sket. Jeg går ud fra, det skyldes helt enkle og tekniske grunde, men det er da frustrerende.

Flemming Steen Jensen

Ekstra arbejde

Flemming Steen Jensen ved ikke, hvorfor godkendelsen har trukket ud.

- Men det kan have noget at gøre med, at Styrelsen for Uddannelse og Kvalitet (STUK, red.) har været optaget af arbejdet med finansloven, siger rektoren.

Han er ikke nervøs for, om fusionen går igennem, og han lægger vægt på, at den forsinkede godkendelse ikke får betydning for elever og personale.

- Men det får administrativ betydning, for vi har lagt lønsystemer sammen og opsagt ting på de forskellige skoler for at lægge dem sammen med virkning fra 1. januar. De ændringer er vi nødt til at trække tilbage, så rent teknisk betyder det ekstra arbejde, siger Flemming Steen Jensen.

Han fortæller samtidig, at skolerne har overholdt alle tidsmæssige aftaler med STUK, som har været sparringsmyndigheden i løbet af processen.

Har historikken med sig

Allerede i november 2018 modtog de to gymnasier en screeninggodkendelse fra STUK, der ligger under Uddannelsesministeriet. 10 måneder senere sendte de to skoler en fusionsredegørelse til STUK.

Det er på baggrund af denne redegørelse, at først STUK og derefter departementet under Uddannelsesministeriet skal give endeligt grønt lys til fusionen, men det er altså ikke sket endnu.

Flemming Steen Jensen ved ikke, hvornår godkendelsen kommer, men han regner med, at det bliver tidligt i det nye år.

- Vi har stor tiltro til, at den kommer snart, siger Flemming Steen Jensen, der samtidig bemærker, at en screeninggodkendelse som den, Horsens Gymnasium og HF har modtaget, historisk set altid er blevet fulgt op af en endelig godkendelse.

Den forsinkede fusionsgodkendelse får ikke indflydelse på udvidelsen af gymnasiet på Studentervænget 2, der forventes at stå færdig i august 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Jysk bygger om: Genåbner på fredag

Leder For abonnenter

Leder: Tak for oplevelserne til en dansk verdensstjerne

Der er altid risiko for at få tastaturkrigere på nakken, når man hylder en sportsstjerne som den største i Danmark nogensinde, så lad mig i internetfredens tegn konstatere, at det var en af de største, der fredag morgen sagde "goodbye" til en hel tennisverden. Uanset placeringen på den rød-hvide evighedsskala: Caroline Wozniacki fortjener al den hyldest, der ruller hendes vej. Hun har været en strålende repræsentant for Danmark på alle parametre, og selv om jeg er en af dem, der har nået kvalmegrænsen, når det gælder hyldestvideoer, taler det sit eget tydelige sprog, når tennislegender som Federer, Djokovic, Nadal og Serena Williams afleverer personlige hilsner til "Caro". Som danskere kan vi ærgre os en smule over, at hendes sidste tre kampe blev spillet på umulige tidspunkter midt om natten, men der er på især to punkter noget smukt i, at det hele sluttede i Australian Open. Punkt 1: Det var her, hun 27. januar 2018 endelig fik den Grand Slam-titel, hun manglede i en fornem karriere. Jeg var en af dem, der kneb en tåre, da hun efter en forrygende finale kunne hæve trofæet. Punkt 2: Wozniacki har været en perfekt ambassadør for Danmark i hele verden. Og længere væk end Melbourne kommer vi ikke, når det gælder de største turneringer. Hun har på WTA Tour'en aldrig været spilleren begavet med det største talent, men hun har altid været i superform og ofte slidt en modstander op. 71 uger som nummer et på verdensranglisten, to finaler i US Open, en sejr i den prestigefyldte sæsonfinale og en lang række turneringssejre er beviser på en fornem karriere. Og så er hun vellidt: - Hun er en person, der er fantastisk uden for banen. Så det bliver et stort tab for kvindetennis, især for mig, siger veninden Serena Williams. Det må varme hos "Wozzy". Vi får nok aldrig én som hende igen, men for tennisfans er det da rart at tænke på, at vi har et par af verdens stærkeste juniorer i Clara Tauson og Holger Rune. I har noget at leve op til. Tak for oplevelserne, Caroline!

Danmark

Hård straf for at bruge mobilen bag rattet: Så mange har fået et klip i kørekortet

Annonce