Annonce
Odder

Samler underskrifter: Beboere er utrygge ved regnløsninger

Tina Gammelby Jørgensen (t.v.), Hanne Jul Sørensen og Harry Ulrich håber på at komme i dialog med Samn Forsyning. Foto: Martin Ravn

Beboere savner information og dialog med vandselskabet. Derfor har de lavet en underskriftsindsamling. Tina Gammelby Jørgensen og mange af hendes naboer forstår ikke helt, hvad der foregår.

Hundslund: Det er en dum idé at lave høje bede ude på kørebanen, og det kan skabe farlige situationer. Det frygter en række borgere i området ved Søndervej, og de har samlet underskrifter ind for at gøre indtryk på vandselskabet Samn Forsyning.

Der er også andre ting i projektet, beboerne ikke forstår, og derfor vil de gerne i dialog med Samn Forsyning. Selskabet er i gang med at adskille regnvand fra spildevand, og der skal bl.a. laves vejbede, vandrender, grøfter og bassiner til at håndtere regnvand.

- På Søndervej vil de lave det rundt i et sving tæt på Sondrupvej. Men man må jo ikke engang parkere med en bil sådan et sted, siger Tina Gammelby Jørgensen.

Hun bor på Søndervej 42 og har været ude at samle underskrifter. Tina Gammelby Jørgensen bor i et hus, hvor der er lavet lokal afledning af regnvand, en såkaldt LAR-løsning. Ude i haven er der anlagt stenbede til at tage sig af regnvandet, så det ikke havner i kloakken og dermed i et spildevandsanlæg.

Det er dog ikke alle husstande, der har valgt en LAR-løsning, og regnvandet fra deres huse skal håndteres på en anden måde.

- Vores del af vejen er en privat fællesvej, men vi har ikke hørt fra Samn Forsyning. Vi kan komme til at få flere udgifter til vejen, fordi regnvandet fra nogle af husene bliver ledt ud på vejen, siger Tina Gammelby Jørgensen.

Annonce

Der er kommet nul breve eller informationer fra Samn om den her del af projektet.

Tina Gammelby Jørgensen
Denne rende skal lede regnvand ud på vejen. Men det er ikke en smart løsning, hvis man skal forbi med en rollator, mener beboerne. Foto: Martin Ravn

Vand skal ud på vejen

- For enden af vejen er der et hus, der ikke har en LAR-løsning. I stedet skal regnvandet ledes ud på vejen og over den, ud langs en mark og ud på Sondrupvej, har vi fået at vide af de folk, der går og arbejder her, siger hun.

På en anden del af Søndervej, tæt på udkørslen til Sondrupvej, er der tegnet røde og blå streger, som tilsyneladende skal vise, hvor der skal laves et vejbed. Ifølge nogle tegninger, som folk i byen har set, skal bedet være 12 meter langt og to meter bredt. Lige overfor bor Hanne Jul Sørensen og hendes mand.

- Vi har trailer og campingvogn, og vi kan hverken komme ind eller ud. De siger: Hvis vi nu rykker det en halv meter ind, hvad så? Men det er stadigvæk for lidt, mener Hanne Jul Sørensen.

Hendes nabo har en søn, der kører i lastbil, og han kigger jævnligt forbi.

- Men der kan ikke komme en lastbil ind til dem, hvis det her bliver lavet, siger Hanne Jul Sørensen.

På Torupvej 6 er der også lavet streger. Her er stregerne hvide, og et af felterne ligger ud for Harry Ulrich. Han har en campingvogn, og hvis der kommer et højt bed på vejen, hvor de hvide streger er tegnet, får han et problem.

- Så kan jeg ikke dreje op mod landevejen med min campingvogn, men skal køre den anden vej, siger han.

Det betyder, at han skal ud på en større omvej for at nå landevejen.

Foran Torupvej 3 er der også tegnet hvide streger, og der er blevet gravet op. Ejerne af huset henvendte sig til Samn Forsyning og fortalte, at fjernvarmerørene ligger lige ud for opgravningen og føres ind i en krybekælder under husets stue. De frygter, at regnvand vil følge fjernvarmerørene ind i krybekælderen.

Harry Ulrich bor i huset bagved, og hvis der bliver lavet et bed, hvor de hvide streger er, får han problemer med at komme ud med campingvognen. Foto: Martin Ravn

Stregerne blev flyttet

Derfor kontaktede de kommunen, og efter der havde været nogle folk ude at kigge, blev de hvide streger flyttet over på den anden side af vejen, hvor der nu er tegnet to firkanter.

- Problemet er, at vi ikke rigtigt får noget at vide om, hvad der skal ske. Ja, der er hængt nogle tegninger op nede ved købmanden, og vi har fået at vide, at de nødvendige tilladelser er på plads, siger Tina Gammelby Jørgensen.

Hun har samlet underskrifter ind i håbet om at få mere dialog. Og hun har fået at vide, at tirsdag 18. juli kan beboerne besøge en skurvogn bag kirken og få mere at vide.

- Vi er ikke imod LAR-løsninger, mange af os har dem jo selv. Men hvis den på Søndervej er den mest optimale, så lav en anden løsning med en belægning, vi kan køre hen over, siger Tina Gammelby Jørgensen.

Hos Samn Forsyning har man ingen kommentar til kritikken, da projektets leder holder ferie lige nu.

Der er tegnet streger og skåret i vejen, men beboerne ved ikke helt, hvad der skal foregå. Foto: Martin Ravn
Dette kort hænger hos købmanden, men beboerne føler ikke, det er tilstrækkelig information. Foto: Martin Ravn
Hvis der skal laves et bed her på Torupvej, kommer det til at fungere som en trafikchikane, mener beboerne i Hundslund. Foto: Martin Ravn
Ifølge Tina Gammelby Jørgensen vil vandselskabet lede regnvand ud på en sti med småsten, ned til Sondrupvej og over den. Foto: Martin Ravn
Det er et dumt sted at lave et vejbed lige her på Søndervej, og det vil skabe farlige situationer i trafikken, mener beboerne. Foto: Martin Ravn
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce