Annonce
Horsens

Sagen om lokalplan på Torpvej er afgjort: Beboere fik to et halvt ønske opfyldt

Her skal de 34 nye rækkehuse i Østbirk ligge. Kortmateriale: Horsens Kommune
Naboerne til 34 nye rækkehuse på Torpvej i Østbirk har i to høringssvar kritiseret udsigten til syv meter høje huse og frit indsyn i deres haver. Nu er lokalplanen ændret i deres favør.

Østbirk: Nu kan borgere omkring Torpvej i Østbirk ånde lettet op. Udsigten til at få syv meter høje rækkehuse tæt på den oprindelige bebyggelse og med frit indkig blev endeligt manet i jorden, da plan-og miljøudvalget forleden vedtog en ny lokalplan for området efter at have lyttet til beboernes to høringssvar.

- Vi har imødekommet to et halvt ud af tre ønsker fra borgerne, så det er ikke pladen fuld, men jeg er godt tilfreds, lyder det fra formanden for plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune, Martin Ravn(V).

De steder, hvor politikerne har lyttet til borgens ønsker, er, at bebyggelsen ikke bliver på syv meter, men fem en halv som i den gamle lokalplan, og at der bliver seks meter til skel. Den sidste ændring, som Martin Ravn kalder en halv ændring er, at borgerne ikke får deres tre meter brede beplantning mellem de eksisterende boliger og de nye boliger. I stedet får de et to til to en halv meter levende hegn, og det er der en god forklaring på, mener han.

- Vi stod derude på grunden og oppe på en stige for at se, hvor høj beplantningen skulle være for at undgå indkig. Og to til to en halv meter er højt nok til at fjerne indkig i beboernes haver. Desuden vil for eksempel en bøgehæk også vokse i bredden, så den vil automatisk blive omkring halvanden meter bred, siger han.

- Hvis man skulle plante et tre meter hegn, skulle man fjerne alle de planter, der står der i forvejen, for der er allerede plantet i skellet. Og så skulle man sætte et nyt hegn halvanden meter ind på hver side af skellet. Det giver ikke nogen mening.

Annonce

Vi har imødekommet to et halvt ud af tre ønsker fra borgerne, så det er ikke pladen fuld, men jeg er godt tilfreds.

Martin Ravn(V), formand for plan- og miljøudvalget i Horsens Kommune

Proceduren skal ændres

Ifølge formanden kommer diskussionen om beplantningsbæltet et helt andet sted fra. Og handler i virkelighed om følelsen af at blive undermineret.

- Vi har en entreprenør, som er gået i gang med at byggemodne, sætte veje, lave belysning og kloakering, inden lokalplanen vedtaget. Og så får borgerne tanken, at det her er aftalt på forhånd. Det ærgrer mig, siger han og understreger:

- Hvis der er noget, jeg gerne ville, så var det at ændre proceduren og undgå, at folk føler sig kørt over. Folk skal føle, at deres høringssvar giver mening, og at de kan nå at ændre noget. Hvis det stod til mig, skal vedkommende ikke gå i gang før sådan en lokalplan er vedtaget, fordi han kan spare en måned eller 14 dage. Det kan umuligt være det, der gør forskellen.

Derfor er formanden heller ikke i tvivl om, at stridspunktet om de tre meter beplantning kunne være blevet undgået.

- Hvis der havde kørt en god dialog og proces frem og tilbage, er jeg overbevist om, at halvanden eller tre meter ikke var et kardinalpunkt for naboerne. Men der, hvor de bliver sure, er, når folk føler sig tromlet over. Og jeg forstår dem godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Sjællænder taget for spritkørsel i Horsens

Leder For abonnenter

Der er alt for mange ludomaner

Kampen mod cigaret-reklamer har ikke været forgæves. Det har givet gode resultater i kampen mod den usunde tobak. Nu er tiden inde til endnu en kamp, nemlig reklamerne mod spil. Der er alt for mange ludomaner. Det er lige så ødelæggende som tobakken. Mange er lette at friste, og det vrimler med reklamer for alle slags spil. Jeg ser det ikke som noget problem, når Brian Laudrup står frem og fortæller om sine afgørende mål. Men når det ene almindelige menneske efter det andet sidder og fortæller omverdenen om de gevinster, de har vundet, er det et helt andet problem. Hvis de virkelig vandt så meget, som de fortæller om, ville spilselskabet være konkurs for længst, og det ville ikke have penge til at betale for tv-reklamerne. Når de alligevel laver den type reklamer, er det selvfølgelig, fordi der er svage sjæle, der kan blive fristet. Når man ser reklamer, tænker mange: "Tænk, hvis det var mig. Jeg vil også gerne en tur sydpå". Det er bare så sjældent, det lykkes. Jeg kan sagtens lade mig friste til at købe en lottokupon eller kaste mig over et skud på Oddset, men her oplever jeg virkeligheden. Det er bare så lidt, der kommer i gevinst, og som regel en del mindre, end jeg har spillet for. Oddset er et videnspil, så her er man selv ude om det, men det er sjældent, man rammer odds 116 med gevinst, som de taler om i reklamerne. Der kan være ganske muntre reklamer undervejs, men de har kun ét formål: At skaffe nye kunder i fælden. Jeg har ondt af de familier, der får deres økonomi ødelagt af ludomaner. Det er så fristende. Man skal huske på, at spilselskaberne tjener styrtende med penge, og taberne er os, der køber lotto-kuponerne. Danmark har en gruppe af ludomaner. Vi har ikke brug for engelske tilstande, hvor fodboldmillionærer har spillet hele deres formue op i en naiv tro på, at der var penge at hente i selskaberne. Sæt ind over for reklamerne. Vi har ikke brug for flere ludomaner.

Annonce