x
Annonce
Erhverv

Sagen er afgjort: Brugsen lukker i det ny år

Dagli'Brugsen i Stenderup har de seneste 35 år haft Allan Petersen som uddeler. Også han bakker op om afviklingen af forretningen. Arkivfoto

Stort flertal stemte for lukning af Dagli'Brugsen i Stenderup på den afgørende ekstraordinære generalforsamling.

Stenderup: Dagli'Brugsen i Stenderup er snart fortid. På en ekstraordinær generalforsamling i byens forsamlingshus torsdag aften blev det afgjort, at Dagli'Brugsen og brugsforeningen bag den skal afvikles.

Af de 44 afgivne stemmer var 40 for afviklingen og fire imod den.

- Afstemningsresultatet betyder, at vi nu har nedsat et likvidationsudvalg, som sørger for at lukke Daglig'Brugsen ned på det økonomisk mest optimale tidspunkt. Det er det mandat, udvalget har fået. Det kan tidligst blive 31. januar. Det kan også blive et par måneder senere, siger Søren Frederiksen, nu tidligere bestyrelsesmedlem i brugsforeningen.

Annonce

Folk er generelt meget kede af, at forretningen lukker, så der er en meget positiv stemning for at føre det videre i en eller anden form. Vi undersøger det på mange fronter. Det er hårdt arbejde fra nu af, og det er bare med at komme i gang.

Søren Frederiksen

Andre muligheder

Tidligere i december på den første ekstraordinære generalforsamling stemte 33 for afviklingen, mens otte stemte imod. Beslutningen skulle konfirmeres torsdag aften, og blev det altså med endnu større opbakning.

Stemningen blandt de fremmødte var bedre denne gang, og der blev set på muligheder for at drive en anden slags dagligvareforretning i byen, fortæller Søren Frederiksen.

- En borgergruppe præsenterede et udkast til, hvordan man kan køre videre med en anden butiksform her i byen. Borgergruppen har fået mandat til at undersøge videre, om det holder eller ej, siger han og fortsætter:

- Folk er generelt meget kede af, at forretningen lukker, så der er en meget positiv stemning for at føre det videre i en eller anden form. Vi undersøger det på mange fronter. Det er hårdt arbejde fra nu af, og det er bare med at komme i gang.

Var uundgåeligt

Lukningen sker som en følge af, at Statsfængslet Møgelkær, hvor Dagli'Brugsen Stenderup havde en satellitbutik, er lukket. Uden fængslet er der ikke grundlag for at drive en forretning, der skal betale kædebidrag til Coop.

- Vi kører med stort underskud og den her form med Coop kan bare ikke fortsætte, siger Søren Frederiksen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Slut med venlige henstillinger: Tirsdag står politiet klar med bødeblokken ved genbrugspladsen

Annonce