Annonce
112

Sag om voldeligt kæresteforhold skrumpede ind efter en hullet forklaring i retten

Retten i Kolding valgte onsdag at frifinde en 32-årig mand for fire ud af fem forhold, hvor han var tiltalt for at have udøvet blandt andet vold og trusler over for sin syv år yngre kæreste. Arkivfoto: Torben Glyum
En 32-årig mand fra Horsens blev onsdag ved Retten i Kolding frifundet i fire ud af fem forhold. Han var blandt andet tiltalt for røveri, vold og trusler mod sin daværende kæreste. Den forurettedes forklaring var ikke tilstrækkelig præcis, mente dommeren.
Annonce

Kolding/Horsens: I fire stive timer blev en 24-årig kvinde afhørt af sin ekskærestes forsvarer i Retten ved Kolding tirsdag.

Han ville have hende til at fortælle om hendes forhold til hans klient og ikke mindst til hendes egne forældre.

Forsvarer Nima Nabipour var af den opfattelse, at kvindens forhold til hans klient havde været stormfuldt og passioneret, men at hendes forældre havde været imod det.

Dette kunne være et motiv til, at hun i foråret 2018 valgte at anmelde ham for vold og trusler, og for at han skulle have stjålet penge fra hende.

Men den 25-årige kvinde svarede "det kan jeg ikke huske" til langt størstedelen af de spørgsmål, hun blev stillet. Faktisk i så stort et omfang, at dommeren flere gange måtte minde hende om, at man skal tale sandt i retten.

I flere tilfælde kunne kvinden ikke huske centrale elementer i sagen, som hendes 32-årige ekskæreste var blevet tiltalt for.

Derfor var anklager Bjørn Dahl Larsen i sine afsluttende bemærkninger også nødt til at frafalde flere tiltalepunkter: At den 32-årige i to tilfælde skulle have tvunget sin daværende kæreste til at overføre sammenlagt 7700 kroner via Mobilepay, og at han i marts 2018 skulle have taget kvælertag på kvinden, kort før hun - med sine egne ord - valgte at stikke af fra ham.

Den 32-årige afviste i retten, at han havde hældt brandvarm stearin på den 25-årige kvinde, holdt en kniv for hendes hals, kvalt hende med en pude og fået hende til at indtage kokain imod hendes vilje, som anklageskriftet blandt andet nævnte. | Uddrag af artiklen

Annonce

Dømt i ét forhold

Trods det reducerede antal tiltalepunkter blev der fra anklagemyndighedens side lagt op til en dom på to års ubetinget fængsel til den 32-årige mand fra Horsens.

Han blev anholdt i april 2018, efter at han sammen med en kammerat angiveligt havde opsøgt den 25-årige kvinde uden for hendes skole i Kolding, tvunget hende ind i en bil og afkrævet 30.000 kroner fra hende, mens bilen havde kurs mod Horsens.

Ved Skærup Rasteplads råbte kvinden på hjælp, og de to mænd stak herefter af. Senere samme dag blev den 32-årige anholdt og varetægtsfængslet. Han nåede at sidde fængslet i seks måneder, alt imens der blev føjet yderligere tiltalepunkter til anklageskriftet imod ham.

Men domsmandsretten i Kolding afgjorde onsdag eftermiddag, at den 32-årige skulle frifindes i alle forhold bortset fra forholdet, hvor kvinden blev tvunget med i hans bil den 12. april 2018. For dette forhold blev den 32-årige kendt skyldig i røveri, mens hans 26-årige aarhusianske kammerat blev kendt skyldig i ulovlig tvang. De fik henholdsvis domme på otte måneders fængsel og tre måneders fængsel.

Annonce

Ikke præcist nok

- Domsmandsretten fandt ikke den forurettedes forklaring tilstrækkelig præcis til, at man turde kende den tiltalte skyldig, forklarer anklager Bjørn Dahl Larsen om de fire forhold, hvor den 32-årige blev frifundet.

Anklageren forklarer videre, at der i de pågældende fire forhold ikke var vidner, som har kunnet bekræfte, hvad der skete mellem de to parter.

Den 32-årige afviste i retten, at han eksempelvis havde hældt brandvarm stearin på den 25-årige kvinde, holdt en kniv for hendes hals, kvalt hende med en pude og fået hende til at indtage kokain imod hendes vilje, som anklageskriftet blandt andet nævnte.

Til gengæld valgte retten altså at dømme de to tiltalte i det forhold, hvor de angiveligt tvang den 25-årige kvinde med i bilen. At der her kunne dømmes, skyldes blandt andet, at der var vidner på Skærup Rasteplads, som i retten understøttede kvindens forklaring om, at hun blev tilbageholdt af mændene imod sin vilje.

Annonce

Ord mod ord

Spørgsmålet er så, om anklagemyndigheden i denne sag har slået for stort et brød op i forhold til, hvad sagen reelt kunne bære.

- Det er svært at sige, før vi har læst alle dommens præmisser, mener anklager Bjørn Dahl Larsen og fortsætter:

- Vi valgte at tro på hele kvindens forklaring om, hvad der var sket. Retten vurderede så, at der ikke var tilstrækkeligt med beviser til, at man ville dømme, men det betyder jo ikke nødvendigvis, at det ikke er sket.

Den 25-årige kvinde havde krævet 128.574 kroner i erstatning i sagen. Den del har retten udskilt til et eventuelt civilt søgsmål.

De otte måneders fængsel, som den 32-årige blev idømt, blev anset for udstået, fordi han har siddet varetægtsfængslet i seks måneder.

Begge de tiltalte i sagen modtog dommen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Vaccinationscenter er i mål med ældregruppe, men i Horsens Kommune mangler der stadig nogle

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Annonce