Annonce
Odder

Sag om Goalstation i Hou ender i byrådet

En goalstation er en kunsgræsbane udstyret med mange mål, lys og moderne træningsredskaber som en boldkanon, lysdioder og rebound bander. Teknologien i stationen gør bl.a., at spillerne kan følge deres personlige udvikling. Pressefoto udlant af HOIF
Alle finder ideen om et partnerskab mellem Hou Maritime Idrætsefterskole og Hou Idrætsforening fin, men Socialdemokratiet ønsker flere undersøgelser af, hvor meget kunstgræs forurener.
Annonce

Hou: Et socialdemokratisk ønske om flere undersøgelser af, hvor meget kunstgræsbaner med gummigranulat forurener, fører nu til, at en ansøgning fra Hou Maritime Idrætsefterskole og Hou Idrætsforening ender på byrådets bord.

Det ligger fast efter tirsdagens møde i udvalget for miljø, teknik og klima. Her skulle medlemmerne forholde sig til ansøgningen, der bl.a. indebærer, at der etableres en kunstgræsbane på et 22 gange 44 meter stort areal på græsplænerne ved Houhallen. Forvaltningens anbefaling er, at banen laves af gummigranulat, som via et drænsystem fanges, før det ryger ud i kloaksystemet.

De tre socialdemokratiske medlemmer af udvalget, Elvin Hansen, Lone Jakobi og Claes Jensen ønsker dog flere undersøgelser af granulat-løsningens effekt på miljøet, før de kan sige ja.

Da den radikale Kresten Bjerre var lovligt forhindret i at deltage i tirsdagens møde, stod de tre socialdemokrater overfor fra et tilsvarende ja til forslaget, idet venstrepolitikerne Ole Lyngby Pedersen og Hans Hammann samt John Rosenhøj fra Dansk Folkeparti meddelte, at de ville stemme ja til forslaget fra forvaltningen.

Goalstation koster ikke skattekroner

Hou og Omegns Idrætsforening samt Hou Maritime Idrætsefterskole har indgået et såkaldt partnerskab om at etablere en goalstation ved det kommunalt ejede idrætsanlæg ved Hou Skole.

En goalstation er et anlæg på 22x44 meter, der er udstyret med kunstgræs, belysning og moderne træningsredskaber.

Idrætsforeningen mener, at en goalstation vil kunne styrke fodboldmiljøet i foreningen, hvor 140 personer allerede nu spiller fodbold.

Hou Maritime Idrætsefterskole ønsker at bruge anlægget til sine egne elever på fodboldlinjen samt at udleje det til skoler og andre gæster.

Endvidere vil Hou Skole få adgang til stationen i idrætsundervisningen.

Etableringen af anlægget i Hou kommer ikke til at koste skattekroner, idet HMI står klar med de 1,3 millioner kroner, som anlægget koster, mens HOIF skaffer de 200.000 kroner, som jordarbejdet i forbindelse med etableringen koster.

Annonce

Hurtig afgørelse

Før det kom til en afstemning, som ville være endt med, at sagen var blevet udsat, valgte venstremanden Hans Hamman at "løfte" sagen til byrådet, og det er alle parter tilsyneladende tilfredse med. Det betyder nemlig, at det nuværende forslag om gummigranulat vil blive behandlet på næste byrådsmøde. Siger et flertal ja til forslaget, kan etableringen gå i gang med det samme. Siger et flertal nej, vil sagen blive sendt tilbage til forvaltningen med besked om at lave flere undersøgelser om granulatets effekt på miljøet. En sådan procedure vil forsinke etableringen, så banen ikke kan stå klar til august.

- Og det er vi ikke interesseret i, hvis der alligevel ikke er flertal for flere undersøgelser. Derfor er jeg godt tilfreds med, at sagen blev løftet til byrådet, så vi kan få den afgjort i en fart. For ideen om et partnerskab mellem HMI og HOIF er god, siger næstformand i udvalget Elvin Hansen (S).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Pandemier. Det er vores egen skyld

Annonce