Annonce
Danmark

Sag i Hedensted ikke enestående: Flere end 100 hunde efterlades hvert år

I 2018 modtog Vagtcentralen 111 opkald fra bekymrede borgere om hunde, der var blevet efterladt et offentligt sted. Hunden her på billedet er ikke en af dem. Arkivfoto: Jørgen Hansen
Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral får mange opkald om efterladte hunde og melder om en generelt stigende tendens til, at folk dumper deres kæledyr på uansvarlig vis.

Hedensted: Sagen om en hund, der hele tirsdag nat stod bundet til træ over for Rema 1000 i Hedensted, er langt fra enestående.

Det fortæller Yvonne Johansen, dyreværnschef hos Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral, som hvert år modtager flere end 100 opkald om hunde, der er blevet efterladt fastbundet på et offentligt sted.

- Vi kender ikke baggrunden i alle sagerne, men når en hund står sådan i flere timer, handler det sjældent om, at ejeren har glemt den. Sygdom kan være indblandet, men det kan også være en bevidst handling, fordi ejeren ikke længere vil have hunden, siger Yvonne Johansen.

Vagtcentralen 118

Vagtcentralen 1812 er en landsdækkende service, som vejleder i sager om dyr i nød. Den er en del af Dyrenes Beskyttelse og finansieres hovedsageligt af foreningens støtter. Du kan ringe 1812, når du:

  • finder et dyr med tydeligt tegn på sygdom eller skade.
  • har mistanke om vanrøgt af hus- eller landbrugsdyr.
  • har mistanke om uansvarligt ejerskab.
  • har påkørt et dyr, som overlever ulykken.
Annonce

Får en ny familie

I den ulykkelige sag fra Hedensted er hunden blevet genforenet med sin ejer, men det sker langt fra altid.

- Hvis en efterladt hund har den lovpligtige chip, har politiet mulighed for at finde frem til ejeren. Ellers vil de typisk fremlyse hunden i tre dage, og hvis ingen henvender sig, kommer den ud på et af vores internater. Her prøver vi at finde en ny familie til den, siger Yvonne Johansen.

Hos Dyrenes Beskyttelses Vagtcentral har man igennem de seneste år oplevet en stigende tendens til, at folk dumper deres kæledyr på uansvarlig vis, når de ikke længere vil have dem.

- Så bliver de efterladt til sig selv et sted, og en del af dyrene dør. Det er langt flest katte, der er tale om, men vi ser også flere hunde, marsvin og kaniner. Det er højsæson for at efterlade sine dyr lige omkring sommerferien, hvor de måske er blevet til besvær for ejeren, siger Yvonne Johansen.

Annonce

Kontakt politiet

Hvis man - som i tilfældet i Hedensted - ser en efterladt hund, er den rigtige fremgangsmåde at ringe til politiet.

- Herreløse hunde hører under politiet, og det er dem, man i første omgang skal ringe til, hvis man har mistanke om, at en hund er blevet forladt af sin ejer. Men hvis politiet ikke har tid eller afviser at komme ud, så er man velkommen til at kontakte os. Hunden skal i hvert fald ikke ende med at komme i klemme i det hele, siger Yvonne Johansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce