Annonce
Debat

S om ny seniorpolitik: En vigtig håndsrækning til vores seniorer i Forsvaret

Birgitte Vind. Pressefoto

Læserbrev: Det kan være rigtigt svært som senior at få et nyt arbejde, hvis man først er blevet arbejdsløs.

Det har man efterhånden kunnet læse historier om i medierne i mange år - ofte bakket op af rapporter og undersøgelser, der bekræfter udviklingen.

På forsvarsområdet har det desværre også været en tendens, at ældre medarbejdere er blevet afskibet til fordel for yngre medarbejder.

Annonce

Seniormedarbejderne møder ikke altid den respekt, de fortjener, efter mange års tro tjeneste. De bliver ikke anerkendt for deres uundværlige erfaring.

Den opfattelse er ærgerlig - og ofte forkert. For erfaring giver kvalitet og kompetencer. Og erfaringen sikrer, at man bedre kan stå imod faglige og personlige udfordringer.

Derfor er det rigtigt glædeligt, at der nu bliver præsenteret en ny seniorpolitik på forsvarsområdet.

Udgangspunktet for den nye seniorpolitik er groft sagt, at man tager bestik af, at senioren har et begrænset antal år tilbage på arbejdsmarkedet. Derfor skal senioren også have indflydelse på, hvordan de sidste år af arbejdslivet tilrettelægges.

Konkret skal seniorer, der er fyldt 55 år, hvert år tilbydes årlige samtaler, der skal afdække ønsker og behov for den videre færd som ansat i Forsvaret.

På den måde kan man sikre en skræddersyning af arbejdsugen, som passer arbejdsgiveren og ikke mindst senioren.

Det kan eksempelvis være tilfældet, at senioren på en udvalgt ugedag gerne vil have mulighed for at hente børnebørnene lidt tidligere.

Det kan også være, at senioren ønsker nye arbejdsopgaver, der passer bedre til fysikken og temperamentet. Eksempelvis kunne man sagtens forestille sig, at en soldat, der har kørt kampvogn, nok også kan lære at køre lastbil.

Det kan også være, at senioren slet ikke ønsker nogle ændringer. Og det er der selvfølgelig intet i vejen med.

Men ønsker senioren ændringer i sit arbejdsliv, kan der i nogle tilfælde være behov for efteruddannelse. Derfor oprettes der en pulje til seniorordninger, ligesom der tilbydes mulighed for at blive opkvalificeret gennem kurser og uddannelse.


På den måde kan vi forhåbentligt hjælpe nogle af de 3500 medarbejdere hos forsvaret - svarende til 19 pct. af arbejdsstyrken - der allerede er fyldt 55 år.

Birgitte Vind, Jan Johansen og Henrik Møller


På den måde kan vi forhåbentligt hjælpe nogle af de 3500 medarbejdere hos forsvaret - svarende til 19 pct. af arbejdsstyrken - der allerede er fyldt 55 år.

Mange af vores seniorer har været loyale overfor det danske forsvar, som de i rigtig mange tilfælde har været ansat hos længe. Derfor skal vi fastholde dem og deres kompetencer.

I fremtiden får vi nemlig brug for alle gode kræfter, da vi ser ind i et mere og mere komplekst sikkerhedsbillede.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce