Annonce
Horsens

S-indlæg klinger hult

Martin Ravn. Arkivfoto

Læserbrev: Der er noget, Lone Ørsted ikke fatter...

Lone Ørsted (S) kan ikke forstå, at man kan nedsætte den kommunale skat med 0,2 procent til 25 pct. og dermed komme på niveau med vores nabokommuner.

For Venstre er det helt ligetil. Det vil altid være et mål for os, at borgerne kan beholde flest mulig af deres egne penge. Tilmed er tidspunktet gunstigt, for regeringen tilbyder at medfinansiere skattenedsættelsen. Vores forslag vil koste 6,9 millioner i 2018, 13,8 millioner i 2019 og 2020 og 20,7 millioner i 2021. Først i 2022 vil det fulde provenutab være 27,6 millioner.

Hvis 80 mennesker hvert år, med en årsindtægt på 350.000 kr., fremadrettet flytter til kommunen, vil det kunne finansiere vores forslag. Det er vel ikke umuligt?

Hvis en så ringe tilflytning ikke er mulig, har vi en meget velkonsolideret kommunekasse med et gennemsnitligt overskud på 534 millioner kroner. Resultatet af en økonomisk fast styring af kommunen.

Lone Ørsted vil bl.a. hellere bruge pengene på undervisning. Det klinger meget hult, hvis vi kigger lidt tilbage.

Først blev skolebestyrelsen i Østbirk lovet en helt ny skole til 60 millioner med indgang fra Storegade. Et år efter var hun og socialdemokraterne hovedmændene i visionen om at nedlægge udskolingen på flere af kommunens skoler. Det var bl.a. Venstres fortjeneste, at det ikke skete.

Siden er Østbirk og Hovedgård skole blevet lovet en modernisering og udbygning. Det har de 80 elever, som nu på tredje år bliver undervist i pavilloner ved Østbirk Skole, ikke mærket noget til. Det samme gør sig gældende i Hovedgård.

Så jeg lever fint med, at Lone Ørsted ikke fatter intentionen i Venstres politik. Til gengæld er jeg mere bekymret for de hundredvis af forældre og elever, som sikkert ikke fatter den socialdemokratiske politik på skoleområdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Flue nedlagde motorcyklist

Annonce