Annonce
Horsens

S-byrådsmedlemmer: Udvalgsindstilling om Husoddestien er et godt kompromis

Niels Peter Bøgballe. Arkivfoto

Læserbrev: På seneste plan- og miljøudvalgsmøde behandlede vi, hvordan vi skal udmønte beslutningen om at investere i belysning og belægning på Husoddestien, og på mødet gav vi fra politisk hold til kende, hvordan vi gerne ser fremtidens Husoddesti.

Vi i Socialdemokratiet meldte klart ud på udvalgsmødet, at vi mener, at vi kan holde os indenfor beslutningen i budgetaftalen, men samtidig skalere ned på det ambitiøse forslag fra de tilknyttede landskabsarkitekter.

Det betyder for os i S en sti med sin nuværende bredde, lave lyspullerter, som ikke generer bebyggelserne ved stien, flere bænke og meget gerne en træbrygge nede ved vandet, hvis økonomien kan klare det.

I S vil vi også gerne undersøge muligheden for at bruge de overskydende midler fra en nedskalering på en udvidelse af broen, hvis vi præsenteres for en god løsning her.

Vi i S vil gerne takke for konstruktiv kritik og en god dialog undervejs over mail, pr. telefon og i de fysiske møder, som løbende opstod.

Vi synes, der i plan- og miljøudvalget er fundet et kompromis, der forsøger at imødekomme så mange som muligt af de mange indspark, der er kommet til os.

Nu håber vi, at et enigt byråd støtter projektet.

Annonce

Vi i S vil gerne takke for konstruktiv kritik og en god dialog undervejs over mail, pr. telefon og i de fysiske møder, som løbende opstod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Når lærerne må holde fri - så må børnene vel også?

Avisen har de seneste dage skrevet om tendensen til, at forældre tager deres børn ud af skolerne uden for de normale ferieperioder. Det er et forkert signal, mener både politikere og skoleledere. Det er bedst, når alle i skole. Det kan ingen være i tvivl om, men det gælder så sandelig også lærerne, for ingen taler om, at det selvfølgelig også går ud over kvaliteten i undervisningen og styrken i fællesskabet, når læreren holder fri. Lad os slå fast med det samme, at det er alle læreres ret at holde ferie uden for skolernes traditionelle ferie. Det siger deres overenskomst, så ingen skal skyde efter folkeskolelærere, når de en uge om året holder fri uden for de traditionelle ferieuger hen over skoleåret. Men det betyder også, at det klinger en anelse hult, når skoleledere og politikere taler om det forkerte i, at børnene tages ud af undervisningen, når de ansatte har muligheden for at gøre det samme. Det kommer til at lyde som mig selv, når børneopdragelsen har været til diskussionen derhjemme, og jeg har trukket trumfkortet og slået fast, at de skal gøre, som jeg siger, og ikke som jeg selv gør..... Det var noget andet i gamle dage, vil nogle nok mene, men dengang måtte lærerne heller ikke holde fri ud over de almindelige ferieuger. Dengang gav det god mening at slå fast, at eleverne ikke bare kunne få fri uden særlig grund. Nu er tiden en anden, og selv om det går ud over fællesskabet og kvaliteten i undervisningen, når enten elever eller lærere mangler, så er det sådan, virkeligheden ser ud. Vi må alle bestræbe os på at holde fraværet på et minimum og gøre det så attraktivt at gå i skole, at der skal noget ekstraordinært til, hvis man vil gå glip af en uges undervisning. Det er en kamp, vi alle kan bidrage positivt til at vinde. Kampen for at undgå fravær er desværre tabt.

Annonce