Annonce
Brædstrup

S ønsker flere demensboliger i Brædstrup

Byggeriet af 12 nye demensboliger på Klovenhøj Centret skal begynde allerede til næste år, hvis det står til Socialdemokratiet i Horsens. Foto: Henrik Sandvad

Spillet om efterårets budgetforhandlinger er i gang. Socialdemokratiet ønsker at udvide Klovenhøj i Brædstrup med 12 ekstra pladser.

Brædstrup: Plejecentret Klovenhøj i Brædstrup står til en væsentlig udvidelse, hvis det er op til Socialdemokratiet i Horsens Kommune.

Plejecentret har i dag 26 pladser til ældre med demens, men borgmester Peter Sørensen (S) ser gerne, at Klovenhøj allerede i 2018 udvides med 12 ekstra pladser.

I alt ønsker borgmesteren at udvide med 60 demensplejeboliger i kommunen over de kommende fem år.

- Det giver god mening at udvide den fantastiske demensafdeling, vi har i Brædstrup. Vi skal selvfølgelig have undersøgt, om de fysiske rammer er, så det kan lade sig gøre at udvide. Det er jeg sikker på, at det kan, og så skal byrådet selvfølgelig have lov til at tage stilling til det. Vi ved, at vi i fremtiden får behov for flere pladser, og så er det naturligt at kigge på de steder, hvor man gør det godt, og det gør man blandt andet i Brædstrup, siger Peter Sørensen.

Annonce

Byggestart til næste år

Forslaget om at udvide plejecenter Klovenhøj bliver en del af efterårets budgetforhandlinger, men er der flertal for forslaget, ser borgmesteren gerne, at der hurtigst muligt i 2018 kommer gang i byggeriet.

- Demens er en sygdom, der kommer mere af. Der er allerede i dag et moderat pres på vores demensplejeboliger. Derfor er det vigtigt, at vi får tilstrækkeligt med pladser. Det kommer selvfølgelig til at betyde, at der også kommer flere arbejdspladser til Brædstrup, siger Peter Sørensen.

Han tør ikke spå om, hvad de ekstra pladser kommer til at koste, men det spørgsmål vil blive behandlet under budgetforhandlingerne, oplyser borgmesteren.

- Vi skal have åbnet nogle plejehjemspladser uanset hvad. Vi lever længere i Horsens Kommune, og vi bliver sundere og sundere, men vi ved også, at der er flere, der rammes af demens. Det er en kategori af svage borgere, hvor det er vigtigt, at vi har nogle gode tilbud, lyder det fra borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Wengel rejste fra Melbourne til Horsens: Det var den mest syrede tur

Annonce