Annonce
Horsens

Søvind arbejder for at vende fald i indbyggertal

Formand for Søvind Lokalråd Knud Gregersen kunne bl.a. berette om lokalrådets indsats for at skaffe flere boliger til byen. Foto: Jens Amtoft

Søvind lokalråd har haft et travlt år. At skaffe flere borgere til byen har høj prioritet.

Søvind: Der er ikke plads til flere herinde, så vi må hellere komme i gang, sagde formand for Søvind lokalråd Knud Gregersen, da han bød velkommen til borgermøde mandag aften i forbindelse med lokalrådets årsmøde.

Det foregik i forsamlingshuset Sandbjerghus, hvor mere end 50 var mødt op.

Aktivitetsniveauet i Søvind har været højt det forløbne år. Knud Gregersen konstaterede, at det også er nødvendigt, når man bor i Søvind.

- Ting tager tid, hvis det er kommunen, der er involveret. Der er ikke nogen, der kommer og gør tingene for os, hvis der skal ske noget i Søvind, sagde Knud Gregersen på mødet, hvor han konstaterede, at Søvind sammen med Grumstrup er de eneste to mellembyer i Horsens Kommune, hvor indbyggertallet er i tilbagegang.

Ganske vist er indbyggertallet i Søvind "kun" faldet fra 1080 i 2010 til 1070 i 2018, men der er dog tale om et fald, mens indbyggertallet i de øvrige byer stiger.

- Det kan godt være, det kun er faldet med 10, men det svarer til en halv skoleklasse, konstaterede formanden.

Derfor har en arbejdsgruppe under lokalrådet, som tidligere omtalt i avisen, arbejdet for at skaffe flere nye boliger til byen.

- Vi kan konstatere, at vi har haft en vis succes. Vi er lykkedes med, at der kommer 12 lejeboliger på omkring 100 kvm på en del af Eriksens jord bag ved mejeriet. Her vil Odinsgaard begynde byggeri til efteråret, sagde Knud Gregersen, der desuden kunne fortælle, at man fra boligforeningen Odinsgaards side har lovet at holde Søvind Lokalråd orienteret om planerne.

Annonce

Der er ikke nogen, der kommer og gør tingene for os, hvis der skal ske noget i Søvind.

Knud Gregersen, Søvind Lokalråd

Tuder ikke

Formanden kunne referere til et nyligt afholdt møde med borgmester Peter Sørensen (S), hvor borgmesteren fortalte, at man gerne vil have Søvind til at vokse med 300 indbyggere. Der er væsentligt for borgerne i Søvind i forhold til at kunne bevare byens skole.

- Ud over de boliger, der nu kommer, er der yderligere otte parcelhusgrunde bag ved mejeriet. Det er endnu ikke lykkedes at finde interesserede købere til grundene. Vi har kontaktet samtlige store byggefirmaer, vi kunne komme i tanke om, men de har alle takket nej. Vi er åbenbart ikke så interessante herude, konstaterede Knud Gregersen, der lovede, at arbejdsgruppen vil fortsætte arbejdet for at skaffe flere grunde og boliger til byen i 2019.

- Vi er nødt til at gøre noget. Det nytter ikke bare at sætte sig ned og tude, sagde Knud Gregersen og talte om arrangementer med åben by og facebook-initiativer som nogle af de knapper, man kan trykke på.

På mandagens borgermøde var der ellers nok af beviser på, at der er masser af lokal aktivitet i Søvind.

Listen over årets arrangementer var lang. Blandt arrangementerne kan nævnes loppemarked, høstmarked, streaminguniversitet, indvielse af stisystemer og arbejdet for at etablere klubaktiviteter for børn og unge i Søvind.

På borgermødet blev der desuden lagt op til, at der skal etableres flere muligheder for legeaktiviteter for børn, gerne i Lilleskoven, der også i årets løb har fået en rutsjebane for midler fra lokalrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Klar tysk melding om grænseåbning: Åbne sluser til Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce