Annonce
Horsens

Søvind arbejder for at vende fald i indbyggertal

Formand for Søvind Lokalråd Knud Gregersen kunne bl.a. berette om lokalrådets indsats for at skaffe flere boliger til byen. Foto: Jens Amtoft

Søvind lokalråd har haft et travlt år. At skaffe flere borgere til byen har høj prioritet.

Søvind: Der er ikke plads til flere herinde, så vi må hellere komme i gang, sagde formand for Søvind lokalråd Knud Gregersen, da han bød velkommen til borgermøde mandag aften i forbindelse med lokalrådets årsmøde.

Det foregik i forsamlingshuset Sandbjerghus, hvor mere end 50 var mødt op.

Aktivitetsniveauet i Søvind har været højt det forløbne år. Knud Gregersen konstaterede, at det også er nødvendigt, når man bor i Søvind.

- Ting tager tid, hvis det er kommunen, der er involveret. Der er ikke nogen, der kommer og gør tingene for os, hvis der skal ske noget i Søvind, sagde Knud Gregersen på mødet, hvor han konstaterede, at Søvind sammen med Grumstrup er de eneste to mellembyer i Horsens Kommune, hvor indbyggertallet er i tilbagegang.

Ganske vist er indbyggertallet i Søvind "kun" faldet fra 1080 i 2010 til 1070 i 2018, men der er dog tale om et fald, mens indbyggertallet i de øvrige byer stiger.

- Det kan godt være, det kun er faldet med 10, men det svarer til en halv skoleklasse, konstaterede formanden.

Derfor har en arbejdsgruppe under lokalrådet, som tidligere omtalt i avisen, arbejdet for at skaffe flere nye boliger til byen.

- Vi kan konstatere, at vi har haft en vis succes. Vi er lykkedes med, at der kommer 12 lejeboliger på omkring 100 kvm på en del af Eriksens jord bag ved mejeriet. Her vil Odinsgaard begynde byggeri til efteråret, sagde Knud Gregersen, der desuden kunne fortælle, at man fra boligforeningen Odinsgaards side har lovet at holde Søvind Lokalråd orienteret om planerne.

Annonce

Der er ikke nogen, der kommer og gør tingene for os, hvis der skal ske noget i Søvind.

Knud Gregersen, Søvind Lokalråd

Tuder ikke

Formanden kunne referere til et nyligt afholdt møde med borgmester Peter Sørensen (S), hvor borgmesteren fortalte, at man gerne vil have Søvind til at vokse med 300 indbyggere. Der er væsentligt for borgerne i Søvind i forhold til at kunne bevare byens skole.

- Ud over de boliger, der nu kommer, er der yderligere otte parcelhusgrunde bag ved mejeriet. Det er endnu ikke lykkedes at finde interesserede købere til grundene. Vi har kontaktet samtlige store byggefirmaer, vi kunne komme i tanke om, men de har alle takket nej. Vi er åbenbart ikke så interessante herude, konstaterede Knud Gregersen, der lovede, at arbejdsgruppen vil fortsætte arbejdet for at skaffe flere grunde og boliger til byen i 2019.

- Vi er nødt til at gøre noget. Det nytter ikke bare at sætte sig ned og tude, sagde Knud Gregersen og talte om arrangementer med åben by og facebook-initiativer som nogle af de knapper, man kan trykke på.

På mandagens borgermøde var der ellers nok af beviser på, at der er masser af lokal aktivitet i Søvind.

Listen over årets arrangementer var lang. Blandt arrangementerne kan nævnes loppemarked, høstmarked, streaminguniversitet, indvielse af stisystemer og arbejdet for at etablere klubaktiviteter for børn og unge i Søvind.

På borgermødet blev der desuden lagt op til, at der skal etableres flere muligheder for legeaktiviteter for børn, gerne i Lilleskoven, der også i årets løb har fået en rutsjebane for midler fra lokalrådet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap fire milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og "Fars Pige" - lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle TV3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce