Annonce
Brædstrup

Søren Gericke og Claus Meyer kommer forbi: Kim åbner igen sin cirkusvogn for madelskere

Den lokale kok Kim Schytt har arbejdet og kendt mesterkokken Søren Gericke i en menneskealder. Nu byder de to på en fælles madoplevelse ud over det sædvanlige i Kims cirkusvogn ved fire smagninger i løbet af sommeren. Foto: Rasmus Baaner
Mesterkokken Kim Schytt gik på pension for to år siden. Det forhindrer ham dog ikke i også denne sommer at åbne sin cirkusvogn, hvor han slår et slag for den gode smag.

Slagballe: Det er svært at holde en gammel cirkushest fra manegen. Det samme gælder for den tidligere mesterkok, Kim Schytt, fra Slagballe. Han købte for to år siden en cirkusvogn af Zirkus Nemo, og sidste sommer inviterede han for første gang folk i lokalområdet til en række gastronomiske aftener, hvor dygtige fagfolk kom forbi for at give deltagerne en smagsoplevelse ud over det sædvanlige.

Nu har Kim Schytt endnu engang pudset cirkusvognen af og er klar til at byde på fire aftener med smagninger for 24 inden for mad, øl og vin på adressen Rodvigsballevej 12 i Slagballe. Første smagning finder sted fredag 14. juni, når brygmesteren William Frank, som tidligere har vundet den danske ølpris og sidste år blev hædret med Bryggeriforeningens Jubilæumslegat, kommer forbi og giver smagsprøver på otte forskellige øl. Imens laver Kim Schytt godbidder, som passer til øllene.

- Man kan kalde det en slags dansk folkeoplysning, fordi der er altid brug for at slå et slag for den gode smag. De folk, som kommer forbi, er fagfolk med noget på sinde, og så er det også sjovt at give lidt tilbage til lokalsamfundet, så de folk, der bor lokalt, har mulighed for at opleve nogle professionelle folk, der kan deres kram, siger Kim Schytt.

Annonce

Man kan kalde det en slags dansk folkeoplysning, fordi der er altid brug for at slå et slag for den gode smag.

Kim Schytt, pensioneret mesterkok

Kendt brygmester og mesterkokke

Ud over brygmester William Frank får cirkusvognen besøg af kokken Søren Gericke. Han vendte i 1970'erne op og ned på danskernes forhold til råvarer og gastronomi, og han har sat ord - mange ord - på smagens enkelthed. Søren Gericke giver prøver på mad med smag fredag 24. juni. Derudover er der også planlagt to smagninger med vin fra Propperiet i Brædstrup og ved kokken Claus Meyer i august. Her er datoerne endnu ikke fastlagt.

- Jeg har kendt Søren Gericke og Claus Meyer i over 30 år og arbejdet sammen med dem begge. Det er derfor sjovt at få trukket dem helt til Jylland, så folk kan opleve dem live, siger Kim Schytt med et grin.

Ren mad-fornøjelse

Kim Schytt er i dag 62 år og gik på pension for to år siden. Han har dog svært ved at holde sig fra faget, så derfor åbnede han sidste år med smagninger sin cirkusvogn, hvor der er plads til 24 personer, og det var voldsomt populært allerede fra begyndelsen.

- De to smagninger i juni er allerede udsolgt. Det fik jeg også på smagningerne sidste år. Dem kunne jeg have solgt mange gange, men jeg gør det ikke for, at det skal være en forretning. Det er kun fornøjelse og en ren fritidsbeskæftigelse. Jeg tjener derfor heller ingenting på det, da prisen for arrangementet kun dækker udgiften, siger Kim Schytt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Unik flyvetur i lukket luftrum: Se lufthavn fra oven

Annonce