Annonce
Horsens

Søren Bebe lader tangenterne tale med en blandet landhandel

Søren Bebe har i dag base i Sorø på Sjælland, hvor han fortsætter med at bygge på sin karriere som pianist. Søren Bebe Trio har netop udsendt sit seneste album med 10 numre, der blander egne kompositioner med fortolkninger af salmer, viser og klassisk musik. Derudover er han koncertaktiv med andre musikere, udgiver musik til balletverdenen og leger nu også med filmens verden. Arkivfoto: Ditte Valente
Pianist med rødder i Horsens har mange jern i ilden. Nyt album, koncertture og måske filmmusik til Hollywood.

Horsens: Søren Bebe, flittig jazzpianist med rødder i Horsens, har igen ladet fingrene tale på tangenterne.

Fredag landede han og hans trios første album siden 2016 på cd og diverse streamingtjenster. ”Echoes” hedder den 10 numre store samling numre, som Søren Bebe med et grin selv kalder lidt af en blandet landhandel. På den gode måde.

- I forhold til nogle af de tidligere plader er det her mere en blandet landhandel. Det kommer let til at lyde lidt negativt, men det er det ikke, for ”Echoes” har været et mere fælles projekt for os end tidligere, og der er både en salme på, noget klassisk musik og en folkevise, som vi har arrangeret sammen med vores egne numre. Den er mere varieret end vores seneste plade, hvor jeg prøvede at ramme én bestemt tone, så det har været meget sjovt at arbejde på den måde, siger Søren Bebe.

- I forhold til nogle af de tidligere plader er det her mere en blandet landhandel. Det kommer let til at lyde lidt negativt, men det er det ikke.

Søren Bebe, pianist

Præget af den nordiske tone

Ud over trioens egne numre, der også indbefatter ét udelukkende improviseret, kan man bl.a. høre gendigtninger af salmen ”Jeg er træt og går til ro” og folkevisen ”Kærlighedstræet”, som Bebe i øvrigt tidligere har udgivet med vokal. Denne gang er nummeret - som alle øvrige på ”Echoes” - instrumentalt.

- Der er noget ved den stil jazz, vi spiller - nordisk jazz, er der nogle, der kalder det - som lægger sig mere op ad vores folkevisetradition end op ad f.eks. amerikansk jazz. Den stil passer bare utrolig godt til de melodier, som jo også er den musiktradition, vi kommer ud af, og den tone, vi bevæger os i, forklarer pianisten om inspirationen fra salmer og viser.

Udgivelsen af ”Echoes” følges op af tre koncerter på Sjælland, hvor Søren Bebe bor i dag. Derudover er der ikke planlagt optrædener med de nye numre, men pianisten, som trådte sine musikalske barnesko i Horsens og siden blev uddannet på konservatoriet i Aarhus, inden han landede på Sjælland, der er hans base for en international karriere, keder sig ikke af den grund.

Annonce

Måske med i ny stor Hollywood-film

Han turnerer bl.a. med voksende kadence med andre musikere, bl.a. Cæcilie Norby, og han har netop fået en stribe koncerter med Benjamin Koppel i kalenderen. Flere af dem i Jylland.

Derudover fortsætter han med at komponere balletmusik, som bruges af kompagnier over hele verden. Adskillige udgivelser og afspilninger, der tælles i millioner, har gjort Bebe til et kendt navn i balletverdenen, som han ifølge eget udsagn ellers ikke ved meget om.

Filmens verden kender han heller ikke, men ikke desto mindre dukker et af hans balletnumre måske op i en ny, stor Hollywood-actionfilm med Keanu Reeves. Som baggrundstrack i en af scenerne i den tredje ”John Wick”-film, der har premiere 16. maj.

- Jeg finder først ud af, om de har brugt nummeret, når filmen kommer i biografen, for det er sådan en scene, der kan blive ændret i den endelige redigering, så jeg skal ind at se den som en af de første, siger Søren Bebe, som også har musik med i andre film.

Senest er en ungarnsk tv-film om den rumænsk fødte ballerina Eszter Ledán blevet vist med Bebes akkompagnement, og en indisk film om balletdansere fra den del af verden er på vej.

- Det kaldes licensing af musik. Det er et område, der er helt nyt for mig, men jeg vil prøve at dykke ind i det og se, om der er flere muligheder for at komme ud med musikken ad den vej, siger pianisten om et af de musikalske territorier, hvor han gerne vil have en finger med i spillet.

"Echoes" kan høres på et bredt udvalg af streamingtjenester og via bandcamp.

Bassist Kasper Tagel, pianist Søren Bebe og trommeslager Kasper Tagel - alle anerkendte musikere med udgivelser i eget navn i bagagen. I regi af Søren Bebe Trio har de netop udgivet albummet "Echoes". Foto: Nanja Pontoppidan
Annonce
Horsens For abonnenter

Mand fik hugget lillefingeren af: 27-årig skal fem år i fængsel for øksevold

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Horsens

Problemer med aflevering af freetrailerne på Smedetorv fortsætter: Nu tager Ikea konsekvensen

Hedensted For abonnenter

77-årige 'Polle' er landets ældste seriehåndboldspiller og spiller hver kamp: - Selv modstandernes fans jubler, når jeg scorer

Sport

Vanvittig buzzer beater sikrede Horsens IC-sejr i allersidste sekund: Derfor er der pres på, hvis holdet skal nå at spille sig tilbage i medaljestriden

Horsens

Priserne stiger fortsat - men i langsommere tempo: Man kan stadig tjene pænt på at sælge huset i 2022

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Horsens For abonnenter

Cykelholdet Sund Vilje blev skelsættende for Flemmings liv: Nu cykler han til Paris med sit eget lille hold

Horsens

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Navne For abonnenter

Manden, der bragte ægte crepes til Danmark, er død: Christian tændte millioner af stjerner gennem sit liv

Nye regler betyder at mange coronapas udløber søndag

Horsens

Jeg er blevet gravid, mens jeg er i et barselsvikariat - kan min chef fyre mig, når jeg fortæller det?

Navne For abonnenter

Andre cutter sig, jeg brugte tatoveringerne: I dag er Sabrina mor, dagplejer og lykkelig, og hun har ikke længere brug for smerten fra nålen

Erhverv For abonnenter

Henrik taber 100 kroner for hver gris, han sender ud af stalden

Annonce