Annonce
Sport

Sønderjyske-træner glæder sig over sejr i topkamp: - Men Horsens HK rykker op

Emily Baunsgaard i aktion mod sin tidligere klub Sønderjyske. Foto: Claus Thorsted

20 gode minutter var for lidt for Horsens HK i topkampen mod Sønderjyske foran 1337 tilskuere i Forum Horsens - Horsens HK fik sit første nederlag.

Annonce

Horsens: - Jeg er bare så stolt. Det var en fantastisk sejr for os. Sikken holdpræstation, sagde Sønderjyskes træner Olivera Kecman efter sejren på 24-22 over Horsens HK i topkampen i Forum Horsens.

Men den ellevilde Olivera fortsatte:

- Men Horsens HK rykker op. Det kan vi ikke gøre noget ved. Vi har mistet alt for mange points!

Dermed tilføjede Sønderjyske hjemmeholdet sæsonens første nederlag.

Horsens HK diskede op med 20 gode minutter - de første 20 minutter af anden halvleg. Det var ikke nok til sejr.

- Sikken første halvleg vi spillede, sagde Olivera Kecman.

Sønderjyske åbnede kampen foran 1337 tilskuere med føringer på 3-0, 5-1, 8-3, 10-6, 13-8 og 15-9.

HH's forsvar var ikke eksisterende, og den normalt så stærke keeper Frederikke Rasmussen fik ingen støtte, og angrebet spillede sidelæns foran et kontakt forsvar.

Halvlegen sluttede med, at Sofie Fynbo blev skadet, da hun blev løbet ned i opdækningen. At dommerne dømte straffekast, var deres største brøler i kampen.

Fra anden halvlegs start kom HH omsider ud af starthullerne.

Camilla Madsen, Marie Louise Søberg, Emily Baunsgaard og målmand Lærke Sørensen var de bedste i starten, og efter 17 minutter havde HH udlignet til 17-17.

Alt var lagt op til en spændende afslutning, men netop som HH-kvinderne havde indhentet gæsterne, svarede Sønderjyske igen og afgjorde kampen med tre mål fra 19-19 til 22-19 og 23-20.

HH'erne tog en slapper og blev fanget igen af et kontant spillende Sønderjyske-mandskab.

Horsens HK styrer stadig mod ligaen, men fik en forsmag på, hvad der venter. Alle 14 hold i ligaen har samme klasse som Sønderjyske - mindst - og der er ikke råd til til at slappe af i to tredjedele af kampen.

- Vi spillede en dårlig første halvleg, sagde HH-træner Henrik Okkerstrøm. Jeg var meget tilfreds med Lærke Sørensen og Marie Louise Søberg.

HH skruede bissen på i forsvaret efter pausen, men det var for sent.

HH'erne fik chancen for at slå til ved 17-17 og 19-19, men kom aldrig foran, og den sønderjyske sejr var fuldt fortjent.

Chancen for at rykke op er dog stadig på HH's hænder. HH vandt forleden med 11 mål over rækkens nummer tre, og Horsens-holdets betingelser er, at de blot skal vinde resten af kampene for at tage billetten til ligaen.

Kampen mod Sønderjyske afslørede dog også, at der skal ske en masse med holdet, hvis de skal have en fair chance for at overleve i det fine selskab af landets bedste kvindehold.

Sønderjyske bedste spiller Fatos Kücükyildiz var plaget af maveonde og sygdom i kroppen, men stillede op og var kampens dominerende skikkelse.

Horsens HK-Sønderjyske 22-24 (9-15)

1. division, kvinder

Mål for Horsens HK: Marie Louise Søberg 5, Marie Louise Sundgaard 3, Camilla Madsen 3, Emily Baunsgaard 3, Amanda Brogaard 2, Märta Hedenquist 2, Sofie Fynbo 2, Laura Nørgaard 1, Kathrine Kubicki 1.

Mål for Sønderjyske: Fatos Kücükyildiz 8, Nina Bech 4, Louise Andresen 3, Celine Hansen 2, Emma Kiellberg 2, Rikke Hoffbeck 2, Sara Mitova 2, Ricka Gindrup 1.

1337 tilskuere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted For abonnenter

Fokus på flid og tillid: Martin vil bygge forretningsimperium på barndommens grundsten

Annonce