Annonce
Brædstrup

Sønderhaven sætter skub i Brædstrup

Peter Pørtner Voldby kunne fortælle, at halvdelen af de 77 lejligheder nu er lejet ud. Dermed er Brædstrups største boligprojekt til dato kommet godt ud af starthullerne. Foto: Peter Hald
Rejsegilde på det store boligprojekt Sønderhaven i Brædstrup, der har vakt opsigt. Allerede nu er halvdelen af de 77 boliger lejet ud.
Annonce

Brædstrup: Meget typisk for iværksætterånden i Brædstrup blev der stadig arbejdet hårdt, da rejsegildet for det nye store boligprojekt Sønderhaven på Søndergade gik i gang.

Mens de første fadøl  og sodavand blev skænket til de tørstige håndværkere på den meget varme byggeplads, var der stadig folk i gang med betonarbejdet.

Men det er ikke så mærkeligt, at der hele tiden er fuld fart på byggeriet. Interessen for de nye boliger er enorm. Allerede på nuværende tidspunkt er halvdelen af de 77 lejligheder lejet ud, selv om der er halvandet år til, at det hele er færdigt, fortalte Peter Pørtner Voldby, indehaver i Peja Ejendomme, der står bag byggeriet.

Annonce

Det grønneste boligprojekt

- Det bliver Brædstrups største og grønneste boligprojekt og de mest energivenlige lejligheder i Danmark, understregede Peter Pørtner Voldby, der blandt andet fremhævede, at alle husene i bebyggelsen forsynes med solceller, der skal levere strøm til boligerne

Betonentreprenør Jacob Jensen var selvfølgelig i arbejdstøjet. Sammen med Peter Pørtner Voldby har han været initiativtager til projektet, og hans firma leverer betonen. Foto: Peter Hald

Peter Pørtner Voldby er primus motor i projektet sammen med den lokale beton-entreprenør Jacob Jensen - i folkemunde kaldet Jacob Beton - og det er netop Jacob Jensens folk, der står for betonarbejdet i de råhuse, der skyder op nu.

Sønderhaven har allerede nu fået en stor betydning for ejendomsmarkedet i Brædstrup. Ejendomsmægler og indehaver Rasmus Friis Kronborg fra Nybolig i Brædstrup, der er med til at formidle udlejning, kan fortælle, at så stort et byggeri vil sætte gang i en markant udvikling:

- Mange ældre fra Brædstrup vil gerne leje sig ind i Sønderhaven, og de skal så i gang med at sælge deres parcelhuse. Det skaber en positiv cyklus, hvor mange af de gamle parcelhuse bliver opkøbt af unge førstegangskøbere fra Aarhus, fortalte Rasmus Friis Kronborg.

Annonce

Nye energi-løsninger

Rent teknologisk bliver de nye solcelle-løsninger ret banebrydende.

- Det er det største projekt af den art, som vi er med til, fortalte projektchef Carsten Thomsen fra firmaet Ennogie i Herning, der leverer solcelle-installationerne på tagene.

Solcellerne er både med til at producere strøm, varme og varmt vand, så udgifterne til energi bliver meget lave i hver enkelt lejlighed, understregede han.

Overskudsstrømmen bliver lagret i batterier, hvilket også er ret nyt.

Solcellerne til Sønderhaven leveres af firmaet Ennogie. Her ses firmaets projektchef Carsten Thomsen ved et solcelle-panel, der snart skal sætte op. Foto: Peter Hald

Sønderhaven får adressen Søndergade 27 i Brædstrup, og meget apropos energi var det her, at Energi Midt tidligere havde sit hovedkvarter.

De gamle energibygninger blev revet ned i januar, og i februar gik byggeriet af Brædstrups største boligprojekt i gang. Ud af de 77 lejligheder bliver 26 af dem Brædstrups første bofællesskab.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Lad os gå sammen om at redde Lillebælt

Annonce