Annonce
Horsens

Søndagens coronatal: Nu er vi helt i bund igen

Søndergade summede af liv i lørdags. Her var det nemt at blive testet, hvis man lige gik omkring Apotekergården, hvor Falck laver lyntest. Foto: Michael Svenningsen

Horsens: Kurven over antallet af nye smittede bevæger sig lidt op og ned. Lørdag blev der konstateret 15 nye smittede i Horsens Kommune. Søndag er antallet af det seneste døgns  nye smittede med covid-19 helt nede på fem. De er fundet blandt beboere i Horsens og Brædstrup.

Således er der de seneste syv døgn fundet 100 nye tilfælde af smittede i kommunen. Det giver et incidenstal på 110,2, som er antal smittede per 100.000.

Klar til bylivet

Spørger man borgmester Peter Sørensen (S), kan et bud på logikken bag det relativt høje tal et døgn tidligere hænge sammen med, at rigtig mange blev testet torsdag og fredag for at kunne komme ud at spise eller drikke i løbet af weekenden.

Skal det foregå indendørs, kræver det et coronapas, hvilket kan udløses af en negativ test, der højest er 72 timer gammel.

En tur på Søndergade i lørdags støtter den mulige forklaring. Det myldrede med forårsglade mennesker, og lysten til at få serveret mad og drikke kunne ses hos cafeerne, der serverede for gæsterne udendørs. Måske et praj om, at lysten til at gå i byen er intakt - også hvis det skal foregå indendørs med en negativ test. Og det var jo første weekend, man havde den mulighed i umindelige tider.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce