Annonce
Horsens

Søndagens coronatal: Ét nyt smittetilfælde i Horsens Kommune

Corona i Horsens. Foto: Michael Svenningsen
Både antallet af smittede og antallet af nye vaccinerede er helt i bund denne søndag.
Annonce

Horsens: Der er konstateret et enkelt nyt tilfælde af covid-19 i Horsens Kommune i den seneste måling, som er foretaget hen over 24 timer fra lørdag til søndag. Det viser de seneste tal fra Statens Serum Institut.

Det ene tilfælde får de generelle smittetal for den seneste uge til at dykke i Horsens Kommune, der nu er nummer 26 over kommuner med højeste incidenstal. For få dage siden lå Horsens i top 10.

Dagens smittetal i Horsens Kommune

Smittetal for Horsens Kommune lørdag 20. februar:

  • Ét nyt tilfælde af covid-19 registreret det seneste døgn.
  • Gennemsnittet de seneste 30 dage er 8,63 nye smittede om dagen.


Status på vaccinationer:

  • 4824 borgere i Horsens Kommune har fået første vaccine, svarende til 5,24 procent af befolkningen.
  • 2573 har fået andet stik, svarende til 2,79 procent af befolkningen.
  • På landsplan har 5,32 procent fået første stik og 3,01 procent er færdigvaccineret.


Smittetal for de seneste syv dage:

  • 60 konstaterede tilfælde af covid-19.
  • Incidenstal på 66,1 tilfælde per 100.000 indbyggere.
  • 11.256 testede i Horsens Kommune.
  • Positivprocent på 0,53.

OBS. Data er hentet hos Statens Serum Institut og er for det seneste døgn baseret på analysetidspunkt, mens tal for seneste syv dage er baseret på testtidspunkt. Her er indregnet to døgns forsinkelse.

Incidenstallet i Horsens Kommune lyder på 66,1 smittede den seneste uge per 100.000 indbyggere, mens positivprocenten er på 0,53. Vi skal cirka to uger tilbage for at se lignende tal - dengang var smitten på vej op, og nu tyder det på, den er på vej ned.

Statens Serum Institut offentliggør ikke lige så fyldestgørende smittetal i weekenderne, og derfor er det ikke muligt at se, hvor mange prøver der er blevet analyseret i samme tidsrum, som den ene smittede er fundet.

Hidtil har der i weekenderne være færre, og det kan spille ind i forhold til det lave antal. Dermed er det for tidligt at sige, at Horsens Kommune er kommet forbi den godt to uger lange periode med relativt mange smittede sammenlignet med det meste af januar.

Annonce

Næsten ingen nye vaccinerede

Vaccinationstallene er også lave efter et par dage med fuld knald på i Horsens Kommune.

Således er der fra lørdag til søndag kun registreret ni flere førstegangsvaccinerede, og der er ingen nye, som har fået det andet stik.

De foregående fem dage var antallet af borgere, der påbegyndte vaccinationen og altså fik første stik, dagligt på 200-250 mennesker, mens antallet af færdigvaccinerede stort set har ligget stille i over en uge.

De få registreringer behøver ikke betyde, at der ikke er blevet vaccineret nogle mennesker hen over weekenden. Det kan skyldes forsinkelse i registreringen i Det Danske Vaccinationsregister, da det i nogle tilfælde skal gøres manuelt af praktiserende læger.

Fordelingen lige nu med mange førstegangs- og få færdigvaccinerede skyldes en kombination af den gældende vaccinationsplan fra sundhedsmyndighederne og ændrede prioriteringer som følge af leverance-forsinkelser. Tallene ser ligesådan ud på landsplan.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce