Annonce
Horsens

Søndag åbner kommunens genbrugspladser igen

Fra i morgen søndag er der igen åbent på de tre genbrugspladser i Horsens Kommune. Arkivfoto
Kommunernes Landsforening ændrer nu i sine anbefalinger vedrørende genbrugspladser. Det betyder, at de tre genbrugspladser i Horsens, Brædstrup og Vedslet igen åbner for private.
Annonce

Horsens: Der er godt nyt til affaldsplagede horsensianere, der ikke kan komme af med haveaffaldet.

Søndag morgen åbner Horsens Kommunes tre genbrugspladser i Horsens, Brædstrup og Vedslet igen for private.

Det sker, efter at Kommunernes Landsforening (KL) har været i dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed og politiet og på den baggrund har ændret sin vejledning for genbrugspladser.

Det betyder, at genbrugspladsen i Horsens åbner søndag kl. 7, mens portene i Brædstrup og Vedslet åbner kl. 10, oplyser Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

For at tage noget af det forventede pres fra genbrugspladsen i Horsens vil åbningstiderne her alle dage fra søndag 29. marts og til og med onsdag 8. april være udvidet, så pladsen er åben fra kl. 7 til 18.30.

Pladserne i Brædstrup og Vedslet vil følge de normale åbningstider, som er kl. 13-18 på hverdage og kl. 10-15 lørdage og søndage.

Tag hensyn på genbrugspladserne

For at passe på hinanden opfordrer Horsens Kommune til, at man tager hensyn, når man kører på genbrugspladsen for at komme af med sit affald.

Rådene fra kommunen er:
- Hold god afstand til både borgere og medarbejdere
- Pak bil/trailer, så affaldet er hurtigt at læsse af
- Kom på spredte tidspunkter i løbet af dagen
- Kom kun det antal, der er nødvendigt. Lad børn/familie blive hjemme
- Hold køen
- Vis hensyn og hav tålmodighed

På alle tre genbrugspladser vil der være skilte, der beder folk om at holde afstand. Vagter vil på alle pladserne holde styr på, hvor mange biler der er lukket ind. I Horsens vil der også være vagter klar til at dirigere trafikken.

Kilde: Horsens Kommune

Annonce

Begrænset antal biler på pladsen

Åbningen af genbrugspladserne vil dog blive med restriktioner efter anbefaling fra KL.

Der bliver lukket færre ind, så man må forvente, at der bliver ventetid på at få tømt bagagerum og trailere.

For at mindske risikoen for coronasmitte blandt borgere og medarbejdere bliver der kun lukket 25 biler ind på selve genbrugspladsen i Horsens ad gangen og 15 på kompostarealet.

I Brædstrup og Vedslet er der begrænsninger på 10 biler ad gangen.

- Vi er klar over, at rigtig mange har affald, de gerne vil have afleveret, og vi åbner nu op for pladserne - dog med en del restriktioner. Vi forventer, at der bliver et stort pres på pladserne - særligt i Horsens - og derfor håber jeg, at borgerne vil tage hensyn, have tålmodighed og følge de anbefalinger, der er på pladserne. Hvis ikke man har et akut behov for at komme på genbrugspladsen, kan det være en rigtig god idé at vente, siger borgmester Peter Sørensen (S).

Annonce

Trafikken reguleres

På alle tre genbrugspladser vil der være skilte, der beder folk om at holde afstand.

Vagter vil på alle pladserne holde styr på, hvor mange biler der er lukket ind. I Horsens vil der også være vagter klar til at dirigere trafikken.

- Vi er nødt til at sikre, at der ikke bliver for lang en kø, som kommer til at genere trafikken på Høegh Guldbergs Gade. Vi kan have kø hen ad Endelavevej, men bliver køen længere end det, bliver folk bedt om at komme tilbage på et andet tidspunkt, forklarer Allan Lyng Hansen, afdelingschef i affald- og trafikafdelingen.

For at sikre, at erhvervslivet ikke bliver fanget i en kø, vil biler fra CVR-registrerede virksomheder have forrang til at komme ind på genbrugspladserne.

De gældende åbningstider kan findes på horsens.dk.

KL anbefaler kommunerne at åbne fra på tirsdag, men ifølge Peter Sørensen har han vidst, at den nye anbefaling var undervejs. Kommunen har derfor en plan klar og er dermed klar til at åbne allerede søndag, oplyser han til Horsens Folkeblad.

Annonce
Annonce
Skanderborg

Tyve stjal pengeskab fra skole

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens For abonnenter

Se billederne: Nu skal Horsens Fjords havmiljø forbedres - frivillige sætter titusindvis af ålegræsplanter i fjordbunden

Hedensted

Gennemrodede hus under indbrud

Debat

Forbrugerne stemmer med gaflen

Annonce