Annonce
112

Søn fængsles i hælerisag - forældre løslades

En 34-årig mand blev torsdag varetægtsfængslet ved Retten i Horsens i en sag om hæleri af særlig grov beskaffenhed. Arkivfoto: Palle Herløv

Horsens: En 34-årig mand blev torsdag varetægtsfængslet i fire uger, da han blev fremstillet i grundlovsforhør sammen med sine forældre ved Retten i Horsens.

Forældrene, en mand på 54 år og en kvinde på 51 år, blev løsladt.

De blev alle tre anholdt onsdag og sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed.

Sønnen er sigtet for syv forhold, heraf omhandlede seks af dem hæleri af designermøbler og andre effekter til en samlet værdi af mindst 729.000 kroner. Han er derudover sigtet for at have forfalsket en underskrift i forbindelse med køb af en PH Koglen-lampe til 26.000 kroner.

Sønnen, moren og faren er i fællesskab sigtet for hæleri af møbler til en værdi af minimum 223.000 kroner.

Grundlovsforhøret foregik for lukkede døre, men Folkebladet har efterfølgende været i kontakt med Mika Nissen, anklager fra Sydøstjyllands Politi, der oplyser, at sønnen på baggrund af grundlovsforhøret blev varetægtsfængslet i fire uger, mens forældrene blev løsladt - de er dog stadig sigtede i sagen.

Den 34-årige mand valgte ikke at kære varetægtsfængslingen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Knivstikkere efterlyst med billede: Meld jer

112

Unge gutter røg pot i sansehave

Leder

Leder: Tag debatten - den er gratis

Er der noget, der kan sætte sindene i kog i Horsens, er det byens udseende. Seneste eksempel er viceborgmester Martin Ravns læserbrev om, at Lilli Gyldenkildes Torv efter hans mening kan blive den næste ghetto i Horsens. Efterfulgt af et læserbrev af Sisse Landert, som græmmes over sin bys udseende. Efterfulgt af to læserbreve fra Andreas Boesen og Susan Gyldenkilde, som forsvarer byggeriet. I avisen og på hsfo.dk har vi gennem flere år dækket både planer, spadestik, beslutninger og kritik tæt og grundigt. Emnet optager vores læsere helt enormt. Det kan vi se både på hsfo.dk og i de kommentarer, vi får til artiklerne via Facebook. Derfor vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at afdække udviklingen og på fair og ordentlig vis bringe de forskellige synspunkter videre. Nogle af artiklerne bringer vi gratis på hsfo.dk, mens andre kræver, at man har betalt abonnement. Det får vi jævnligt kritik for af læsere, som mener, at når det er en artikel, der interesserer mange, bør den være gratis. Jeg medgiver, at vi selv har et medansvar for den manglende forståelse, fordi medierne i en periode forærede alt indhold væk på digitale platforme. Men i takt med fyringer af journalister og fotografer verden over er der ved at komme en forståelse for, at ordentlig journalistik koster penge at lave og er en vare, der skal betales for. I debatten om byens udseende tog kritikken en ny drejning, da byrådsmedlem Jakob Bille skrev følgende i en kommentar på Facebook: "Folkebladet kunne nu godt have gjort denne artikel tilgængelig for alle. De har jo valgt at gøre alle de kritiske indlæg tilgængelige for alle." Bare så der ikke er nogen tvivl: Læserbreve er altid gratis indhold på hsfo.dk. Uanset om de er for eller imod, hvad et byråd har besluttet. Fælles for det indhold, det kræver et digitalt abonnement at få adgang til, er derimod, at det er unik og selvstændig journalistik. Tendensen på vores og de fleste andre medier er, at flere og flere artikler bliver låst. På hsfo.dk har vi også det princip, at den daglige leder, som du læser her, er betalt indhold - bare ikke lige i dag, hvor alle kan læse med.

Annonce