Annonce
Erhverv

Sølvspaden blev svinget i Nama Parken

Det lokale byrådsmedlem Brian Sigtenbjerggaard fik æren af at tage det første spadestik til Nama Parken. Foto: Peter Hald
Boligprojekt i Nørre Snede er officielt sat i gang. Om et år er 26 lejligheder klar i Nama Parken.
Annonce

Nr. Snede: Nok en gang blev den forsølvede spade taget i brug i Nørre Snede. Det længe ventede boligprojekt Nama Parken på Nama-grunden ved Spættevej blev gravet i gang onsdag 2. oktober klokken 16 med den officielle spade-ceremoni. For en gangs skyld var det ikke var borgmesteren, der gravede, men derimod det "menige" byrådsmedlem Brian Sigtenbjerggaard.

Nørre Snede Byinvest, der står bag Nama-projektet, havde nemlig valgt at sætte en helt lokal mand til at grave, men formanden for Nørre Snede Byinvest, Ole Nørgaard Andersen, stillede dog borgmester Ib Lauritsen i udsigt, at han kan få lov til at klippe den røde snor, når byggeriet står færdigt om et års tid.

Begivenheden havde samlet en pæn flok mennesker, for Nama-projektet har været imødeset med spænding. Og det har været længe undervejs. Allerede helt tilbage i 2014 begyndte folkene bag Nørre Snede Byinvest at overveje at bygge på Nama-grunden, afslørede Ole Nørgaard Andersen i sin tale. Der gik to år, og i efteråret 2016 købte byinvest-selskabet den gamle maskinfabrik, der var gået konkurs.

I 2018 gik detailplanlægningen i gang, og et borgermøde med 1000 deltagere viste, at der var stor interesse for byggeriet, der udføres som to mini-højhuse med i alt 26 lejligheder.

Sideløbende havde Nørre Snede Byinvest kontaktet boligselskabet Domea, der gik i gang med projekt Rosenhaven lige i nærheden. Dette byggeri er allerede påbegyndt, og nu kører de to projekter "parløb" i et års tid. I efteråret 2020 vil der så være i alt 47 nye boliger - 26 i Nama Parken og 21 i Rosenhaven.

- Det vil få stor indflydelse på Nørre Snede. Jeg er sikker på, at vi vil opleve en markant tilflytning, sagde Brian Sigtenbjerggaard, inden han svingede spaden.

- Om to til tre år er Nørre Snede måske den by her i kommunen, der har oplevet den største befolkningstilgang, udtalte han bagefter til avisens udsendte medarbejder.

Det egentlige byggearbejde med totalentreprenøren EMR i spidsen begynder efter efterårsferien. Og 13. november bliver der arrangeret et informationsmøde på Nørre Snede Skole fra klokken 16 til 18, oplyste Tinne Lambertsen fra EDC, der står for salgskontakten.

Det her vil resultere i en markant tilflytning til Nørre Snede.

Brian Sigtenbjerggaard, byrådsmedlem og borger i Nørre Snede

Folk myldrede til ceremonien, hvor en lille garage på Vinkelvej tjente som "hovedkvarter". Foto: Peter Hald
Formanden for Nørre Snede Byinvest, Ole Nørgaard Andersen, kunne fortælle, at forberedelserne til boligprojektet begyndte for over fem år siden. Foto: Peter Hald
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

Rema-lager venter på mundbind: Vi ville ikke hamstre på forhånd

Annonce