Annoncørbetalt indhold

Søger du det rette kviklån? Så er disse 4 begreber vigtige at kende

Det kan være svært at vide hvad man skal kigge efter i jagten på det bedste kviklån. Med det blotte øje kan mange kviklån ligne hinanden og det kan derfor synes som spild af tid at sammenligne lånene. Men så snart du ved hvilke begreber du skal sammenligne på baggrund af, kan der være mange penge at spare. Og hvis du bruger en sammenligningstjeneste, så behøver det heller ikke at være en tidskrævende proces.

Rente

Der findes forskellige parametre som er relevante at kigge på i søgningen efter det bedste kviklån, men først og fremmest bør du sammenligne på baggrund af kviklånets rente. Renten fortæller dig hvor stor en procentdel af lånebeløbet du skal betale hver måned og renten bestemmer dermed din månedlige ydelse.

Rentesatsen ligger ofte mellem 9-30%, hvilket er en relativt høj rente. Den høje rente skyldes at du ikke skal stille sikkerhed når du tager et kviklån. Derfor bliver den høje rente en alternativ form for "sikkerhed" for låneudbyderen. Det er altså gennem renten at låneudbyderne sikrer sig, at de får betaling for lånet.

Gebyrer

De fleste lånevirksomheder opkræver en række ekstra omkostninger for lånet, som får den endelige pris på lånet til at stige. De ekstra omkostninger inkluderer ofte; stiftelsesomkostninger, faktureringsgebyrer, espeditionsgebyrer, PBS-gebyrer og indfrielsesgebyrer.

Stiftelsesomkostningerne vil ofte være den afgift som er den højeste af ovenstående omkostninger. Størrelsen af gebyret vil afhænge af lånebeløbets størrelse og udbydernes rate. Men beløbet ligger ofte et sted mellem 800 til 4.000 kroner.

Husk altid at læse det med småt og kigge lånekontrakten udførligt igennem. På den måde undgår du at støde på ubehagelige overraskelser, som uventet vil få låneomkostningerne til at stige.

Løbetid

Løbetiden er et udtryk for den tid du har til at afdrage på lånet. Hvis løbetiden er på 12 måneder, vil lånet således skulle betales tilbage over en periode på 12 måneder.

Lånets løbetid aftales altid på forhånd og kan være et vigtigt parameter i sammenligningen af lån. I forbindelse med løbetiden er det særdeles vigtigt at du tager hensyn til din økonomiske fremtid og dermed vælger et lån med en løbetid som er realistisk, når det kommer til tilbagebetaling af lånet. Har du planer om jobskifte, en stor rejse eller andet som kan have indflydelse på din økonomiske situation det næste års tid?

Løbetiden har indflydelse på det månedlige afdrag

Udover at løbetiden bestemmer hvor lang en periode du har til at betale pengene tilbage, har løbetiden også indflydelse på hvor mange penge du skal afdrage hver måned. Husk derfor også at være realistik omkring hvor mange penge du har til rådighed hver måned og som dermed kan gå til afbetalingen af dit kviklån.

ÅOP

Når du skal vurdere kviklånets samlede pris, vil ÅOP'en være et godt sted at starte. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent og er dermed det tal som viser dig hvor meget lånet vil koste på årlig basis - inklusive renter, gebyrer og ekstra omkostninger.

ÅOP'en er anvendelig som indikator for lånets pris ved lån som har en løbetid som strækker sig over minimum 12 måneder. I den forbindelse skal du være opmærksom når du bruger ÅOP som indikator for kviklån, da kviklån har en kort løbetid, som ofte strækker sig på under et år. Du skal derfor være påpasselig med at vurdere lånets pris ud fra ÅOP i tilfælde hvor kviklånets løbetid eksempelvis er på 10 måneder.

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.