Annonce
Ikast-Brande

Søby Brunkulsmuseum er klar til efterårsferien

Søby Brunkulsmuseum har en række børnevenlige efterårsaktiviteter på programmet. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Annonce

Søby: I efterårsferien i uge 42 har Søby Brunkulsmuseum sammensat et program, der  i efterårsferien, der især henvender til bedsteforældre og deres børnebørn.

- Erfaringer fra de to foregående år viser, at det især er den gruppe, som besøger os. Mange bedsteforældre har i efterårsferien fornøjelsen af at være sammen med børnebørnene, sår de har brug for nogle aktiviteter, siger formand Jan Svendsen.

Børn under 12 år kommer gratis ind, ligesom alle børn frit kan deltage i de tilbudte aktiviteter. Desuden kan de onsdag-fredag bage snobrød, som altid er populært.

Hver dag kan børnene gå på en slags ”skattejagt” ved at svare på en række spørgsmål ved poster rundt på museet, og løser de opgaverne får den en lille præmie. De kan også låne legeredskaber eller boltre sig på legepladsen. Mange børn vil sikkert også synes godt om skolestuen og udstillingen med modeller af lastbiler og gravemaskiner.

Tirsdag-fredag formiddage tilbyder museet særlige aktiviteter børn, hvor de selv kan arbejde med at male eller arbejde i træ, hvor de kan samle mini-fly, skibe og fuglekasser. De voksne må selvfølgelig gerne hjælpe til. Tirsdag-søndag sælger museet grillpølser, og alle kan tirsdag-fredag frit deltage ved rundvisninger på museet, når entreen er betalt. Interesserede kan blot møde op uden at melde sig på forhånd.

Det samme gælder søndag den 18. oktober ved cykeltur gennem Søby Brunkulslejer med guide og kaffe. Hver tur er på 18,5 km henholdsvis syd og nord/øst med besøg ved udsigtspunkter og søer. Turene egner sig bedst til mountainbike eller i hvert fald citybike, og når entreen er betalt vælger deltagerne selv, om de vil cykle en eller to ture.

Derimod er tilmelding nødvendig, hvis interesserede lørdag den 17. oktober vil med på den store bustur gennem Søby Brunkulslejer og Harrild Hede efterfulgt af rundvisning og kaffebord på museet.

Ferien og dermed sæsonen slutter traditionen tro søndag eftermiddag 18. oktober, når man starter gravemaskinen fra Per Aarsleff A/S. Hele dagen får betalende gæsterne tilbudt en kop kaffe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce