Annonce
Brædstrup

Sætter 3800 julelys op: Rema 1000 skruer op for julehyggen ved byens nye torv

Sådan kommer Remas nye julebelysning ved byens nye torv til at tage sig ud i fremtiden. Illustration: Rema 1000
Rema 1000-købmand Henrik Roed i Brædstrup har længe puslet med drømmen om en flot juleudsmykning på sin butik, når byens nye torv, Banetorvet, står klar. Nu kommer det op et år før tid, så det kan lyse op i en mørk coronatid.
Annonce

Brædstrup: Der er noget nyt på vej ved Rema 1000 på Stationspladsen 17 i Brædstrup. Her er der i øjeblikket ved at blive sat omkring 3840 julelys op på hele butiksfacaden, som efter planen skal stå klar til enten 1. søndag i advent eller 1. december.

Den store juleudsmykning af butikken er kommet lidt hurtigt i stand, efter Rema-købmand Henrik Roed pludselig fik del i nogle fondsmidler til julebelysning.

- I forbindelse med Banestiens fornyelse og det nye Banetorv havde vi besluttet, at vi til næste år ville stå klar med en butik, der kunne tændes sammen med juletræet på torvet. Jeg tog derfor kontakt til vores bygningsejer, KFI, for at høre, om jeg måtte. KFI er en fond for alle selvstændige købmænd, og de syntes, ideen var så god, at de har givet et stort tilskud til, at vi kunne få lysene op allerede i år.

- KFI syntes, vi skulle have det som en lille erstatning for, at juletræstændingen på torvet jo desværre er aflyst i år. Så det kommer som lidt ekstra julehygge her i coronatiden, siger Henrik Roed.


Vi vil jo gerne, at der bliver rigtig hyggeligt omkring det nye torv. Vi har derfor været i kontakt med Lidegaard Revision og Det Gamle Posthus, og de er med på ideen om, at vi skal prøve at skabe en ekstra hyggelig julestemning omkring torvet hvert år.

Henrik Roed, Rema-købmand


Annonce

Lokal lysfirma bag udsmykning

Det er virksomheden Skytte Lighting fra Bryrup, som drives af Janni Skytte fra Brædstrup, som står for at sætte de mange julelys op. Firmaet har tidligere lavet lyssætning for blandt andet Boxen i Herning og VUC i Odense, så opsætningen af julelys på Rema-butikken er derfor en mindre opgave.

- Vi vil jo gerne, at der bliver rigtig hyggeligt omkring det nye torv. Vi har derfor været i kontakt med Lidegaard Revision og Det Gamle Posthus, og de er med på ideen om, at vi skal prøve at skabe en ekstra hyggelig julestemning omkring torvet hvert år. Vi er så bare kommet hurtigt ud af starthullet, siger Henrik Roed med et grin.

Rema 1000 i Brædstrup får i disse dage monteret ikke færre end omkring 3840 julelys på butikken. Her ses kømand Henrik Roed sammen med Janni Skytte fra firmaet Skytte Lighting. Foto: Henrik C. Sandvad
Annonce

Godt med nyt torv

Købmanden glæder sig til, at det nye torv står færdigt i løbet af foråret, og han tror, det bliver et aktiv for byen.

- Det bliver så fedt. For os betyder det, at vi bliver endnu mere byens centrum, end vi allerede er. Det er til gengæld vigtigt, at byen tager pladsen til sig, så vi får noget ud af torvet. Vi vil i hvert fald prøve at gøre vores, siger Henrik Roed.

Han er selv en del af et stort veteran-motorcykeltræf, der skal holdes på det nye bytorv til næste år, hvor der vil komme 200 gamle motorcykler fra før 1934.

- Så her vil der blive lidt for byen at komme og kigge på, siger Henrik Roed.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder

Gør noget: Gå en tur

Horsens

Forældre opfordres til at holde små børn hjemme: Otte ud af 10 børn møder op i vuggestuer og børnehaver i Horsens Kommune

Horsens

SF'er til minister: Hvordan vil du sikre, at loven står over økonomiske hensyn i børnesager?

Annonce