Annonce
AC Horsens

Sæsonens første nøglekamp for AC Horsens

AC Horsens' formodede startopstilling.Reserver: Kasper Junker, Erhan Masovic, Mikkel Qvist, Sebastian Avanzini, Thomas Kortegaard, Malte Kiilerich, Matej Delac.Skader: Rune FrantsenDommer: Sandi Putros
Bo Henriksen mener, at kampene mod FCK, Brøndby og FC Midtjylland er lige så vigtige som søndagens opgør mod Silkeborg.

Horsens: Det er endnu meget tidligt på sæsonen, men allerede i runde to venter der en nøglekamp for AC Horsens. Udekampen mod Silkeborg kan på mange måder komme til at definere AC Horsens' efterår. Silkeborg bliver med stor sandsynlighed en direkte konkurrent i bunden af Superligaen, og det er altid vigtigt at hente point mod de direkte konkurrenter.

I sidste sæson var AC Horsens ikke god til den øvelse. Til gengæld hentede holdet flotte udesejre over top-seks holdene.

Manager Bo Henriksen vil dog ikke være med til at løfte Silkeborg-kampen op til noget specielt.

- Hvis man skulle følge den tankegang, at kampene mod vores direkte konkurrenter var afgørende, vil vi ikke have noget at spille for i 20 ud af 26 kampe. Tre point er tre point, så derfor er kampen mod Silkeborg vigtig, men vi har ingen frikampe, selv om vi efterfølgende skal op mod FCK, Brøndby og FC Midtjylland. I sidste sæson viste vi jo, at vi kunne vinde over FCK og Brøndby, siger Bo Henriksen.

- Vi skal op mod et homogent Silkeborg-hold, der er dygtig på hjemmebane, så vi skal først og fremmest være dygtigere til at forsvare os, end vi var mod FC Nordsjælland, siger AC-manageren.

Annonce

Rundt om Silkeborg-AC Horsens

Mikkel Qvist spillede kamp nummer 75 mod FC Nordsjælland, og Michael Lumb rundede 25 kampe.

Premierekampen gav debut til to spillere: Michael Lansing og Peter Therkildsen. Med Michael Lansing, der har amerikansk pas, kom det samlede antal udenlandske spillere gennem tiderne op på 55, heraf har 54 haft kampe for AC Horsens og kun én for HFS (islændingen Sigurvin Olafsson i 1964).

Med debuten til Michael Lansing og Peter Therkildsen kom antallet af spillere, der har præsenteret AC Horsens i Superligaen op på 122.

Kampen i Silkeborg kan give debut til Malte Kiilerich og Erhan Masovic

AC har i Superligaen hentet 19 point i 12 udekampe mod Silkeborg (fem sejre, fire uafgjorte og tre nederlag) svarende til 1,58 point pr. kamp. Det er ”de gules” næstbedste udebanestatistik kun overgået af udekampene mod AGF, hvor det er blevet til 1,82 point pr. kamp (20 point i 11 kampe). Der er set bort fra udebanestatistik mod FC Helsingør og Vendsyssel FF, som AC Horsens kun har mødt én og to gange på udebane.

Kilde: Hans Kleberg

Text Preview

Gode beslutninger

AC Horsens fik mange verbale tæsk oven på 3-0 nederlaget til FC Nordsjælland i premieren.

- Allerede før vores første kamp har vi været dømt til nedrykning, så vi kan kun overraske. Indtil vi når 42 point og har sikret os en ny sæson i Superligaen, vil vi blive kaldt rækkens dårligste hold, siger Bo Henriksen.

- Alle er velkomne til at have deres meninger og holdninger om AC Horsens, men det skal vi ikke forholde os til, for så træffer vi ikke de rigtige beslutninger. Jeg har været træner i 13 år, og langt de fleste beslutninger, jeg har truffet, har givet gode resultater, siger Bo Henriksen.

Om det så rækker til point mod Silkeborg, vil de 90 minutters superligafodbold vise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce