Annonce
Hedensted

Sådan vil Uldums kloakseparering foregå

I flere af villakvarterne bliver fortovet i den ene side fjernet til fordel for en grøn rabat. Her er en illustration af, hvordan det vil se ud i Bakkegårdsparken. Illustration: Orbicon
Annonce

Uldum: Allerede i år vil første etape af kloakarbejdet gå i gang i Uldum. Den foreløbige plan er, at femte og sidste etape kan blive afsluttet i 2023 eller 2024. Se delelementerne i Uldums spildevandsplan her.

1 Egen grund

I det centrale Uldum skal overfladevandet opsamles i tre bassiner. En større på rådhusgrunden og to mindre på Kirkegade overfor plejehjemmet, og Højskolebakken nedenfor højskolen (ikke på billedet). Illustration: Orbicon

På ens egen grund kan man vælge mellem at lave en traditionel kloakseparering med to rør, eller man kan vælge at lave sin egen løsning, hvor man f.eks. med en faskine håndterer sit eget regnvand.

Førstnævnte koster typisk mellem 25.000 og 40.000 kr., mens sidstnævnte koster mellem 10.000 og 30.000 kr. Dertil kommer, at Hedensted Spildevand vil give hver husstand, der selv sørger for sit regnvand et kontant beløb på 18.000 kr. Pengene gives, fordi man fraskriver sig retten til at aflede regnvand.

Annonce

2 Villavejene

På villavejene bliver fortovene sløjfet i den ene side af vejen til fordel for en stribe grønt græs, som regnvandet kan sive ned igennem og via drænrør videre ned til den oprindelige kloak, som altså fremover kun skal bruges til regnvand.

Udover græsslåning, er der minimal vedligehold ved græsstriberne.

Annonce

3 Midtbyen

I midtbyen (Højskolebakken, Søndergade, Kirkegade m.m.) vil der blive lavet tre opsamlingsbassiner til regnvand. Et større på rådhusgrunden og to mindre på nogle i forvejen tomme grunde.

Annonce

4 Nørregade

På Nørregade bliver der lavet seks større regnbede, der samtidig vil fungere som længe ønskede hastigheds-sænkende chikaner på vejen. Samtidig er planen, at hastigheden i hele byen skal sættes til 40 km/t.

Annonce

5 Dortheasminde

I Dortheasminde, - altså den del af Uldum, der ligger nord for Lilleåen - bliver der lavet traditionel kloakseparering. Det skyldes bl.a., at der er mere ler i jorden her end i resten af Uldum, og at en stor del af området allerede har kloakseparering.

Borgerne i dette område må gerne aflede sit eget regnvand, men har ikke mulighed for at få de 18.000 kr. fra Hedensted Spildevand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens

HFS rystede topholdet

Annonce