Annonce
Hedensted

Sådan stabler man en byfest på benene på fire måneder

Det har været et stort arbejde at stable en byfest på benene, men erhvervsforeningen - her repræsenteret ved Pernille Larsen, Kenneth Rasmussen (bagerst), Jesper Flensted og Mathilde Grosbøl - mener at have fået styr på det hele. Foto: Michael Svenningsen
Da den traditionsrige Uldum Gademusikfestival med kort varsel blev afblæst, trådte byens erhvervsforening til. Første weekend i juli er de klar med en afløser.
Annonce

Uldum: Det kom som et chok for hele byen, da bestyrelsen for Uldum Gademusikfestival i januar meddelte, at der ikke ville komme nogen festival i Uldum i år.

Baggrunden var den triste, at idémand og musikansvarlig Flemming Sønderup var blevet alvorligt syg og siden er død, og bestyrelsen valgte derfor at trække stikket.

Selvom der altså ikke kommer nogen gademusikfestival, bliver der alligevel fest i Uldum den første lørdag i juli.

En lille måned efter aflysningen kunne Uldum Erhversforening nemlig fortælle, at de ville arrangere en sommerfest på datoen - og nu er både program, tilladelser og sponsorer på plads.

- Det bliver noget andet end gademusikfestivalen, og det skal ikke ses som en erstatning for den. Men vi synes, der skal være en sommerfest i Uldum i starten af juli. Derfor har vi arbejdet på højtryk for at finde musik, frivillige, sponsorer og hvad, der ellers skal til, så vi kan lave et festligt arrangement på lørdag, siger Mathilde Grosbøl, indehaver af tøjbutikken Grosbøl.

Der har i 22 år været gademusikfestival i Uldum den første lørdag i juli, og selvom den er aflyst i år, kommer der alligevel musik i byen. Erhvervsforeningen arrangerer nemlig sommerfest på dagen. Foto Michael Svenningsen
Annonce

En stor mundfuld

Det har på ingen måde været let at få et så stort arrangement stablet på benene på så kort tid. Erhvervsforeningen har ikke tidligere været involveret i at arrangere byfest, så der er mange ting, de otte bestyrelsesmedlemmer har måttet sætte sig ind i for første gang.

- Det er en stor mundfuld. Vi har arbejdet med tilladelser af enhver art, bands, sponsorer, frivillige, hegn, skiltning, annoncering, scener - og en hel masse andet. Vi er gået sammen to og to, og så har vi bare kørt på, siger Kenneth Rasmussen, uddeler i Dagli' Brugsen.

Selvom bestyrelsen for Uldum Gademusikfestival har været skeptiske over for arrangementet, så har de hjulpet erhvervsforeningen med gode råd.

- Det blev ikke mødt med begejstring, at vi ville arrangere en sommerfest på den dato, hvor gademusikfestivalen plejer at ligge. Der var en vis bekymring for, at sommerfesten kunne ødelægge gademusikfestivalens gode ry, hvis den bliver en fiasko. Derfor er det også vigtigt at fastslå, at det er to helt forskellige arrangementer. Men vi har fundet nogle gode kompromis'er, og folkene bag gademusikfestivalen har været søde til at komme med råd og vejledning, siger Heidi Larsen fra Café Johan's.

Annonce

Bredt musik-udvalg

Selvom der er planer om masser af musik i gaden, har erhvervsforeningen undladt at kalde sommerfesten for en musikfestival, netop for at undgå sammenligningen.

- Men datoen, den første lørdag i juli, har vi holdt fast i. Folk i Uldum er vant til, at der er fest i byen den dag, og de sætter krydset, så snart de har købt kalenderen. Så det, synes vi, var vigtigt, siger Jesper Flensted, medlem af erhvervsforeningens bestyrelse og tidligere ejer af Vores Værsthus i byen.

Mange af de musikere, der plejer at dukke op på gademusikfestivalen, har også meldt deres ankomst ved sommerfesten. Men der er også meget ny musik på programmet.

- Det bliver et mere bredt felt rent genre-mæssigt, og så bliver det meget lokalt. Der kommer ikke nær så mange bands som på gademusikfestivalen, men det bliver musik af høj kvalitet, siger Heidi Larsen.

Annonce

Fest for unge som gamle

Sommerfesten kommer også til at byde på mange arrangementer for børn, blandt andet er der besøg af brandbiler og politi, og Uldum IF arrangerer også noget for de yngste.

- Det skal være en fest for hele byen, både unge og gamle. Der bliver gratis entré, så det er bare med at dukke op, siger Mathilde Grosbøl.

Erhvervsforeningen håber, at Uldum Gademusikfestival er tilbage næste år, og så vil de droppe sommerfesten igen.

- Vi vil meget hellere hjælpe bestyrelsen bag Uldum Gademusikfestival med at få det arrangement op at køre igen til næste år. Og nu har vi fået en lille idé om, hvor meget det egentlig kræver at arrangere en fest i byen med masser af musik. Så måske kan vores erfaring bruges, siger Mathilde Grosbøl.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Hvor blev lyrikken af?

Horsens

Trods påbud og dødsfald: - Jeg har tillid til både personale og ledelse, når jeg taler med avisen

Annonce