Annonce
Hedensted

Sådan skal du gøre ved mistanke om coronasmitte hos dit barn

Man kan altid blive testet for coronavirus i testcentre eksempelvis Forum Horsens. Foto: Mads Dalegaard

Hedensted: Coronavirus er stadigvæk i samfundet, og smitteudbrud opstår over hele landet. Folkebladet har samlet en række råd og fakta fra Sundhed.dk, sundhedsmyndighederne og Hedensted Kommunes hjemmeside om, hvordan du skal forholde dig, hvis dit barn bliver syg.

Der kan være små forskelle på, hvilke tiltag de enkelte skoler og institutioner har i forbindelse med coronavirus, så tag altid kontakt til dit barns skole eller daginstitution, hvis du er i tvivl.

Hold øje med symptomer

Det kan være svært at skelne mellem symptomer på coronavirus og eksempelvis en almindelig influenza. Men overordnet er symptomer på coronavirus ondt i halsen, sygdomsfølelse, muskelsmerter, tør hoste og feber.

Bliv hjemme, hvis der er tegn på sygdom

Generelt anbefaler skoler og daginstitutioner, at børn ikke møder op, hvis de har symptomer på sygdom, også selvom det blot er en forkølelse. Selv ved milde symptomer skal børnene blive hjemme, indtil de er raske eller har fået en test.

Få dit barn testet

Børn med symptomer på Covid-19 kan blive testet på et hospital. Du skal ringe til egen læge eller vagtlæge og få en henvisning til test. 

Hvis dit barn ikke har symptomer, kan det blive testet i et af Testcenter Danmarks telte.

I begge tilfælde kan man bestille tid på www.coronaprover.dk.

Du kan som forælder bestille tid til dit barn med dit eget NEM-ID. Børn over 15 år med NemID kan selv bestille tid. Resultaterne kan se på sundhed.dk.

Man kan dog undlade at teste børn under 12 år, da det kan opleves ubehageligt for dem. I så fald skal man blive hjemme indtil 48 timer, efter symptomerne er ophørt.

Børn under to år skal fortsat testes på hospitalernes testcentre og efter henvisning fra egen læge eller Styrelsen for Patientsikkerhed.

Hvis testen er positiv

Hvis testen er positiv skal man blive hjemme og kontakte skolen eller daginstitutionen, der vil sørge for at informere elever og personale, der kan have haft tæt kontakt med dit barn. 

Hvis dit barn testes positiv for ny coronavirus, vil du blive kontaktet af coronaopsporing, som er en enhed under Styrelsen for Patientsikkerhed. De kan hjælpe med opsporing af dit barns nære kontakter. Du kan også selv tage kontakt til Coronaopsporing på tlf. 32 32 05 11.

I forhold til Covid-19 betragtes man som rask, hvis der er gået 48 timer, efter symptomerne er ophørt. Hvis man er testet positiv, men ikke har symptomer, skal man blive hjemme i syv dage , efter testen er taget.

Hvad med resten af familien?

Man kan altid bestille en tid til at blive testet for coronavirus, uanset om man har symptomer eller har mistanke om, at man er smittet.

Hvis et familiemedlem er blevet konstateret positiv, vil det derfor være oplagt at blive testet. 

På de fleste arbejdspladser er der aftaler om, at man bliver væk fra arbejdspladsen, hvis et familiemedlem er syg.

Man kan forebygge smittespredning ved god isolation af den smittede, håndhygiejne, rengøring af kontaktpunkter og afstand til folk uden for familien.

Annonce
Horsens For abonnenter

Lukning af smutveje i Dagnæs er skudt til hjørne: Politiker vil høre borgernes mening efter utilfredsstillende forløb

Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Hedensted

HPK Hvidevarer bliver til Skousen: Jens Kristian sælger sit livsværk efter 26 år

Erhverv For abonnenter

Masterchef-deltagelse satte skub i livslang passion: Troels Katholm dropper pædagog-job og går all-in med madprojekt

Odder

Carsten vil lave grøn strøm til at putte i tanken: Store solcelleparker gør din el-regning billigere

Horsens

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Ekspert om Natos vokseværk: - Fjenden er Rusland, og Rusland er på røven for at sige det på firkantet dansk

Østjylland

Klimabroen skal forbindes med nordsiden af fjorden - men politikerne vil stadig gerne diskutere, om den overhovedet skal bygges

HH Elite For abonnenter

HH Elites storskytte om svært første halvår i klubben: Derfor har sigtekornet været under niveau - sådan vil hun indstille det til den kommende sæson

Kultur

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Livsstil

Kærestepar solgte nyt Lalandia-hus i løbet af 14 dage: - Vi fandt ud af, at det nok ikke lige var lykken med to små børn

Ingrid er i syv sind, mens 80-årige Erling overvejer kovending efter debat om forsvarsforbeholdet: - Messerschmidt skuffede

Erhverv

Flyveplads er helt forandret: Før var der brummende fly og hektisk aktivitet - nu skal der slappes af og holdes selskaber

Hedensted For abonnenter

For lidt plads i spandene og mangel på information frustrerer borgerne - men der er også ros til den nye affaldsordning

Erhverv

Ny administrerende direktør i spidsen for M+ Ejendomme, som har rod i Michael A. Mortensens første selskab

Annonce