Annonce
Horsens

Sådan skabes en troværdig kunstkomite

Bent Riis. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Læserbrev: Byrådet har besluttet, at der skal skabes en skulptur-allé gennem Horsens' centrum. Det er fremragende ide, som kan blive en stor oplevelse for byens borgere og besøgende udefra - vel at mærke hvis der bliver diversitet i valget af kunstnere og kunstværker.

En ensidig Kvium-Lemmerz-allé af depressionskunst kan med rette give byen sit gamle øgenavn tilbage: Jyllands Kirkegård.

I en artikel i Horsens Folkeblad (21. september) oplyser kulturudvalgs-formand Jakob Bille, at kommunen vil ”læne sig op ad fagfolk og eksperter” når der skal vælges kunst. I den henseende er Horsens så heldig, at en af landets mest agtede kunsthistorikere er kunstmuseets leder Claus Hagedorn-Olsen.

I 2018 modtog han Carl Jacobsens Museumsmandslegat, som er den fornemste anerkendelse der kan gives en museumsleder i Danmark. Han må derfor være mere end selvskrevet i den komite, som skal udvælge kunst til byens offentlige rum - eventuelt sammen med et par andre fagfolk af samme lødighed.

Skal komiteen have troværdighed, er der også nogle personer, som absolut ikke skal indtræde: En galleriejer som har en økonomisk interesse i, at de udvalgte kunstnere bliver nogle, som han har i sin egen kunststald og kan score kassen på at sælge til kommunen.


Et problem fordi fonden og dets formand, Sven Grønborg, har demonstreret en total uvidenhed om, at der findes anden kunst end den dødsfikserede.

Bent Riis


Det må være udelukket! Det samme gælder en repræsentant fra et auktionshus, der ligeledes har økonomiske interesser i valget af kunstnere.

At Horsens Folkeblads Fonds lader sig rådgive af disse personer, er naturligvis fondens egen afgørelse. Problemer er blot, at kommunen hidtil har sagt ureflekteret ”ja tak” til at opstille fondens kunstværker på strøget.

Et problem, fordi fonden og dets formand, Sven Grønborg, har demonstreret en total uvidenhed om, at der findes anden kunst end den dødsfikserede. Men med vidende og ikke-inhabile folk i kunstkomiteen vil der blive både diversitet og kvalitet i byens fremtidige kunst-allé.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Udenrigsministeriet: Hele verden kan være lukket lige om lidt

Annonce